Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aquarius79 píše:
Já Vás trošku opravím, je hrozné, co ta vláda nám všem dělá. Na zdravé lidi hledí jako na nemocné a za jejich zdraví je omezuje a omezovat bude. Viz. připravované Covid pasy!Jedna konspirační… Nemohou toho bacila šířit těmi testy? Hrábnete do sebe a ejhle za čtrnáct dní… pochopitelně k tomu stačí jen určité % balení.
Vůbec bych se tomu nedivila…
@Aquarius79 Na jaře žádné testování nikde nebylo a vir si žil svůj vlastní život. Testování začalo v sociálních službách, až potom postupně ve firmách.
Testy nejsou žádné drama, moje holky je zvládají úplně v pohodě a manipuluje s tím pouze dítě nebo rodič, jiná osoba na ně nechytá.
@kacz píše:
Díky bohu, že to nejde. Už tak je testují, nutí jim roušky, nechávají je ob týden doma v „přirozené karanténě“ a ještě je dělit? Proboha, vždyť jsou to ZDRAVÉ DĚTI.
Panika dostupuje vrcholu, fakt.
To není panika, ale spoustu lidí má doma někoho rizikového a prostě nechce, aby to dítě zatáhlo domů. Testy sice nejsou úplně spolehlivé, ale lepší než nic. Nejsou žádné drama, moje holky to zvládají úplně v pohodě.
Proockovanost je zatím velmi malá. Tento týden jsem poslouchala nějakého odborníka, že k vytvoření kolektivní imunity je potřeba proockovat 4 miliony lidí, zatím jsou dva mil. aspoň jednou dávkou a ukončené očkování má necelý milion lidí.
@Anonymní píše:
@Pears206 Máte pravdu, na jednu stranu to beru jako vy. Stejně se jejich cesty brzy rozjedou…Bohužel dcera reaguje, tak jak reaguje a mě to za ní mrzí. Nemá vazbu na jednu kamarádku, měla tam čtyři a teď jí nezbyla ani jedna. Mluví o nich jako o „moje parta“
Když chodila do školky pro IZS, tak jí to nedělalo vůbec žádný problémTady jí jde asi o fakt, že ví, že tam ty holky jsou spolu, hned vedle ve třídě a ona tam být nemůže…
Taky by mě mrzelo, že učitelky nebraly v potaz nějaké vazby mezi dětmi ve třídě. Mám predskolacku, beru to z jiného pohledu, protože jsme z velkého města a v našem bezprostředním okolí jsou 3 mateřské školy a 3 školy, děti se různě sejdou a zase rozprchnou. Navíc dcera je ve výběrové třídě, kam dělala přijímačky, takže s ní bylo ve třídě jen pár dětí z původní třídy a od října nechodila do školky. Jsou rozděleny napůl, každá půlka má jednu svou paní učitelku a jedou svůj program. Taky není se svou dobrou kamarádkou, kterou zná od útlého věku a setkáváme se i mimo školku, ale vědu z toho nedělá. Má tam další holky, do školky chodit chce.
Později odpoledne je tam jiná učitelka, ale dcera odchází po obědě domů se starší sestrou.
@Aquarius79 píše:Že takový bláboly sem vůbec píšeš
Já Vás trošku opravím, je hrozné, co ta vláda nám všem dělá. Na zdravé lidi hledí jako na nemocné a za jejich zdraví je omezuje a omezovat bude. Viz. připravované Covid pasy!Jedna konspirační… Nemohou toho bacila šířit těmi testy? Hrábnete do sebe a ejhle za čtrnáct dní… pochopitelně k tomu stačí jen určité % balení.
@zudina píše:
Vůbec bych se tomu nedivila…
Vaše myšlení nechápu. Takovým kravinam věřit, nebo i jen připustit, že je to možné.
@belladonna píše:
Vaše myšlení nechápu. Takovým kravinam věřit, nebo i jen připustit, že je to možné.
Ja zas nechápu myšlení lidi kteří slepě věří vládě.
@zudina píše:
Ja zas nechápu myšlení lidi kteří slepě věří vládě.
No, myslím, že slepě tu vládě nikdo nevěří… ovšem zároveň slepě nevěří ani blábolům, které někdo šíří po netu.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím jak byste řešili na mém místě tuto situaci?
Dcera (predskolačka)vždy ráda chodila do školky, nikdy jsme nechodili s brekem, bohužel s novým vládním nařízením se nám vyskytl problém. Dcery třídu rozdělili na dvě skupiny a dceru dali bohužel do skupinky ve které nemá ani jednu ze svých čtyř kamarádek. Od pondělí chodí do školky s brekemČekala jsem jestli si to nesedne, ale je to každý den to samé. Ráno pláč, večer pláč. Moc jí to mrzí. Dnes jsem poprosila paní učitelku, zda by jí nemohli vzít do druhé skupinky, bohužel paní ředitelka prý řekla, že to nejde, že mají děti rozdělené takto podle věku a odkladu. Dcera to zase strašně moc obrečela, vůbec nevím jak jí tam zítra zase dostanu
Je mi jí opravdu líto.
Myslíte, že mám dále naléhat, nebo to prostě zkousnout a nechat to být? Na školku si jinak stěžovat nemůžu, všichni učitelky jsou moc hodné a nechci dělat problémy…ale toto je opravdu stresující.
Tvé holčičky je mi líto. Já bych jí nechala doma, že se bojím koronaviru a nestresovala bych jí.
@j.a.n.i1 píše:
No, myslím, že slepě tu vládě nikdo nevěří… ovšem zároveň slepě nevěří ani blábolům, které někdo šíří po netu.
Nenapsala jsem ze tomu slepé věřím, ale ze bych se tomu nedivila.
@zudina píše:
Nenapsala jsem ze tomu slepé věřím, ale ze bych se tomu nedivila.
Takže tomu věříš, protože jinak by ses rozhodně dvila.
Taky mě napadlo, aby ji učitelky přeřadily mezi starší děti. U nás ve školce jsou děti ve třídě od 3-5 let.
@Pears206 píše:
To není panika, ale spoustu lidí má doma někoho rizikového a prostě nechce, aby to dítě zatáhlo domů. Testy sice nejsou úplně spolehlivé, ale lepší než nic. Nejsou žádné drama, moje holky to zvládají úplně v pohodě.Proockovanost je zatím velmi malá. Tento týden jsem poslouchala nějakého odborníka, že k vytvoření kolektivní imunity je potřeba proockovat 4 miliony lidí, zatím jsou dva mil. aspoň jednou dávkou a ukončené očkování má necelý milion lidí.
Takový člověk může nechat dítě doma. Nechápu, proč kvůli tomu trápit všechny zdravé děti se zdravými rodinami.
Včera známá, co žije v USA, postovala na Facebook, že má hotové očkování. Nepřišlo mi na tom nic zvláštního, dokud mi nedošlo, že je jí 33 a rozhodně není riziková.
A syn mi včera řekl: Mami, já už jsem si na ty nařízení tak zvykl, že mi to už přijde normální. NORMÁLNÍ!!! Vždyť na nechození do školy, roztrhávání kamarádů od sebe a rouškách 8h denně není normálního vůbec nic! Kvůli neschopnosti naší vlády jsme obětovali budoucnost našich dětí, které si utvářejí úplně pokřivený obraz světa. Chce se mi řvát.
@Mgree píše:
Taky mě napadlo, aby ji učitelky přeřadily mezi starší děti. U nás ve školce jsou děti ve třídě od 3-5 let.
@stinga To ano + děti IZS. Děti jsou aktuálně smíchané. Předškoláci + mladší děti v jedné, dvou třídách.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.