Školka září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15696
19.8.11 13:30

Tak u nás je to s oblíkáním boj. vysleče se celej, občas zápasí s tričkem, ale když chce, zvládne i to a oblíct se zvládne, ale musím nad ním stát a pořád ho pophánět a boty si sám ještě vůbec neobuje, jen gumáky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
19.8.11 13:34

Tak prdku ani omylem. Znama uci ve skolce a rika, ze je snad lepsi, kdyz si tihle prckove zavolaji ucitelku na pomoc, nez kdyz se snazi utirat samy, nadelaji vic skody nez uzitku :mrgreen: . Ja myslim, ze tohle vsechno se prave ve skolce pomerne rychle nauci, aspon podle toho co rikaly kamosky, co uz maji prvni rok za sebou. Na samostatne oblekani a obouvani uz se moc tesim :palec: . Ale je fakt hrozne jak jsou to jeste takovy prckove a proste uz vyrazi samy do sveta bez mamy a taty, ty tri roky utekly opravdu moc moc rychle. Rikam si, jak si ted budu miminko uzivat, ale myslim, ze to ubehne jeste rychleji nez s tim prvnim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
19.8.11 13:40
Haňule1 píše:
Ahoj maminky, 01.09. nás čeká nástup do školky. Mám z toho velké obavy. Bude řev nebo nebude? Co bude další dny? Jak ho do školky "odtáhnu " pokud nebude chtít? Jak ho vůbec doma obleču. Do toho všeho ještě roční prcek.
Uffff.
Maty má děti rád, rád si hraje. Ví, že půjde do školky ale pořád mi říká, že nechce abych čekala na chodbě že si musím jít hrát s ním…
Ve školce jsme se byli podívat. Byl nadšený, hrál si s dětmi a na slovo poslouchal paní učitelku ale to jsem tam byla s ním. Co bude až za sebou zavřu dveře. Nevím jestli dokážu odejít a zase nevím jestli když to budu poslouchat za dveřmi tak mi nerupnou nervy a nevezmu ho tam odtud.
Ach jo, třeba je to zbytečný a bude v poho.
Je tu ještě někdo kdo má podobné obavy?
Děkuji
Hanka

na tohle mám já ai moje mamka jediný pohled: kopnout ho tam a zavřít a utéct…i mého syna čeká nástup do školky a je to mega mamánek, ale jinak než takhle si nezvykne a oni se tam s ním mazat nebudou…to jediné mě uklidňuje, prostě nestihnout slyšet ten řev :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
19.8.11 13:44

No já právě přemýšlím taky tak, jen co se zaklapnou dveře, tak utíkat hlava nehlava, ať raději neslyším, co se tam děje :mrgreen: Však oni si nějak poradí ty učitelky na to myslím musejí být zvyklé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.8.11 13:44

Snad jo, no. Tak si pak 01.září povíme jak to dopadlo. Já se na jednu stranu těším, že bude mít Maty zábavu a bude mezi dětmi ale na druhou on když se zasekne tak je s ním těžký pořízení. Je to beránek. No uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
20.8.11 13:48

jj, to ano :mrgreen: Náš Tom se do nedávna dětem vyhýbal, vůbec si s nimi nechtěl hrát a vlastně ani nevím, jestli to stále netrvá, jen jsem si všimla, že začal najednou z ničeho nic dost komunikovat s dětmi. Když třeba potkáme někoho na ulici a tak, tak snad už přišel na to, že si s dětmi může hrát, aniž by mu někdo ublížil. Z toho jsem měla strach, že nezapadne do kolektivu, ale snad se bojím zbytečně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
20.8.11 17:44

holky buďte v klidujá vím, jše spousta obav, taky jsem je měla-náš malý je zase děsný divoch a moc neposlechne, doma s ním po dobrém moc nepořídím, tak jsem se s oabavama ze začátku pořád ptala, jaký tam byl a ve školce je uplně jiný-poslouchá, je tam poměrně klidný…prostě jiné prostředí, cizí lidi-jiná autorita-na ně si to prostě nedovolí. a ony jsou ty učitelky opravdu zvyklé na různé děti, za ty roky se jim vystřídají různé povahy-klidné, divoké, tvrdohlavé…nebojte, ony si s nima poradí :wink: ze začátku to teřba bude chvíli boj, než si ty naše ratolesti zvyknou být bez maminek, ale nic netrvá věčně :palec: á mám taky celkem obavy i teď na podruhé-ty prázdniny jsou celkem dlouhé a zase si zvykl být doma a pořád se mnou a zatím se mu zpátky moc nechce, takže možná budeme bojovat taky znovu. Držím vám všem palečky, ať to má co nejlehčí průběh a ratolesti si co nejdřív zvyknou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
1.9.11 08:36

