Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jak to funguje dcerka bude mít za 4 měsíce 3 roky a příští týden nastupuje do školky a já mám ještě 2 měsíce rodičovský příspěvek a jdu do práce na dohodu.
Malou bych chtěla nechat ve školce celý den ale nevím zda může být celý den ve školce, někde jsem četla že to řeší Úřad práce že max tam může být jen 4 hodinky když pobírám ten řidičák tak bych chtěla poradit. Děkuji
@Musinka45 píše:
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jak to funguje dcerka bude mít za 4 měsíce 3 roky a příští týden nastupuje do školky a já mám ještě 2 měsíce rodičovský příspěvek a jdu do práce na dohodu.
Malou bych chtěla nechat ve školce celý den ale nevím zda může být celý den ve školce, někde jsem četla že to řeší Úřad práce že max tam může být jen 4 hodinky když pobírám ten řidičák tak bych chtěla poradit. Děkuji
Může být celý den. 4h by to bylo pokud by ji nebyly ještě 2 roky nebo by si byla na pojišťovně nahlášena jako osoba pečující o dítě do 4 let. Nemate ani jedno.
@JancaS84 aha děkuji takže to nemusím hlásit na socialce že mi dcera nastupuje do školky?
@Musinka45 píše:
@JancaS84 aha děkuji takže to nemusím hlásit na socialce že mi dcera nastupuje do školky?
Ne, nic nikde nemusíš hlásit.
Nad dva roky úplně v pohodě, nemusíš hlásit nikam nic, jen nesmíš být na pojišťovně hlášená jako osoba pečující o dítě. Měla jsem to stejně, rodičák jsem si záměrně rozložila do 4 let, dítě nastoupilo do školky ve třech. Asi půl roku jsem pokračovala v práci na dohodu, díky pobírání RP jsem do 10 000 nemusela řešit zdravotní ani sociální. Pak jsem nastoupila na klasický zaměstnanecký poměr a rodičák v klidu dobrala.
@JancaS84 píše:
Může být celý den. 4h by to bylo pokud by ji nebyly ještě 2 roky nebo by si byla na pojišťovně nahlášena jako osoba pečující o dítě do 4 let. Nemate ani jedno.
Já jen opravím, že do 2 let je omezení počtem hodin za měsíc (něco kolem 90, nevím přesně), nikoliv 4h denně, ale klidně může být celý den, když chodí jen některé dny v měsíci.
@ugluk Dobrý den na pojišťovně jsem nic nehlásila tak by neměl být problém. Tak děkuji
Zdravím chtěla bych se zeptat chápu zde z komentářů dobře že když dám dítě od září do jeslí které bude mit 27.4. 2roky jelikož do školky mi ho nevemou a já nastoupim normálně do práce na plno tak můžu dobrat rodičovský příspěvek ikdyz budu pracovat…nebo je nějaké omezení že musim byt jen na dohodu a dítě může byt v jeslích jen několik hodin děkuji
@Olalola Žádné omezení není, od 2 let může být dítko v zařízení bez omezení.
@j.a.n.i1 a pracovat mužů normálně na plný úvazek a přitom pobírat rodičovský příspěvek teď jsem online ho navýšila na maximum a i tak před nástupem nestihnu vybrat všechno jestli mohu pobírat dál nebo při nástupu do práce to zanika
@j.a.n.i1 ja si nebyla jistá jak to je jestli je to hlídané či ne kdysi před 10lety člověk mohl během rodičovské dovolené přividělat jen do 4tisic
@Olalola To bude víc jak 10 let… mám 12 leté dítě a už žádné omezení nebylo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.