Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky maminy sportovkyne…Jsem mlada maminka dvou malych deti.Pohybu mam az kam,pac jeste 2× v tydnu chodim do prace…Kazdopadne,jeden den v tydnu venuji Step-aerobiku a proto jsem si poridila hodinky na mereni tepu a kalorii.S kamaradkou jsme si tak rikaly,kolik za ten den zena v domacnosti spali kcal.U me ta hodnota byla 3400kcal a ted nevim,jak a co pocitat a jak jsem vlastne dopadla:D
Merila jsem si od sedmi rano,do osmi vecer.Muzete mi nejak pomoct,jak se to vsechno vlastne pocita?Na stepech mam spaleno vetsinou kolem 800kcal.diky moooc
Ahoj, já je mám taky, ale byl u nich ještě prográmek na PC. Výsledek se nahrál do PC a tam se nastavilo jaká to byla činnost a dle toho se pak upravil výsledek. Bylo to nastavené na běhání a já to používala při rychlé chůzi s kočárkem, abych chodila v anaerobním režimu. Činnosti doma jsem si jen tak orientačně zapisovala na fitweb.cz abych věděla jak na tom zhruba jsem.
Příspěvek upraven 08.02.11 v 22:25
haros píše:
Ahojky maminy sportovkyne…Jsem mlada maminka dvou malych deti.Pohybu mam az kam,pac jeste 2× v tydnu chodim do prace…Kazdopadne,jeden den v tydnu venuji Step-aerobiku a proto jsem si poridila hodinky na mereni tepu a kalorii.S kamaradkou jsme si tak rikaly,kolik za ten den zena v domacnosti spali kcal.U me ta hodnota byla 3400kcal a ted nevim,jak a co pocitat a jak jsem vlastne dopadla:D
Merila jsem si od sedmi rano,do osmi vecer.Muzete mi nejak pomoct,jak se to vsechno vlastne pocita?Na stepech mam spaleno vetsinou kolem 800kcal.diky moooc
I ty hodinky musíš brát s rezervou. Co chceš počítat ? Chceš hubnout ? Jaké máš BMI ? Denní výdej energie se dá počítat různě, podle tabulek, atd…
No zhubnout ani nechci…Merim 177cm a mam 61-62kg,ale spis mi jde o to,jestli ten vydej neni pro telo moc a nemela bych upravit jidlo-mam klasicky jidelnicek maminky s detma…Spise dojidam po detech a denne mam nejaky ten pamlsek.Jen co jsem zacala pracovat,stava se mi,ze kolabuju unavou…Ale zase cviceni me bavi,tak prave nevim,jak dal a jak si to tedy ohlidat,abych nehuntovala telo.Diky za reakce
To je strašně moc věcí dohromady a já mám málo informací, abych ti mohla fundovaně odpovědět. Mít dítě je samo o sobě záběr ! ![]()
Když si počítáš výdej, měla by jsi hlavně ! počítat příjem. Záleží také jak spíš, jak a jestli vůbec odpočíváš, jestli nemáš stres, atd atd. Můžou ti ve stravě chybět sacharidy nebo tuky, nebo bílkoviny. Jestli ti nechybí vitamíny. Možná ti chybí minerály, když hodně sportuješ. Asi nekojíš nebo jo ? Chtělo by to spočítat tvůj jídelníček, nejlépe si zapisovat celý týden. Pak se to z toho dá všechno spočítat.