Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím potřebovala bych poradit, co by mohlo pomoci na skříplý nerv? Včera po kojení jsem začala mít dost bolesti v levé čísti hrudníku, po čase jsem si myslela že snad dostávám infarkt
, bolest byla hrozná, při každém pohybu, nádechu. Pak jsme jeli pryč a v autě totální peklo. Přítel musel zastavit a já se kácela bolestí k zemi, odvezl mě na nedalekou pohotovost. Tam mi doktorka řekla, že půjde pravděpodobně o skříplý nerv, jak jsem při kojení ztuhlá dlouho v jedné poloze. Dostala jsem injekci, tuším Algifen? Že prý jen ten se při kojení smí. Že by měl pomoci a bolest ustat. Mám pocit že na chvilku opravdu trochu pomohla, ale věděla jsem o bolesti pořád. Pak po kojení zase šílená bolest. Dnes ráno, jsem myslela že při každém pohybu snad umřu. Chtěli jsme jet znovu na pohotovost, ale naštěstí to pak trochu ustoupilo. Teď už je bolest zase horší a každé kojení očistec
.
Nemáte nějaký tip jak pomoct? Co při kojení můžu? Zatím jsme to jen párkrát namazali koňskou mastí hřejivou, to je vždycky příjemný to teplo, ale zase ležet? Hrůza.
A dál, nemáte tip na nějakého dobrého neurologa v Plzni? Na papíru z pohotovosti mám doporučení že při přetrvání bolesti mám jít k neurologovi.
Docela se bojím jak to tu zítra budu zvládat s malou sama
, dnes se vším pomáhá přítel a v podstatě mi jí skoro jen podává na kojení a i při něm ji někdy musí přidržovat
.
Děkuji moc ![]()
zkus změnit polohu při kojení (vsedě/vleže), nevím, jestli používáš kojící polštář, mně třeba strašně pomohl, vypodlož se ze všech stran, abys seděla hezky rovně a mimi bylo u prsu správně naaranžované…s neurologem neporadím, ale zajdi si k němu, k obsluze mimina musí být člověk fit ![]()
barbarbucha: Děkuji za tip na doktorku a nevíš prosímtě jestli bere rovnou bez objenání nebo se musím objednat? Díky
Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat,moje tchýně má jednou až dvakrát takové záchvaty že tak na minutu neví jaký je den a kolik je hodin.Prostě jE MIMO.Lékař neurolog píše stále léky a léky zvyšuje dávky a nic.Má to stále.prosím poraĎte děkuji