Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda má některá z vás nějaké dobré zkušenosti s nějakými tabletkami na hubnutí. Já brala Meridii a byla jsem s ní velice spokojená. Samozřejmě jsem k tomu změnila totálně jídelníček a dost se hýbala. Pak jsem ale asi za rok otěhotněla a teď jsem půl roku po porodu a ráda bych zase dostala ta přebytečná kila dolů.
![]()
Chtěla jsem jít k doktorce, aby mi zase napsala Meridii, ale známá mi říkala, že prý ji unie už zakázala. Proto se chci zeptat, zda má některá z vás zkušenost s něčím jiným. Nechci jen brát léky a nic jiného nedělat. Vím, že takhle to dolů nikdy nepůjde. Pohyb není problém. Mám doma i rotoped a taky s dětmi procházkuji. Tím jsem začala + jsem upravila jídelníček. Ale kila dolů nejdou a nejdou.
![]()
Za každou radu budu moc vděčná. ![]()
Velice ráda bych ti poradila. S hubnutím souvisí asi tisíc důležitých věcí. Ne jen výška, váha, ale také jak máš rychlý metabolismus, jak máš osvalené tělo,… jak máš uložený tuk, jaký jsi typ postavy, kolik chceš zhubnout, jak dlouho jsi nadbytečná kila přibírala…atd atd. Také záleží jestli nejsi ve stresu a hodně záleží, jestli dostatečně spíš. Pokud ne, hubne se velmi těžko.
Vím, že každý by chtěl hubnout rychle, ale to nedoporučuju, protože to se dlouhodobě nedá udržet. Ideální je hubnout kilo za měsíc, aby jsi docílila trvalého efektu.
Normálně by měla stačit úprava jídelníčku (na míru tobě) a pohyb
Také záleží jaký pohyb. Prášky nejsou za normálních okolností potřeba.
Bohuže, u nás momentálně žádné takové léky dostupné nejsou.
Já jsem měla od jednoho lékaře jedny, ale u nás nejsou povoleny. SHodila jsem s nimi po porodu když už jsem nekohila 12 kilo, ale hodně vedlejších účinků a dost problémy. Za to mi to nestojí.
Mamina ji taky brala, po jejím zákazu žádnou náhradu nenašla, ani doktorka jí nedokázala nic podobnýho poradit ![]()
Já jsem Meridii brala,ačkoli jsem to vůbec nepotřebovala..Zhubla jsem asi 5 kilo, bylo mi akorát tak zle,když jsem vysadila nabrala jsem 7 kilo zpátky.
Já jsem vážila 59 kilo, proto mi to dělalo zle, je to určeno pro obézní a hlavně šíleně odvodňuje organismus.
Podobný jako Meridie je Adipex Retard,tak můžeš zkusit,jestli ti ho Dr napíše.
Ale je to svinstvo, já už bych hubnula jinak.
Adipex je už zakázaný u nás hodně dlouho.
Způsobil v pár případech i smrt.
Já mám doma tenuate retart. Jsou z Německa, u nás povoleny nejsou a ani je neseženeš. Jako jednorázovka to pro mě bylo dobré na měsíc ale dýl bych to nebrala ani omylem.Navíc, teď jsem zjistila, že jsem těhu, takže mi tady víc jak polovina leží a poletí do koše a jetli můžu doporučit, raději žádné léky neber. Zkus dělenou stravu. Když už na mně nic nezabíralo, vzhledem k prodietěným letům, bulímii, anor. a podobně, dělená strava zabrala vždy, i teď a bez léků-
Jojo xenical myslím seženeš, ten je uplně na jiné bázi. Nepůsobí na mozek jako ostatní, ale z těla ti odplavuje tuk, vidíš to ai ve wc, ten tuk při velké, ale někdo po tom má dosti běhavku.Ale sestřenka po tom shodila, jenže, když to přestala brát, zase kila nabrala,jelikož neupravila jídelníček.
habebe píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat, zda má některá z vás nějaké dobré zkušenosti s nějakými tabletkami na hubnutí. Já brala Meridii a byla jsem s ní velice spokojená. Samozřejmě jsem k tomu změnila totálně jídelníček a dost se hýbala. Pak jsem ale asi za rok otěhotněla a teď jsem půl roku po porodu a ráda bych zase dostala ta přebytečná kila dolů.
![]()
Chtěla jsem jít k doktorce, aby mi zase napsala Meridii, ale známá mi říkala, že prý ji unie už zakázala. Proto se chci zeptat, zda má některá z vás zkušenost s něčím jiným. Nechci jen brát léky a nic jiného nedělat. Vím, že takhle to dolů nikdy nepůjde. Pohyb není problém. Mám doma i rotoped a taky s dětmi procházkuji. Tím jsem začala + jsem upravila jídelníček. Ale kila dolů nejdou a nejdou.
