Sladke bílé víno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1253
11.12.17 21:51

Chardonnay, Pálava, zkus najít výběr z hroznů, pozdní sběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.12.17 22:11

Nehcci rýt během dvou dnů zase do Detsy- ale jím doporučované Veltlínské zelené opravdu obejdi obloukem. Je dobré, ale v tvé jediné podmínce a totiž, že je sladké, by tě zklamalo.
S ostatními souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
11.12.17 22:48
@Detsa píše:
Veltlínské zelené… oblíbené hlavně ženami :think:. A jestli můžu poradit, tak kupovat s přívlastkem (tj. aspoň kabinet, výběry apod…). No záleží, kolik chceš investovat.

Taky me to zaujalo. To mela byt ironie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.12.17 22:57

Pálava ta je sladká až až, já bych šla do ćervenýho tramínu ze sklepů Znovín, nenech se zmást názvem je to bílé víno. Pořídíš ho kolem 150 kč. Jestli nechceš investovat tolik pak bych šla do moldavských vín, většina je polosladká, obecně čím sladší víno, tím větší bolehlav druhý den. :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.12.17 09:31
@Milis666 píše:
Pálava ta je sladká až až, já bych šla do ćervenýho tramínu ze sklepů Znovín, nenech se zmást názvem je to bílé víno. Pořídíš ho kolem 150 kč. Jestli nechceš investovat tolik pak bych šla do moldavských vín, většina je polosladká, obecně čím sladší víno, tím větší bolehlav druhý den. :zed: :lol:

tak to si dovolím nesouhlasit, po kvalitním vínu hlava nebolí, ani po sladkém…teda když nepije na litry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.12.17 09:35

Mám ráda lehká vína, ale nikdy nekupuji sladké nebo polosladké. Vždy jedině suché. A sice Chardone nebo Rulandské šedé. Pokud chci sladkou chuť, volím výběr z hroznů nebo bobulí. Sladký je i pozdní sběr. Pokud budeš kupovat jako dárek, je vynikající, vzácné a luxusní ledové víno nebo slámové víno. To je ale spíš na košt než celovečerní popíjení. :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.12.17 11:45
@Adinka_2012 píše:
tak to si dovolím nesouhlasit, po kvalitním vínu hlava nebolí, ani po sladkém…teda když nepije na litry

To právě pijeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.12.17 11:48
@Adinka_2012 píše:
tak to si dovolím nesouhlasit, po kvalitním vínu hlava nebolí, ani po sladkém…teda když nepije na litry

Mohou se vypít i litry, ale je třeba pít k vínu i dostatek vody. Říká se kolik vína, tolik vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.12.17 11:57
@kontramatka píše:
Mohou se vypít i litry, ale je třeba pít k vínu i dostatek vody. Říká se kolik vína, tolik vody.

To je svatá pravda a taky musím souhladit s Adinkou, je třeba pít kvalitní víno a zle ti nebude. No já jsem z generace která začínala na krabicákách, to by mě dneska zabilo 8o Taky se říká, že ke kvalitnímu vínu se musíš propít, tak pár dovolených na Moravě a tam tě k tomu přivedou. Dnes dávám přednost suchým vínům právě z Moravy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.17 13:37
@Eemii píše:
Veltlin tedy rozhodne neni sladke vino. 8o

Veltlín zelený často vídám polosladké… :nevim:
Já už viděla polosladký i Rýzling :nevim: a chutnal mi moc, narozdíl od těch suchých :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.10.21 07:50

Víno bílé

Ano Pálava je dobrá, ale láhev palavy by neměla stát min jak 150,– jinak to není Pálava co nám říkal jeden vinař z horních Věstonic. Janak Tokaji je taky sladší bílé víno. A nebo tady mají taky bílá vína ale spíš ty zahraniční, italská, francouzská a třeba Španělska mají tam dost výběr taky si tam jednou do roka objednáváme pár láhvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.10.21 08:24
@Black Cat píše:
Veltlín zelený často vídám polosladké… :nevim:
Já už viděla polosladký i Rýzling :nevim: a chutnal mi moc, narozdíl od těch suchých :jazyk:

Veltvín je opravdu kyselé víno… dobrý v létě na ochlazení

Pálava, Muškát Moravský, Tramín červený, Irsai

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný