Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím jak je to s placením školkovného u předškoláků? Od září bude syn předškolák a právě mi strhla školka částku tak vysokou, že mě to docela překvapilo.
Synovi bude v listopadu 6let Je to teda tak, že do toho listopadu budeme školkvné normálně platit a od prosince ne? Jen jestli mi někdo pořadí jak to tedy je než v pondělí budu volat do školky ![]()
Ne, platit by neměl už od září. Prostě celej rok, kdy je docházka povinná. Jedině že by vám třeba zdražily obědy, pokud to máte v jedné platbě nebo nějakou jednorázovou částku, třeba na výtvarné potřeby…
@Petra9876543210 Ne, uz od zari nema skolkovne platit. Bude blbost na strane skolky/sekretarky, co to strhava. Taky jsme meli jeden rok takovou hvezdu, az se kvuli ni od inkasni platby museli upustit a uz je to vsechno jen na trvalak nebo jednorazovy primaz ze strany rodicu.
To normalne u skolky reklamuj.
Celý předškolní rok je povinný a zdarma. U vás se inkaso strhává dopředu? Není to třeba ještě platba za prázdniny? A vlastně nevím jak je to u soukromých školek se školkovným? Tam mají předškoláci také zdarma, nebo se tam platí nějaká menší částka než u ostatních dětí? Třeba naše školka stojí 450 korun na měsíc, ale pokud má nějaká školka školkovné několik tisíc tak tam zřejmě budou platit všichni, ne?
Neplati ten rok pred skolou, takze urcite uz od zari. Zavolala bych tam, mohlo se stat, ze doslo k omylu. Jestli teda myslis statni skolku.
Platí se jen jídlo. U soukromých nevím, ale když se platí soukromé základky, předpokládám, že i školky.
Taky mi včera strhli platbu a netuším za co, taky už bude předškolák. V létě nechodila…
Psala jsem tam a uvidím co odpoví.. Zkuste tam napsat, zavolat…u nás reaguji rychle, ale vzhledem k víkendu to stejně vidím až na pondělí
![]()
Ne. Platit by nemel. Mění spis možné, ze jste přes léto nahradili úplatu?
@Petra9876543210 A u nas ve meste letos byla novinka, ze pomerne skolkovne za provoz v cervenci a srpnu platili vsichni, bez ohledu na to, zda dite letni provoz skolky vyuzilo nebo ne.
Predskolaci neplatí, akorat obedy. U nas se treba ten prvni mesic plati vetsi zaloha za stravu a na konci roku se zas vraci. Nebo nechodi do školky i o prazdninach? Ze by to bylo jeste za srpen?
U nás předškoláci platili jen červenec a srpen. Od šesti let neplatit je blbost, to by to děti co mají narozeniny v létě neměly předškolní rok zdarma ani měsíc.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.