Skončení mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
392
13.4.19 19:40

@bobda sepisovala jsem písemně, jsem ve velké firmě, takže mi to sepsala mzdová včetně datumů, ale je možné, že to někde sepisuje zaměstnanec sám. Měla jsem zároveň čerpání dovolené i žádost o rodičovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
13.4.19 19:44

@bobda vypadalo to takto: v úvodu zaměstnavatel a zaměstnanec a text byl Žádost o poskytnutí řádné dovolené v návaznosti na mateřskou dovolenou a poskytnutí
rodičovské dovolené
Dne …………………… se mi narodil(a) syn/dcera ……………………………………..

V souladu s § 217 odst. 5 zákoníku práce žádám v návaznosti na skončení mateřské dovolené o poskytnutí řádné dovolené v rozsahu dovolené, na kterou mi vznikl nárok, to je od… do… ( celkem… dní).

Vzhledem k prohloubení péče o mého syna/mou dceru žádám v souladu s § 196 zákoníku práce o poskytnutí rodičovské dovolené a to od…do …………………………………………………………. (uveďte konkrétní datum, nejdéle na dobu do tří let věku dítěte).

V… dne…
Podpis žadatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
14.4.19 09:02

@lll14
Děkuju moc za odpověď. Pro ujištění jestli jsem dobře pochopila z diskuze. Když mám mateřskou do 20.6. Tak do té doby si musím vyřídit rodicak na úřadě (to vím co a jak) a pak si třeba začátkem června dojdu do práce se sepsanou žádostí, že od 21.6. Chci čerpat dovolenou a následně nastoupit na RD. Správně? A mám nárok na plnou dovolenou za 2019? To splňuji těch 60 dní, ze ano?
Děkuju za přečtení a ujasneni. Už to chci vyřešit a ne se furt plácat v nejasnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
14.4.19 09:41

@bobda Rodičovský příspěvek se doporučuje zařídit kolem 4 měsíců věku dítěte, mají měsíc na výřízení, tak aby nebyla prodleva v placení. Pokud bys to nestihla a nejsi na těch penězích závislá, tak nevadí, proplácí až tři měsíce zpětně (já třeba ještě zažádáno nemám, nemám změněné trvalé bydliště, takže mám ÚP trošku mimo a ještě jsem neměla cestu). :) Na řádnou dovolenou za rok 2019 máš nárok bez krácení, to zařídit hlavně předem, ale začátek června, jak zmiňuješ, je myslím optimální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
14.4.19 14:42

@lll14
Tak super, díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
15.4.19 09:08

@lll14
Ještě bych se tě ráda zeptala na jednu věc. Teď jsem četla jeden článek ohledně vybrání řádné dovolené. Píšou, že je výhodnější ji vybrat před nástupem na rodicovskou, tedy ihned po mateřské samostatně. Tuto možnost si nevyužila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
15.4.19 09:48

@bobda Vždyť to tak měla - MD, pak řádná, pak RD. Nelze tu řádnou vybírat současně s RD - není možné být na dvou dovolených zároveň. Ale s rodičovským příspěvkem to nemá nic společného, ten můžeš začít čerpat hned po MD/PPM, i když ještě nejsi na rodičovské dovolené, ale jsi na řádné dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
15.4.19 11:35

@Lendeš
Jasný, uz to čtu. Už nic číst nebudu, akorát se do toho víc zamotavam. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...