Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Amelie Jsou tam děti s poruchama soustředění nebo i chronicky nemocné děti, takže maj koberec a když už to nejde, můžou si odpočinout. Dokonce maj jako výbavu polštářky. Když je hezky, chodí ven. Jezdí na výlety. A mezi učením si hrají. Učitelka chápe, že je nemůže 45 minut drtit v lavicích. Plus naše třída má křečka a megašneky, takže se staraj i o ně. A po obědě mají družinu, je oddělená zatím od normální družiny, a tam si normálně organizovaněji hrají.
Dcera chodí do přípravky a jsme spokojení. Má užasnou paní učitelku, první půl rok je to hodně o hraní, kolem Vánoc postupně přechází ve školní režim, sedí v lavicích atd, hodně s nimi cvičí logopedii, zvukové vnímání atd, prostě ve školce by učitelka tolik času neměla.
@kotyk píše:
@Amelie Jsou tam děti s poruchama soustředění nebo i chronicky nemocné děti, takže maj koberec a když už to nejde, můžou si odpočinout. Dokonce maj jako výbavu polštářky. Když je hezky, chodí ven. Jezdí na výlety. A mezi učením si hrají. Učitelka chápe, že je nemůže 45 minut drtit v lavicích. Plus naše třída má křečka a megašneky, takže se staraj i o ně. A po obědě mají družinu, je oddělená zatím od normální družiny, a tam si normálně organizovaněji hrají.
Ano přesně tak to máme i my
Jee holky diky moc… Ben je prave i velmi casto nemocny… od zari byl doma kazdy mesic vcetne anginy a zapalu plic…
rezim zni super, to by mu urcite vyhovovalo ![]()
Syn letos navstevuje 0 tridu na ZS..a jsem velice spokojena, dela velke pokroky, jednou tydne maji uceni - jdou do tridy prvnaku a tam jim ucitelka zadava praci a pak jim radi co a jak, proste jako ve skole, dnes si donesl velkou jednicku, byl nadseny. Nezname ani nejake usklebky jinych deti, jako kdyz byl v klasicke skolce, jsou si tu tak nejak vsichni,,rovni,,.Kazdy ma nejaky obtize a nikdo se nikomu neposmiva nebo tak. jinak pismenka se neuci, ani cist se neuci, jen se naucili se umet podepsat, hodne jedou basnicky, pisnicky, predstaveni, spis se uci porad jeste formou hry.
@Amelie já můžu přípravku doporučit, je to ve škole, ale není to tak moc školní režim, děti to ale připraví bezvadně. Je to prostě něco mezi školou a školkou ![]()
A nemate nekdo nahodou zkusenost s 0.rocnikem - ZS Polackova, Praha 4?
Syn navštěvuje přípravnou třídu na Praze 15 a jsme opravdu spokojení! Měl problémy s grafomotorikou a soustředěním a po tom půl roce udělal velký pokrok! Navíc maji skvělou učitelku, která se jim opravdu věnuje! Jsem ráda, že jsem syna nenechala ve školce, ale přihlásila ho do přípravné třídy, zvykl si na školní prostředí a moc ho to tam baví, tak snad mu to vydrží i do dalších let ![]()
Ahoj maminky. Jsem mooc ráda, že jsme našla tuto diskuzi, jelikož na jiných serverech sem se s maminkama dětiček v nuláčku nedohledala. Synek je květnový, ale extrémě nedonošený, máme nějaké problémky co se týče režimu, je pozadu např v jemné motorice a nějakých dalších věcech, ryhle se unaví, vyžaduje napovězení nebo vedení, je nesoustředěný. Byli jsme v lednu u zápisu a máme odklad, plus sem bojovala za přípravnou třídu, která na naší ZŠ funguje již několik let. Setkala sem se s několika problémy, jelikož jak tu již někdo naznačil, v současné době se nulté ročníky zvrhly v ročníky pro sociálně znevýhodněné a menšinové děti (cizince), dále pak přednostně se berou děti matek samoživitelek a zbytek se doplňuje sociálně stabilními dětmi s odkladem. Zájem je ale tak obrovský, že třeba v našem kraji třídy nestačí vyhovět a to bylo v našem kraji co vím nejvíce nultých ročníků z celé ČR - Ústecký kraj. Při objednání do PPP mi rovnou řekli, že pokud nejsem sociálně slabá, že mi doporučení na přípravku nenapíšou. Mj.ale bez doporučení přípravné třídy od PPP se dostanem u posuzování žádostí ředitelem až na konec, a pro velký zájem nebudeme přijati. Navíc pozvánka že dorazí někdy v březnu, dubnu a možná až v létě se dostaneme na řadu (což je skvělá věc, když doklady komplet mají být odevzdány do března…). Tohle sem tedy nechtěla takto nechat a rozjela sem nám posouzení školní zralosti přes SPC (speciální pedagogické centrum), kde jsme absolvovali na doporučení neuroložky (kam od narození leta chodíme) psychologické vyšetření a pak hlavně díky p. psychologovi, který se o nás bil, nám vystavili i vyjídření SPC s odkladem a doporučením na nultý ročník (ještě s jednou nedonošenou holčičkou ve stejné situaci-přípravná třída by byla velice vhodná a pomohla, ale není to případ sociálně slabé rodiny nebo cizinec, příp. silná logopedická vada řeči). Papíry sem ještě ten den odnesla řediteli naší ZŠ, který mj.byl mile překvapen, že jse první a že je vidět že mám zájem. Jinak se prý chystají na ministestrvu nějaké změny právě ohledně přípravných nultých ročníků, kterých by mělo na školách přibývat (po zavedení povinné školkové docházky do posledního roku před školou nebo právě do nultého ročníku na ZŠ, kam dítko bude chodit. Jinak náš nuláček je 8-12 hodin, třída je rozdělena na polovinu, kdy polovina je koberec a herna, druhá polovina plnohodnotná třída s lavicemi. Třída má i vlastní klecovou šatnu, jako každá jiná. Můžeme jinak využívat družinu od 6-17 hodin zrovna tak, jako děti školní od 1 třídy (jen je potřeba dopředu dát přihlášku). Děti se stravují v jídelně, třída 0 je ve stejném patře takřka skoro vedle prvních a druhých tříd, ale učitelky děti nepouští samotné po škole atp. Budu ráda, když si budu moct popovídat i o dalších všcech s maminkama budoucích, anebo současných nulťáčků ![]()