Školka v Mladé Boleslavi a okolí

21
20.12.15 14:09

Školka v Mladé Boleslavy a okolí

Ahoj maminky :mavam:,
hledám školku pro syna v Mladé Boleslavy a okolí Boleslavy, směrem na Jičín.
Má představa je menší školka( méně tříd), dvě učitelky na třídu. Velká školka o 210dětí, takovou opravdu neee.
Kdyby byla školka zaměřená na sport, bylo by to super, ale stačilo by, kdyby chodili plavat nebo jinou sportovní aktivitu.
Pak aby bylo hezké hřiště u školky, dostatečný prostor na hraní v budově školky. Hodné a trpělivé učitelky :)

Předběžně jsem se koukala na internet, ale ne všechny školky mají dostatek informací a fotek na internetu.
Počtem dětí ve školce, by se mi líbila školka v Řepově, ale prostor na hraní v budově, je opravdu hodně malý a nic moc :? Nějak si nedokážu představit, že si tam hraje 20dětí. Venku mají na zahradě jeden domeček a houpačku.

Školka v Březně počtem dětí ve školce (20) je fajn, ale nevidím žádné sportovní aktivity, děti si hrají ve školce nebo venku, to je vše. Neviděla jsem fotky třídy a fotky zahrady.

Pak se mi líbila školka v MB 6 v Jílemniského ulici. Jsou tam 4 třídy.
Nemají na stránkách fotky a pořádné informace. ZŠ je zaměřená na sport, tak předpokládám, že i ve školce se budou alespoň trochu hýbat.

Má otázka zní, chodí vaše dítě do některé školky co jsem vypsala? Jste vy i vaše dítě spokojené?
Nebo můžete mi doporučit jinou mateřskou školku v MB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
12.2.16 18:10

Školka v březně má cca 90 dětí, 4 třídy, 3×20 dětí jedna učitelka na třídu, 1× 28 dětí na středisku, tam jsou dvě paní učitelky
velký problém se tam dostat, pokud nejste z Března, nemáte šanci (pokud není předškolák)
jinak se školkou nemáme problém, ale plavání nebo tak není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.2.16 21:56

@Fally123 děkuji za informaci. Ještě jsem se chtěla zeptat, ta třída u střediska jak je tam 28 dětí, tak to tam jsou starší děti nebo mix věk? A oni si chodí hrát ven do školkově zahrady nebo kam? No a ta jedna učitelka na 20 děti, to je cely den? Já jsem jen slyšela, že se nemůže z areálů školky vzdálit učitelka s víc jak 15 dětma. Proto v několika školkách chodi na 9 H další učitelka.
Já jsem se byla podívat v Boleslavy v šestce, byla tam moc milá paní ředitelka, vše mi o školce ochotně řekla, ale v třídách je 28 dětí, což je fakt šílené :( v Březně jsem byla taky, ale zrovna tam nikdo nebyl, asi byli všichni na procházce. Jen jsem potkala pokojskou s ta mi říkala, že ředitelka bude druhý den. Bohužel jsem musela pryč a dostanu se tam až za měsíc. ( teprve se budeme stěhovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
17.2.16 09:38

Ano, je to věkový mix
já myslím, že chodí jedna učitelka, ale fakt nevím, syn chodí (předškolák) na středisko a tam jsou dvě učitelky, chodí většinou do parku, na hřiště, někdy na školkové hřiště
myslím, že máš krásné starosti obcházet školky, která se ti líbí víc, my máme tu zkušenost, že prosíš, aby ti aspoň někam dítě vzali, protože je všude hrozně moc dětí a nikde žádná volná místa. Ale přeju ti, ať máte štěstí a můžete si vybírat.
Za mě doporučuji soukromou školku na koupáku, chodí tam dcera a je tam to tam skvělé. Tři učitelky, dětí max 15, bohatý program, s angličtinou, osobní přístup..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.2.16 13:48

@Fally123 je mi jasné, že se syn nemusí dostat do školky, ale i přesto, bych si chtěla tu správnou školku vybrat a tam to zkusit. Kdyby se nedostal, tak by šel do soukromé. Ale rádi by jsme to zkusili do státní a peníze ušetřili. Do té šestky by se možná i dostal ( bylo mi to naznačeno) samozřejmě to ve finále tak nemusí být. Syn teď chodí do soukromé školky na tři dny v týdnu a tam je to super. Asi kdybych neměla srovnání, tak bych to asi tak neřešila…
Každopádně děkuji i za recenzi té soukromé školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
22.2.16 11:00

Ze zkušenosti jsou ty soukromé přístupnější a v mnohém se přizpůsobí a jsou ohleduplnější pro menší děti. V březně je zavíračka už ve čtyři hodiny, což je pro mnohé rodiče problém, obecně tam hodně chodí děti po obědě domů. Ale finanční rozdíl je velmi znatelný. Státní školka (větší školka) má výhodu pro starší dítě, alespoň mě to tak připadá, že se tam víc děje, víc se otrká. V soukromých školkách jsou často jen malé děti, protože ty starší se dostanou někam do státní. Obecně je to školkami potíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.2.17 20:29

Laurinka a Duha

Ahoj holky, chodí nějaké Vaše dítko do školky Laurinka nebo do školky Duha v Mladé Boleslavi? Mám je v užším výběru :) za případné připomínky a názory vám budu vdečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin