Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím jak byste řešili na mém místě tuto situaci?
Dcera (predskolačka)vždy ráda chodila do školky, nikdy jsme nechodili s brekem, bohužel s novým vládním nařízením se nám vyskytl problém. Dcery třídu rozdělili na dvě skupiny a dceru dali bohužel do skupinky ve které nemá ani jednu ze svých čtyř kamarádek. Od pondělí chodí do školky s brekemČekala jsem jestli si to nesedne, ale je to každý den to samé. Ráno pláč, večer pláč. Moc jí to mrzí. Dnes jsem poprosila paní učitelku, zda by jí nemohli vzít do druhé skupinky, bohužel paní ředitelka prý řekla, že to nejde, že mají děti rozdělené takto podle věku a odkladu. Dcera to zase strašně moc obrečela, vůbec nevím jak jí tam zítra zase dostanu
Je mi jí opravdu líto.
Myslíte, že mám dále naléhat, nebo to prostě zkousnout a nechat to být? Na školku si jinak stěžovat nemůžu, všichni učitelky jsou moc hodné a nechci dělat problémy…ale toto je opravdu stresující.
To je strasne co těm dětem ta vláda děla.. chce se mi z toho zvracet.. tvou dceru lituji a všechny malé děti taky.. hnus.. asi s tím nehnes..
Je to smutné, ale neudelas nic. Můžeš ji tak max nechat doma na dostancni výuce.
@zudina píše:
To je strasne co těm dětem ta vláda děla.. chce se mi z toho zvracet.. tvou dceru lituji a všechny malé děti taky.. hnus.. asi s tím nehnes..
Ale za toto nemůže vláda, ale konkrétní učitelky
Snad žádné dítě nemá pevné vazby ke svým 25 spolužákům. Učitelky měly vzít v potaz vazby mezi dětmi a každému dítěti nechat ve skupině aspoň jednoho kamaráda.
Nařízení vlády je pochopitelné vzhledem k situaci, kéž by šlo rozdělit i skupiny ve škole, ale nejde to, protože půlku by neměl kdo učit.
@Pears206 píše:
Ale za toto nemůže vláda, ale konkrétní učitelkySnad žádné dítě nemá pevné vazby ke svým 25 spolužákům. Učitelky měly vzít v potaz vazby mezi dětmi a každému dítěti nechat ve skupině aspoň jednoho kamaráda.
Nařízení vlády je pochopitelné vzhledem k situaci, kéž by šlo rozdělit i skupiny ve škole, ale nejde to, protože půlku by neměl kdo učit.
Nařízení vlády je dementní. Ale vím ze ty tomu fandis, takže s tebou nemá smysl o tom diskutovat
Chápu správně, že dcera ostatní děti ve skupině zná? Co takhle ji podpořit v tom, že si může hrát s někým jiným, co má třeba ráda, že další holčičce se to také líbí…
@dedrichov píše:
Chápu správně, že dcera ostatní děti ve skupině zná? Co takhle ji podpořit v tom, že si může hrát s někým jiným, co má třeba ráda, že další holčičce se to také líbí…
Souhlas, taky bych šla tímto směrem. Ty děti se budou muset v životě vyrovnat ještě s horšími situacemi než to, že kamarádky jsou v jiné skupině. Navíc v předškolním věku má normální dítě větší okruh kamarádů a není tam pevná vazba na jednu nejlepší kamarádku. Z mého pohledu se nic tak hrozného neděje. Stejně půjdou po prázdninách do školy a může se stát, že každý jinam.
@Pears206 píše:
Ale za toto nemůže vláda, ale konkrétní učitelkySnad žádné dítě nemá pevné vazby ke svým 25 spolužákům. Učitelky měly vzít v potaz vazby mezi dětmi a každému dítěti nechat ve skupině aspoň jednoho kamaráda.
Díky bohu, že to nejde. Už tak je testují, nutí jim roušky, nechávají je ob týden doma v „přirozené karanténě“ a ještě je dělit? Proboha, vždyť jsou to ZDRAVÉ DĚTI.
Panika dostupuje vrcholu, fakt.
@Pears206 souhlas. U nas ucitelky rozdelili tez tak, ze syn neni ani s jednim kamaradem a to moc dobre vi, jaky syn ma problem se zmenami. Nakonec je nadseny, ve skolce zustavaji po obede jen dva a jak se jim ucitelky venuji, tak syn si to evidentne uziva. Ale ucitelkam jsem to mela za zle, ze vubec to nebraly v potaz.
