Škytavka u miminka

178
10.8.13 16:13

Škytavka u miminka

Ahojte,

měla bych dotaz ohledně škytavky 4 týdenního miminka. Má ji buď při kojení, hned po kojení nebo cca 10 minut po kojení. Pokud mu nedám znovu napapat tak mu nepřestane. Co s tím???Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2039
10.8.13 16:16

Naše doktorka říká, že na škytavku u miminek pomohou pouze špunty do uší :-) Náš mrňous to měl taky hrozně, když byl malinký. Miminka to mívají, nijak bych to neřešila. K prsu už jsem ho pak znovu nedávala… Až bude starší, dáš mu napít vody a bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.13 16:18

Mi decka vzdycky skytali bud z prepiti nebo mokra plenka nebo presla zima nebo zaskocilo/vratilo se mleko.
Syn obcas taky skyta pak patram proc :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
10.8.13 16:34

Me malej skytal prvni noc co se narodil, celou noc jsem byla vzhuru, ptala se sestricek, ale nikdo nevi proc. Volala jsem mamce, taky rikala, bud mokrej nebo studenej. Dala jsem mu novou plinku, prikryvku a stejne skytal. Proste se spatne nadeches a mas ji. Nic s tim neudelame :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
10.8.13 16:34

Me malej skytal prvni noc co se narodil, celou noc jsem byla vzhuru, ptala se sestricek, ale nikdo nevi proc. Volala jsem mamce, taky rikala, bud mokrej nebo studenej. Dala jsem mu novou plinku, prikryvku a stejne skytal. Proste se spatne nadeches a mas ji. Nic s tim neudelame :). Mozna zkusit kojit v jine poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
10.8.13 17:00

Mala s tim taky mela problemy, ale asi po mesici to preslo…mozna z prilisneho hltani pri kojeni, nasati vzduchu. Nijak jsem to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.8.13 17:28

Naše malá škytala taky, už v porodnici a někdy to má i teď v 7.měsící. Hodně se nahltá a nebo si špatně odkrkne. Doktorka říkala, že to nemám řešit, že to je normální takže dát max. napít, ale taky nám to nepomohlo. Až škytka prostě odezněla, ale měli jsme opravdu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
10.8.13 20:02

Naše malá na to taky trpěla :( Asi dva měsíce po porodu, měla jí až 4 krát denně. Vždycky pomohlo jí dát jen cucnout z prstu po pětkrát si lokla a přešlo to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
10.8.13 20:06

Me ditko skytalo uz u me v brise o závod a první mesice kojeni taky. Ted ji bude rok a pul a občas ma stále skytavy den. Zkouset dat napit, ale je to uplne normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
10.8.13 20:10

Naše holčička taky jako novorozeneček hodně škytala. A já z toho jako prvorodička byla pěkně vyplašená (jako naprosto ze všeho). Určitě pomůže dát ještě napít. Jinak teď když škytá (skoro deset měsíců), tak to značí, že je jí zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
10.8.13 21:46

Naše Anetka takhle škytala snad do 2.měsíce..dočetla jsem se, že je to tím, jak se po kojení roztáhne žaludek a podráždí bránici…a ted v 5,5 měsícíh většinou, když je mokrá a nebo prostě občas škytá bez příčiny(?)…jako novorozenec škytala po každém krmení, odříhávání..prostě snad pořád:) a teď už jen párkrát do týdne, když včas nepřebalím (používáme látkovky). Jestli miminku druhé napití pomůže od škytání, tak je to paráda :palec: jinak prostě holt miminka škytaj no… papaj, čuraj, kakaj, brecej..skytaj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí