Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
koupili jsme Croozra a ski set, ale nemáme miminkovník, ani odpružení. Jedna strana radí, at nekupuji už miminkovník, když taháme Croozra na běžkách máme v něm autosedačku.Ale co v létě?
To je jedna věc u které si nejsem jistá a druhá, jak moc je důležité mít u vozíku odpružení? Prý je to bez něj pro mimi nebezpečné z neurologického hlediska…
až začneme jezdit na kole malé bude 10 měsíců…trochu se v tom plácám, budu ráda za váš názor.
Díky M.
Odpružení na Croozera od VeloFiala můžu jenom doporučit
V létě jsme jezdili s malou 2 měs bez, ale jen po krásných cyklo-asfaltkách a bylo to v pohodě, v Croozeru byla autosedačka. Pak jsme pořídili to odpružení a je to o mnoho lepší, ptotože můžeme i do lesa, přes kořeny, na štěrk…a mimi se nevzbudí
Jezdíme s vozíkem i na kole a in-linech, prakticky venku neděláme nic jiného
Letos začnem už s malou bez sedačky, už sama sedí (teď 10měs), tak si tak prostě hačne a hotovo. Žádný miminkovník jsme nepořizovali. Ani jsem ho u samostatně sedících dětí ve vozících neviděla.
Měli jsme loni půjčený crooser s miminkovníkem. Ještě s tím starým - Weberseat. Dítě tam šíleně plandalo, respektive to lomcovalo dopředu a dozadu. Bylo mu 5 měsíců. Nevím, jestli to bylo věkem dítěte, weberseatem nebo crooserem.
O měsíc a půl později jsme byli s Chariotem, už bez miminkovníku a bylo to o něco lepší. Nicméně na těch běžkách se tam dítě dost zmítá. Nepomůže moc ani odpružení. S dítětem pod 4-5 měsíců bych na běžky už nejela.
Na kole je to jiné. Jízda je plynulejší, než škubavější jídza na běžkách.
I tak bych jednoznačně doporučila odpružení. Jezdit bez něj je podle mě na českých cyklotrasách
nemožné.
Já souhlasím s p. Fialou, že dítě v autosedačce je ve vozíku mnohem lépe chráněno než ve weber seat, pokud jde o starší vozíky. Teď vím, že je tam nějaká změna, ale nevím už konkrétně jaká.
My jsme vozili Toma v autosedačce i přes léto (bylo mu - je březnový, pokud jde o pocení, byl z nás nalehko nejvíc (jen bodýčko a krátký kalhoty, ponožky), větřík, který mu tam foukal, byl příjemný spíš než „ohrožující“. Nejezdili jsme přes den, protože ve vozíku je to prostě jako ve stanu, udělá se tam šílené vedro. Dítě nejde nechat úplně otevřené, protože by na něj letěl všechen bordel, my měli i protipylovou síť od VF, ta je dobrá, ale taky zas brzdí proudění vzduchu. Doporučuju stínit plenkama ze stran, otevřít vzadu průzor, nejezdit přes den a tak…
Jinak máme taky odpružení od VF a bez něj si teda jízdu nedovedu představit popravdě řečeno ani na asfaltu… Jen když jsme přejížděli u nás v ulici zpomalovací práh, byl to takový náraz šílený… A tak vůbec, na vozíku s odpružením VF je vidět, že i na relativně rovném terénu je to samá nerovnost…
My taky jezdíme s odpružením - je super. Klidně jedeme i v terénu ( nic velkýho ) a malej spinká jako dudek. Jezdili jsme s vevnitř s autosedačkou. Měli jsme půjčený i miminkovník, ale po 1 jízdě jsme ho vrátili, protože Kuba v něm měl ramena stlačený tím miminkovníkem dopředu a k sobě a záda měl úplně kulatý, protože tam není žádná pevná opěrka na záda. Jako by seděl v houpací síti. Teď už sedí, takže ho dáváme do originální sedátka. Protipylovou síťku od VF máme taky, je super, ale když je horko, tak je ve vozíku hrozný vedro. Chce to jezdit pak ráno nebo navečer.
Přesně tak. Ráno, navečer, nedovedu si představit s vozíkem letní dovolenou na kolech za slunečného počasí.....
S odpružením my frčíme přes cokoli, kořeny, kameny, vozík se jen více nebo méně houpe, ale nevadilo to nikdy ani miminu, ani batoleti, ani tříleté velké holce loni (to už se střídali, jeden ve vozíku, druhý v cyklosedačce).