Syn je sice v partě s několila svými, ale s jinou paní učitelkou a v jiné třídě. Těch změn bylo moc tenhle rok, že jsem se divila, jak to kluk celkem skousnul. Je předskolák, v září bude zase změna. Povídáme si o školce, vysvětlujeme, občas něco, na co se může po školce těšit. Zítra zase test, pak už je brzo víkend.
@Pears206 Máte pravdu, na jednu stranu to beru jako vy. Stejně se jejich cesty brzy rozjedou…Bohužel dcera reaguje, tak jak reaguje a mě to za ní mrzí. Nemá vazbu na jednu kamarádku, měla tam čtyři a teď jí nezbyla ani jedna. Mluví o nich jako o „moje parta“
Když chodila do školky pro IZS, tak jí to nedělalo vůbec žádný problém
Tady jí jde asi o fakt, že ví, že tam ty holky jsou spolu, hned vedle ve třídě a ona tam být nemůže…
U nás to samé. Syna s 3 dalšími dětmi dali do jiné třídy proto, že má odklad, nakonec z těch 3 děti nastoupila jenom holčička, s kterou se nijak nekamarádí, ostatní 2 děti nějak záhadné vzali do té původní tridy. Další děti ve skupince jsou z jiné třídy, která je za normálních okolností v jiné budově, děti se navzájem vůbec neznají. Taky do školky nechce, že tam nebude mít kamarády, navíc jde do třídy, ve které jsou za normálních okolností nejmenší, tříleté děti, takže má pocit, že to z něj dělá „mrně“. Nechala jsem si ho doma (naštěstí mám tu možnost), do něčeho takového ho posílat nebudu. Jenom mě hrozně mrzí, že on by kolektiv potřeboval jak sůl.
@Anonymní píše:
@Pears206 Máte pravdu, na jednu stranu to beru jako vy. Stejně se jejich cesty brzy rozjedou…Bohužel dcera reaguje, tak jak reaguje a mě to za ní mrzí. Nemá vazbu na jednu kamarádku, měla tam čtyři a teď jí nezbyla ani jedna. Mluví o nich jako o „moje parta“
Když chodila do školky pro IZS, tak jí to nedělalo vůbec žádný problémTady jí jde asi o fakt, že ví, že tam ty holky jsou spolu, hned vedle ve třídě a ona tam být nemůže…
Odpoledne se přece mohou vidět, ne? Ma to žádné vládní nařízení není.
Zakladatelko, my mame uplne ten samy problem😢 Ted uz se tim trápíme obě, také nevim jak to mam řešit, take jsem volala pani ucitelce a bylo odmitnuto😢dcera do skoly uz take nechce a to se tam tesila. Jedina zachrana asi bude, kdyz do skolky pusti zase vsechny deti
@zudina píše:
Já Vás trošku opravím, je hrozné, co ta vláda nám všem dělá. Na zdravé lidi hledí jako na nemocné a za jejich zdraví je omezuje a omezovat bude. Viz. připravované Covid pasy!
Jedna konspirační… Nemohou toho bacila šířit těmi testy? Hrábnete do sebe a ejhle za čtrnáct dní… pochopitelně k tomu stačí jen určité % balení.
@Aquarius79 tak to je velká konspirace. Já na test šla s příznaky, ale ještě nebyly tak proflakle jak teď, jakože spíše střevní obtíže. Takže mě moje obvodní nechtěla ani vydat zadanku! Volala jsem po zvážení znova odpoledne a ten den měla nahodou zástup. Zástup mi do pěti minut vystavil zadanku, během další půl hodiny už jsem byla i otestovana. A následují den pozitivní test. Takže mě určitě při testování tím štouranim v nose nikdo nenakazil. Totéž obě dcery i manžel. Dceři rovněž zadanku vystavit nechtěli a ještě nás kovid pozitivní nahnali do ordinace, že má spíš břišní příhodu, museli jsme oba, poněvadž chtěla vidět obě holky a mně bylo tak zle, ze sama bych to nedala a totéž manžel. Obě dcery byly pozitivní. A určitě dřív, než se jim rypali v nose.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.