Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přispěji i se svou troškou do mlýna. Super je čistič a odstraňovač skvrn s kartáčkem pod vrškem. Jde to rychleji dolů. Mají ho na:
Je universální, prostě na různé skvrny. Snad jsem pomohla. Papa
Mně se osvědčila rada z těchto stránek: http://www.ceskatelevize.cz/…jine-orisky/
Použila jsem slivovici, co manžel dostal a odmítal požívat, aby neoslepl
A skvrny z riflí se krásně vyčistily.
@VlaďkaPT píše:
Mně se osvědčila rada z těchto stránek: http://www.ceskatelevize.cz/…jine-orisky/
Použila jsem slivovici, co manžel dostal a odmítal požívat, aby neosleplA skvrny z riflí se krásně vyčistily.
Dik moc za tip! Vcera se mi na vylete povedlo rozpatlat si nekolik boruvek do nositka-zapadly mi mezi zada ditete a nositko, takze cela svetlounce bezova manduca byla proste regulerne fialova uvnitr a prosaklo to i skrz
nemel jsem to jak resit uprostred lesu, takze jsem az po vice nez 6 hodinach doma namocila co technickeho lihu, neredeneho a skvrny vicemene zmizely pred ocima! Zustal lehoucky fialovy nadech, tak jsem pred pranim jeste postrikala vanishem a krasne se to vse vypralo na 40. ![]()
Zlucove mydlo. Namydlit, pri silnych flecich nechat par hodin namocenych a pak hlavne ten nejlepsi cistic na svete… slunicko.. Takze klidne nechat namocene v umyvadle na slunci a po vyprani opet povesit na slunicko. Ja mam vzdy pres zimu pradlo flekate, protoze tady v zime porad prsi a tak musim susit v susicce. A v lete, kdyz konecne sviti slunicko, tak vse krasne cistoucke. Na vetsinu skvrn nic jineho neporebuju, na ty odolne pouzivam ten zlucak. Nekdy jednou nestaci, je treba namocit a povesit na slunicko podruhe. Zrovna vcera jsem si rikala, ze si holka znicila nove tricko flekama od kari, kdyz jsem po vyprani vesela pradlo a vsimla si, ze je to cele flekate.. o 2 hodiny pozdeji fleky zmizely samy
@trpaslinka jj souhlas, žlučák je super na různé skvrny, peru s ním vše špinavé od příkrmů, ale u těch lesních borůvek nezafungoval a od borůvkové přesnídávky mi také nepomohl, tak jsem pátrala po nějakém „zázraku“ a už jsem se smiřovala s tím, že budu mí nosítko jak polité inkoustem a právě ten líh zabral fakt zázračně, takže pro příště už vím!
Na skvrnu od borůvek na světlém koberci mi pomohlo:
nakapat ocet, posypat jedlou sodou. Po chvíli (15 minut?) houbičkou nebo kartáčem čistit a vysát třeba ubrouskem. Potřít tuhým mýdlem. Případně po pár dnech mýdlo ještě za pomocí vody z koberce vyčistit.