Za každou radu budu moc vděčná.![]()
Pokud jsi upravila jídlo a kila nejdou dolu , tak je to stále velký příjem jídla nebo jíš špatně.Třeba 2× denně a tělo si všechno hned ukládá do tuku. Koukni se na www.stob.cz , je tam i program sebekoučink,
http://istob.nutrient.cz/main.php?…
Tam si píšeš každý den příjem a výdej energie (cvičení, uklid) atd a ono ti to samo píše, zda je to dostatečné či nikoliv. Taky to hlídá bílkoviny, sacharidy a tuky. Někomu se třeba zdá, že jídelníček hodně upravil, ale když si to tam pak napíše, tak má 10000 a více KJ na den, což nezhubne nikdy. Hubnutí je hlavně o příjmu a výdeji. Kdo nehubne, má pořád vyšší příjem než výdej. Prášky nedoporučuji, mám sama s nimi špatnou zkušenost, je po tom fakt jojo efekt jako blázen
Příspěvek upraven 06.02.11 v 19:37
Pokud máš dost pohybu, tak co takhle nějaký spalovač? Já jsem kdysi taky měla Meridii.. pravda, že jsem hooodně zhubla, ale taky: začaly mi pěkně padat vlasy a už nikdy nebudou to, co byly a dost mi z toho „hrabalo“.
Pak, když jsem chtěla shodit, tak jsem chodila cvičit a před cvičením pila spalovač a kila šly krásně dolů + se mi krásně rýsovaly svaly na bříšku, zadku a nohách. Nevím, jak jsi na tom Ty, ale silnější lidé, kterým jde o redukci váhy se doporučuje pít spalovač 1× denně hned ráno na lačno pro nastartování metabolismu. Takže za mě spalovač jednoznačně ano (je to na přírodní bázi a opravdu funguje), ale nezapomeň, že je k tomu zapotřebí pohyb, jinak nefunguje. Jen urychlí a umocní to, co bys zhubla cvičením a redukcí jídelníčku i tak.
Holky, moc děkuji za vaše rady. Já to neberu tak, že musím mít nutně Meridii. Jen že jsem ji brala (asi 3 měsíce) a byla jsem spokojená. Pohyb mám, snažím se jíst 5× denně menší porce. Vím, že je lepší častěji a méně, než dvakrát a hodně. Nějaký ten spalovač by mi asi stačil. Ale jaký.
V tomhle se vůbec nevyznám.
Kromě té Meridie jsem nic jiného nikdy nezkoušela.
Babe007 děkuji za odkazy. Už jsem si je uložila a určitě prostuduji a použiji. Super. ![]()
Mě Dr dával nějaký míchaný prášky- dělali je v lékárně. A co lindaxa? Tu má kamarádka, cítí se po ní i nabuzená (ale otázkou je, co se stane, až ji vysadí) no zkus se u doktora zeptat, ale určitě bych se vyhla tzv.„zlatým vejcům“, dokáží pěkně zamávat s psychikou.
habebe píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat, zda má některá z vás nějaké dobré zkušenosti s nějakými tabletkami na hubnutí. Já brala Meridii a byla jsem s ní velice spokojená. Samozřejmě jsem k tomu změnila totálně jídelníček a dost se hýbala. Pak jsem ale asi za rok otěhotněla a teď jsem půl roku po porodu a ráda bych zase dostala ta přebytečná kila dolů.
![]()
Za každou radu budu moc vděčná.![]()
meridii brzo vrátí na trh,doktorka říkala že už během pár měsíců! ![]()
jinak z tochu jiného soudku - hubla jsem hodně počítáním kalorií, na stob.cz nebo na fitweb.cz kde ti to vypočítá spotřebu kj za den a ty zadáváš čeho jsi co snědla a máš pěkný přehled.
pak zjistíš na kolika kj za den hubneš ![]()
lumáťa píše:
Velice ráda bych ti poradila. S hubnutím souvisí asi tisíc důležitých věcí. Ne jen výška, váha, ale také jak máš rychlý metabolismus, jak máš osvalené tělo,… jak máš uložený tuk, jaký jsi typ postavy, kolik chceš zhubnout, jak dlouho jsi nadbytečná kila přibírala…atd atd. Také záleží jestli nejsi ve stresu a hodně záleží, jestli dostatečně spíš. Pokud ne, hubne se velmi těžko.
Vím, že každý by chtěl hubnout rychle, ale to nedoporučuju, protože to se dlouhodobě nedá udržet. Ideální je hubnout kilo za měsíc, aby jsi docílila trvalého efektu.
Normálně by měla stačit úprava jídelníčku (na míru tobě) a pohybTaké záleží jaký pohyb. Prášky nejsou za normálních okolností potřeba.
Ahojky,
Meridia mi sice pomohla,ale zaplatila jsem za ni dost vysokou dan-vysokou doslova,nebot z meho puvodne nizkeho tlaku se mi stal stalevysoky
![]()
NEVER MORE!
Lumato,
ocividne se v problematice vyznas!
zajimalo by mne,,jak souvisi malo spanku s tim nehubnutim? Ja jsem plne kojici a minimalne spici(a pak si doplnujici jidlo i piti samozrejme
)A rada bych uz uz zacala poradne hubnout,ale tak nejak nevim,jak na to ![]()