Školkové nemoci - jaké?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
16.5.16 10:56

Školkové nemoci - jaké?

Ahoj,
zajímalo by mě, jaké jsou klasické školkové nemoci? Když tedy nepočítám rýmu a kašel;)

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10885
16.5.16 10:59

Příušnice, neštovice, spála, zánět spojivek, žloutenka, pátá i šestá nemoc, vši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
16.5.16 11:00

@martr u nas byla spala a nestovice :roll: a teda vsi :zed: to se ale nepocita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
16.5.16 11:02

@marus26 Vši se počítají, poněvadž se mají hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
16.5.16 11:04

Roupy, neštovice, spála, vši, průjmové infekční onemocnění- to mi přijde asi nejčastější!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
16.5.16 11:05

Rotaviry a jine prujmove onemocneni
Streptokokova angina
 Angina

+

@Trojlístek píše:
Příušnice, neštovice, spála, zánět spojivek, žloutenka, pátá i šestá nemoc, vši…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3762

Ano - neštovice, spála, nepočítaně angín a zánětů průdušek…vši teda nechytnul

díkybohu, že je to vše už za námi, mladší synek byl úplná katastrofa, co se týká těch „školkových nemocí“…neplatí na to snad nic, žádné doplňky stravy, vrazila jsem x-tisíc po lékárnách do různých „preparátů“, ale musel z tohoto období opravdu „vyrůst“… :nevim:, jakoby „zázračně“ nepomohlo teda nic - leda tam nechodit, což nešlo, oba jsme zaměstnaní na plný úvazek…

přeju pevné nervy a pokud máš možnost nedávat/dávat jenom na dopoledne apod. - tak toho VYUŽIJ!! Já tu možnost neměla, takže nepočítaně ošetřovaček, díkybohu jsem s tím neměla problémy v práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274

V naší školce pravidelně proběhnou neštovice, spála, vši a zánět spojivek (to mě třeba překvapilo, ale učitelka říkala, že je to celkem běžné, že ona sama se ze zánětu spojivek od dětí léčí každý rok…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
16.5.16 11:10

@Mar__tanka1983 Jo, zánět spojivek je fakt jedlej. Většina mamin ani netuší, že je to infekční a než to učitelky stihnout odhalit a vrátit dom, tak to má půlka školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.5.16 11:23

Vsechno vyse uvedene. Muzes mit kliku, jako my, jedna dcera prvnkm rokem, druha druhym, predtim obe v soukrome, takze v kolektivu leta. Nikdy vsi, nikdy nestovice, spala, angina, roupy. Nekolikrat zanet spojivek (jednou atb kapky, jinak leceno doma), asi dvakrat trikrat blici viroza. Rym asi tak normalne, kaslani spise pod prumer. Ale zase se nam v rodine toci nalezy ve vyteru asi vic, nez jinde. Doufala jse ve vlnu nestovic, nez nejstarsi v zari nastoupi do skoly a ono porad nic :zed:
edit- jeste ruce nohy usta, to je taky dost nakazlivy, taky to holky mely, ale v hodne mirny forme, skoro jsem si toho nevsimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.5.16 11:46

U nás nosí jen rýmy a kašle, a možná neštovice, ale tam neívm jistě, jeslti to bylo ze školky. pak měl syn spálu, ale ta myslím nebyla ze školky, ale z fotbalovýho turnaje.
koukám, jak tu padají vši, to máme štěstí, ale ty jsme ve školce pokud vím za celý 2 roky, co i tam někdo chodí, neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.5.16 11:48

Všem díky:)
Dcera chodí od listopadu, a za tu dobu byla v součtu tak 4 týdny OK, jinak má pořád minimálně aspoň tu rýmu… Už jsem s ní byla za tu dobu 3× doma a jednou babičky, v práci to naštěstí „tolerují“, ale je to mi to už kolikrát blbý (jsem tam nově).
Teď přinesla neštovice, a já to bohužel nepoznala hned, protože jsem byla ráda, že jdu po paragrafu do práce (dcera měla zajištěný ještě hlídání), takže jsem se jednim pupínkem moc nezaibírala… No a pak to pěkně vyskákalo…
Tak mě právě napadlo, že bych si ve „volné chvíli“ :lol: trošku víc naštudovala ty klasický nemoce, abych příště odhalila dřív. I když se ve výsledku nic nestalo, tak si stejně řikám, že mě to třeba napadnout mohlo…
No nic, stejně koukám, že si budu muset prostudovat všechny dětské :zed:

Jinak k těm doplňkum - už rok před školkou brala imunoglukan- k prdu, pak i různý cucavý, nic.. Takže teď užjí dívám maximálně Cčko, taky jsem do toho vrazila dost, a nepřišla na nic kloudného (navíc si myslim, že bude alergik po mě, takže by jí teď třeba mohl trošku pomoci nově předepsaný Aerius…)
No nic, takže díky :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.5.16 11:53

@martr otuzovani, ovoce, zelenina, cecko idealne domacky zpracovany prirodni zdroje (sipky), dost pohybu, spanku. Jsou to veci dostupne pro kazdeho, nic to nestoji a jako prevence idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.5.16 11:55

Mají po 4r. splněno neštovice a vsi jeden zážitek.
Střevní chřipka. Ale to už dlouho nebylo naposled na staré skolce.
Jinak obcas rýma, kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.5.16 12:03

Každoročně se v té naší vyskytnou neštovice, vši a ruka, noha, ústa.

Příspěvek upraven 23.06.16 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+