Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kate02 hmmm, asi jak kde. @Billi no jasné, nějak to dopadne, jen mě to zajímalo jak to vlastně chodí.
Všem děkuji
@Nikolllet nevím, jak u vás, ale u nás je silně klesající tendence. Když to vezmu třeba podle vítání občánků, tak u staršího se za půl roku narodilo 21 dětí, u mladšího 14… Takže si myslím, že to bude pro nás lepší a děti se dostanou, navíc se hodně navyšovaly kapacity ve školkách.
@Nikolllet běžte k zápisu a uvidíte. Pokud se jedna o menší město mate určíte sanci.
my jsme z Brna a třiletaci mají problém se do školky dostat takže září a později jsou téměř bez šance. Ale zase jsou městské části kde se zářijový třileták dostane bez problémů a jsou městské části jako ta naše kde se syn který měl tři v dubnu od září do školky nedostal. ![]()
Ahoj, v září nastupuje dcera do školky. Uz se moc těší. Dostala jsem nějaký výpis potrebnych veci. Byli jsme se na zkoušku den ve školce. Myslela jsem si, jak ji dam nejaky hezci teplacky a vsechny deti tam byly v dzinach a opravdu pekne naoblikane. Tak si rikam, aby tam mala nevypadala divne a uz se chystam kupovat dziny. Co detem oblikate vy? A dalsi co me tak napadlo, dcera kdyz jde kakat, musim ji jeste utirat ja, nevim zda to sama zvladne, reknete si ze premyslim nad blbostma ale me to tak napadlo ![]()
@yasmine5 kluk ve školce nosí normálně tepláky. Džíny mi přijdou nepohodlný ![]()
Učitelky je utíraly, postupem času to nechávaly víc na dětech (stejně dítě každý odchod na záchod u nás musí hlásit a učitelky je sledují okýnkem
)
@yasmine5 Ježiš džíny do školky, proč?
To tak maximálně na focení a to ještě jen když bude hned ráno.
Dcera (5let)v mš chodí v leginach..Nevim, proc by se mela mačkat v džínách ![]()
A prdku kdyz byla mensi tak utrela učitelka.
@yasmine5 syn nastupuje v září do školky, když jsme tam byli my, tak děti (hlavně kluci, na holky jsem se moc nezaměřovala) měly naprosto příšerně vytahané, zalátané tepláky, že jsem uvažovala, jak tam bude vypadat moje dítě v těch nových
.
No a na utírání zadku nám ředitelka říkala, že u menších dětí s tím počítají, prý je máme jen naučit zavolat. Syn to teda umí už docela dlouho, ale neumí si natrhat papír.
Me to taky neprijde pohodlný.. Ale vážně jsem ty deti sledovala co kdo ma na sobe a nikdo teplacky nemel, tak si rikam, to uz je zase nova doba nebo uz se to,,nenosi,,. No uvidím, stejne si myslim, ze na ty obycejne veci taky prijde řada
Tak to je super, ze ucitelka pomůže, nenapadlo se me zeptat v ten den ![]()
@yasmine5 U nás kluci snad všichni v teplákách, holky legíny a když chtějí být hezké, tak přes to nějaké šaty.
Džíny do školky ani omylem. Nosí tričko a tepláky. Mám teda kluka. Holčičky co vím, tak nosí tričko a legínky, nebo šaty/zástěrku.
A ve školce nekaká, vždycky až doma. Ale určitě by pomohly, jsou zvyklé.
U nás se nosí normálně tepláčky, leginy, punčocháče a sukně…prostě domácí - oblečení. Džíny považuju za oblečení na ven, u nás by učitelky nejspíš upozornily rodiče, že mají dát dítěti do třídy něco pohodlnějšího ![]()
A ten den na zkoušku ve školce - ty ostatní děti tam byly „místní“, nebo taky na zkoušku? já jen jestli tam prostě nebyly „na návštěvě“ vyšňořené a v září už budou v teplákách ![]()
@yasmine5 nám učitelka říkala, že tepláky do třídy i na zahradu, ale hlavně oblečení, u kterého nebude vadit, když se poškodí.
Jinak co vím, tak holky mají legínky, u nás paní šije z látky, co vypadá jako džínovina, kamarádka jich pro holku brala asi 8 ks…
A já se ani neptala, my měli schůzku pro rodiče, tak nám to říkala ředitelka automaticky.
Holka mi odchodila školku v legínách a přes to takové jakoby šatičky. Ideální oblečení. Nic netlačí, sama si to oblíkla.
Teď frčí ve školce zcela nepochopitelně všelijaké princeznovské šaty… ![]()
Nebo mívaj holky často ty tu tu sukničky. Opět většinou přes legíny.
Kluk mi odchodil celý první rok školy v teplákách. Ještě jsem z pohodlnosti nakoupila všechny ve skoro stejné barvě, aby se mi to dobře pralo najednou… ![]()
Džiny jsem nedávala ani jednomu dítěti, protože nejsou schopné si je v tom věku sami oblíknout… navíc je to nepohodlné.