Skřípání zubů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
783
11.2.14 10:37

@Tanule23 a jéje:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
11.2.14 10:54

Malej to začal dělat, když se u objevily zuby nahoře a dole. Mě se z toho ježily všechny chlupy na těle, naštěstí ho to asi za měsíc přestalo bavit :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
28.4.15 12:38

Maly ma 11mesicu. Ma jednicky a dvojky nahore a jednicky dole a je to par dni co zacal skripat zubama a dela to porad :cert: :cert:.. uplne se mi jezi chlupy vsude po tele.. doufam ze ho to brzo prejde nebo se zblaznim :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.6.18 09:44

Holky, pomoooooc…dítko 4,5 roku a začalo vrzat zoubky…ale fakt nehorázně až mám husí kůži a nejraději bych ho někam odnesla :-)

Krom toho hroznýmo zvuku mám strach, aby si neohobloval zoubky…co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
5.6.18 09:45
@Salorka píše:
Holky, pomoooooc…dítko 4,5 roku a začalo vrzat zoubky…ale fakt nehorázně až mám husí kůži a nejraději bych ho někam odnesla :-)Krom toho hroznýmo zvuku mám strach, aby si neohobloval zoubky…co s tím?

Dcera zacla delat presne to same…a furt ji to drží…uz pul roku. Zubařka na to nic neříkala :nevim: Pry to je psychické tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.6.18 09:56

@novakova.t Já jsem mluvila s dětským i zubařem a prý ok…je to prý přechodné. Já to prý dělala taky :-) Ale je fakt, že mě přijde, že to dělá hlavně tehdy, když má nějaký špatný den (zlobí, dostane vyhubováno, nějaký bourák…) a pořád sebou pak v posteli mele a skřípe… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
5.6.18 10:02

Můj manžel na to začal před několika lety dost trpět. Myslela jsem, že ze stresu (bylo to trochu náročné období profesně). Už i na dentální hygieně se ho ptala, jestli ze spaní neskřípe zuby - takže už to bylo i na chrupu vidět.

Vždy to bývalo chvíli lepší, chvíli nic, potom se to zase vrátilo - člověk nevěděl, kterou noc proskřípe a kterou ne. Až jednou přišel z práce s tím, že dostal do čelistí jakoby křeč a měl je strašně stažené, skoro jako kdyby skřípal zuby i přes den, prostě se mu zatínaly i přes jeho vědomí a nemohl to uvolnit.

Došlo mi to. Magnésium. V první vlně jsem mu nasadila vysoké dávky, potom snížila na běžnou denní dávku pro dospělého. Od té doby (je to cca 2 roky? :think: ) zuby v noci neskřípe. Ale když delší dobu vynechá (a já zapomenu pohlídat), tak si ze spaní skřípne. Takže vím jistě, že to byl nedostatek hořčíku.

Zkusit nějaký doplněk pro děti - my používáme celkem velké tablety z DM (balení 300 tablet) a docela hůř se polykají i nám. Ale máme vysokou spotřebu. Mohlo by se to zlepšit.

Jinak ještě existují chrániče na zuby, ale to nevím, jak by dítko zvládlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.