Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nehrotila bych to. Příčinu Ti nikdo neřekne. Můj syn skytal když byl v bříšku velmi často a ještě i po porodu tak 1,5 roku občas skytal po jídle i jen tak… ![]()
@lebonkaa Tak mě malá taky škytá celkem často, ale všimla jsem si, že skoro vždycky škytá po tom, když něco delší dobu nejím a pak se najím
Tak jsem jen tak přemýšlela, ale jak říkám, možná je to blbost, no. ![]()
@Kačka999 ono je to celkem individuální, může škytat klidně i kdybys celý den nic nejedla
ne že by to bylo přímo jídlem, přeci jen polyká plodovku ![]()
Syn mi skytal i 6× denně a s jídlem jsem si to nikdy nespojila, několikrát skytal i před spaním, ze jsem ležela a nemohla jsem usnout
dlooooouho po porodu skytal… teď je mu rok a jednou za 14. dni má den, kdy skyta cely den po každém jidle ![]()
S jídlem to nemá souvislost. Škytání je známkou toho, že miminku dozrává dýchací soustava, bránice a plíce se tak připravují na dýchání. Neboj, vše je v naprostém pořádku.
I po narození miminka často škytají. Moje babička to sváděla na mokrou plínku, ale malá miminka jsou počůraná skoro neustále, tak k této babské radě jsem skeptická. ![]()
Můj syn také škytal celé těhu v břísku, podle mě to s ničím souvislost nemělo. Jen pozor nesmí škytat déle jak hodinu v kuse pak už může být problém s pupečníkem, to mi teda řekla doktorka a musí se jet na pohotovost. Jinak syn škytá i teď po nakojení, když se lekne.. nebo jen tak
je mu přesně měsíc ![]()