To přes kořeny a kameny taky jezdíme, ale třeba schody bysme s ním nedali
V létě jsme s ním objeli snad všechny cyklostezky kolem Božího daru. To ale nebyli vedra. Kubajs má za loňský rok ve vozíku najeto asi 1200 km ![]()
Holky nemáte tu některá zkušenosti s levnějšími vozíky - třeba tím Azub nebo jak se jmenuje? Budu muset nechávat vozík v kolárně, neb mi neprojede do výtahu a nechci nějaký dražší nechávat v kolárně. Kola jsou sice dražší, ale ty visí přivázané řetězem na zdi a nikdo je nezničí, kdežto vozík by zabral celý střed kolárny a asi by dostával od sousedů dost na frak předpokládám.
Chariot CX má o něco lépe řešené odvětrání - lze větrat i boky. Takže snese drobet vyšší teploty. Ale pravda je, že tropická vedra se s vozíkem nedají. Ale ty nedám na kole ani já.
U croosera se asi vyplatí investovat do té sítě. Sice s ní nemám zkušenost, ale ta originální síťka propustí nejen prach, ale i poměrně velké nečistoty, bláto… A jet jen s větráním vzadu je málo.
Asi myslíš ty staré typy vozíků, protože ty nové boční větrání mají. A i ty staré větrají ne jen vzadu, ale proud vzduchu jde zpředu do zadu - upředu je taky síťka. Místo síťky proti pylu stačí buď pořádný blatník (což můj manžel odmítá
) nebo jednoduše připlácnout na hořejšek vozíku slunečník z kočárku: na dítko nesvítí slunce, nepadá žádný prach, větrá skvěle a nepřehřívá se, takže se nemusí jezdit jen ráno nebo večer. Máme vyzkoušeno loni červenec/srpen, malá měla 4-5měs.
Taky jsem viděla rodiče, kteří na tu síťku zevnitř přišili na horní půklu pruh černé záclony či co to bylo a na dítě nic nepadalo, taky nápad, jak si pomoct.
Alpaka píše:
Chariot CX má o něco lépe řešené odvětrání - lze větrat i boky. Takže snese drobet vyšší teploty. Ale pravda je, že tropická vedra se s vozíkem nedají. Ale ty nedám na kole ani já.
U croosera se asi vyplatí investovat do té sítě. Sice s ní nemám zkušenost, ale ta originální síťka propustí nejen prach, ale i poměrně velké nečistoty, bláto… A jet jen s větráním vzadu je málo.
Háta_x píše:
Asi myslíš ty staré typy vozíků, protože ty nové boční větrání mají. A i ty staré větrají ne jen vzadu, ale proud vzduchu jde zpředu do zadu - upředu je taky síťka. Místo síťky proti pylu stačí buď pořádný blatník (což můj manžel odmítá) nebo jednoduše připlácnout na hořejšek vozíku slunečník z kočárku: na dítko nesvítí slunce, nepadá žádný prach, větrá skvěle a nepřehřívá se, takže se nemusí jezdit jen ráno nebo večer. Máme vyzkoušeno loni červenec/srpen, malá měla 4-5měs.
Taky jsem viděla rodiče, kteří na tu síťku zevnitř přišili na horní půklu pruh černé záclony či co to bylo a na dítě nic nepadalo, taky nápad, jak si pomoct.
Alpaka píše:
Blatník máme komplet, snad nejdelší, co jde, kovový a dítě zhvízdané od bláta až za ušimma. I přes síťku. 6e je větrání na novém crooseru i z boku jsem netušila. ![]()
Máme croozera. Jako síťku používám obyč síťku proti hmyzu do kočárku a mám přichycenou kolíčkama. Funguje to bez problémů.
Aplaka: blatník musí být nejen dlouhý, ale i široký - prodávají takové na samořezné šroubky. Pak to funguje dobře.
Achdarek: taky jsme zkoušeli, ale malá to okamžitě servala
![]()
Háta_x píše:
Achdarek: taky jsme zkoušeli, ale malá to okamžitě servala![]()
![]()
Ty děti jsou ale šikovné ![]()
Já to mám přidělané zvenku, takže zevnitř se k tomu nedostanou.
Jeden zírá, co všechno vymyslí
Taky jsme to přichytili zvenčí přes vozík, ale malá z autosedačky na síťku dosáhla
Zas to mělo výhodu, že jsem mezi ty dvě trubky rámu natáhla gumu a navěsila hračky. Mohla si hrát a nevřískala, že jí někam zapadly ![]()
Achdarek píše:Háta_x píše:Ty děti jsou ale šikovné
Achdarek: taky jsme zkoušeli, ale malá to okamžitě servala![]()
![]()
Já to mám přidělané zvenku, takže zevnitř se k tomu nedostanou.