tak holky, nástup do školky proběhl velice rychle :mrgreen: pomalu nebyl ještě ani převlečený a už se cpal do třídy :mrgreen: jsem mu nestihla ani říct, kde má věci na venek. No snad to tam probíhá dobře i teď, když opravdu pochopil, že tam maminka není :nevim: To bude nejdelší dopoledne v mém životě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
1.9.11 08:39

Ar-tep napodobne, taky uz jsem doma a vubec nevim co mam delat, v hlave tisic myslenek co se tam bude cele dopoledne dit. Syn to zvladl uplne v pohode, nebyla ani slzicka, ani jsem necekala, ze tam zustane hned takhle naostro cele dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
1.9.11 08:41

No já mám plno práce, ale nějak jsem mimo a to jsem si to tak pěkně malovala :zed: Snad ani neuvařím nebo co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
1.9.11 10:53

Ahojky, no my taky překvapivě bez slziček a ani neprotestoval, když sem odcházela. Chtěla jsem jej vzít domů dříve, ale nakonec zůstane do půl 1, po obědě domů. Jsem zvědavá. Taky jsem měla naplánováno spoustu práce a nějak se mi do toho vůbec nechce, myšlenkama jsem u něj, co asi dělají a tak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
1.9.11 11:02

tak holky, můj mamánek co se celý tři a půl roku drží mě jako klíště mi dal pusu a s úsměvem z okna zamával a nebrečel, zato já tady teď řvu a je mi smutno, dodělávám jeho pokojíček, ale vůbec mi to nejde a nemám na to ani pomyšlení…už aby byl víkend. ještě nikdy nebyl ode mě pryč… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
1.9.11 11:22

Ahojky,
tak mi teda nic moc:-(
Ráno dobrý, dala jsem ho tam a za dveřma poslouchala jak se vykecává s učitelkou.
Po chvíli mu ale došlo, že tam nejsem a byl pláč.
Plakal celou dobu ani nesvačil, jen seděl u dveří a čekal až přijdu:-( Žádnej hysterák teda naštěstí, normalně fňukal. Když mě viděl tak říká a teď si jdeme hrát.
Byl tam jen hoďku. Zítra ho tam mám nechat do 13h ať si zvyká.
Ach jo:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
1.9.11 11:29

Tak já holky naprosto nic neudělala, z těží jsem nachystala na zapékané brambory a furt jsem vysela z okna, před chvíli šli na oběd :zed: Snad zítra bude líp a už i něco podělám :mrgreen: Dokonce jsem šla kolem i do obchodu, ale tak aby mě neviděl a nevypadal moc nadšeně teda, stál za plotem a uplně jsm na něm viděla, jak chce domů, jak jsem šla zpátky, už byl na písku, ale z nikým si nehrál, jen koukal, co se kde děje :nevim: Mám to tady kousek a bylo o nervy poslouchat, jak tam ty děti pláčou a zdálo se mi, že fňukal i Tom :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
1.9.11 11:33
Ar-tep píše:
Tak já holky naprosto nic neudělala, z těží jsem nachystala na zapékané brambory a furt jsem vysela z okna, před chvíli šli na oběd :zed: Snad zítra bude líp a už i něco podělám :mrgreen: Dokonce jsem šla kolem i do obchodu, ale tak aby mě neviděl a nevypadal moc nadšeně teda, stál za plotem a uplně jsm na něm viděla, jak chce domů, jak jsem šla zpátky, už byl na písku, ale z nikým si nehrál, jen koukal, co se kde děje :nevim: Mám to tady kousek a bylo o nervy poslouchat, jak tam ty děti pláčou a zdálo se mi, že fňukal i Tom :hug:

Já jsem teda ráda, že šmírovat nemůžu. To bych nevydržela.
Ono to bude snad dobrý. Všechny děti si zvyknou tak ty naše snad taky.
Maty už má 3,5roku je s ním už celkem rozumná řeč. No uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin