Sledování nadřízeným v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
5.4.25 10:50

Sledování nadřízeným v práci

Zdravím, potýkal se rády s tím taky někdo? Chápu kamery kvůli bezpečnosti a krádežím na pracovišti, ale šéfová nás sleduje jestli máme určitý počet zboží k prodeji, přitom máme jasně stanovený plánogram co má být k prodeji v danou hodinu. Který samozřejmě dodržujeme, ale stejně sledování prostě šmíruje co a jak děláme. Mě to nepřijde normální. Nekradu, neokrádám a dělám co mám. Mám taky takový pocit, že co si povídáme se zákazníky. Nebo co si povídáme mezi sebou, protože pak ty informace ví. A ne nikdo jí 100% neodnáší, aby ty informace věděla. Taky mě jednou sprdla, že jsem si dovolila jít za pult ve své osobní bundě. Šla jsem si jen pro své věci a ani jsem neobsluhovala zákazníka. Tím se právě proflákla a došlo mi, že nás prostě špízuje. Mě to opravdu nepřipadá normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3580
5.4.25 11:22

No bóže. U nás v práci máme kamery tedy jen ve veřejné části, kvůli bezpečnosti, v kancelářské je nemáme. Ale chodím na brigádu do skladu, a tam jsou na každém rohu, i v uličce k záchodu. Opravdu se z toho nehroutím, doporučuju totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8290
5.4.25 11:30

Brala bych to spíš tak, že ty si děláš co máš, ale jiní to tak třeba nemají a flakají se - díky těm kameram může pak reagovat. Plus samozřejmě je tam ta bezpečnost. Podle tvého popisu mi nepřijde, že by se chovala nějak abnormálně špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
5.4.25 11:45

A kamery na ulicích, v obchodech, bankách a kdoví kde tě neštvou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
5.4.25 11:58

@ka2ka neštvou, protože tam nedělá, co v pracovní době dělat nemá :mrgreen: Řekla bych, že kdo má svědomí čisté a dělá svou práci, jak má, tomu nemusí během pracovní doby jakákoliv kontrola vadit. A teď do mě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
5.4.25 12:02
@teroonka píše: Více

Jsem pod kamerama v prácí pořád a nevadí mi to. Zrovna jsem na emimi :mrgreen: na monitor kamera není naštestí. Jinak dělám co mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
5.4.25 12:07

@nikitice To, že nejsi paranoidní, neznamená, že po tobě nejdou :mrgreen: promiň, vtip. Jako dá se pochopit, že zaměstnavatel chce mít přehled, co se děje na pracovišti a co dělají zaměstnanci v pracovní době. A klidně se může ohánět bezpečností a prevencí atd. Když mám pauzu nebo jdu na WC, tam kamery určitě nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9624
5.4.25 12:12

Zaměstnavatelův píseček, zaměstnavatelova pravidla. Pokud neporušuje zákoník práce, což neporušuje, tak ti nezbyde nic jiného než se s tím smířit anebo jít o dům dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
5.4.25 12:30
@teroonka píše: Více

Vím, že sledují i blbosti, ale je mi to buřt. Mám uklizeno, srovnáno a zrovna nejsou lidi, takže si tu práci nevymyslím. Musí vědět a ví, že by dělali to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
5.4.25 12:31

Kamery mi přijdou ok, ale jakože i odposlouchává, co si s kolegyní řeknete? To mi teda přijde moc. Jako kdyby náš ředitel měl slyšet každé slovo, co kde komu řeknu, to bych asi byla totálně vyschízovaná a psychicky bych to dlouho neunesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
5.4.25 12:33

Taky máme všude kamery. Je mi to u zadnice. :nevim: Asi že nedělám v práci nic špatného. A že mě někdo uvidí jak se poškrábu na pr.. je mi upřímně jedno.

• Citovat
  • Upravit
12137
5.4.25 12:36

Sefova se muze aktualne podivat na kameru, co se zrovne kde deje.. ALE nema pravo si treba zpetne poustet zaznamy a sledovat vas. To porusuje zakonik ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.4.25 12:49
@Ketris píše: Více

To právě dělá. Nekouká na ně živě online. Právě zpětné záznamy. Hodinu je třeba zavřená v kanceláři a kouká na ně. Poté sprdne, že se jí třeba něco nelíbilo. Viz třeba ta bunda. Já chápu kamery jako bezpečnost a proti krádeži. Ne špízlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.4.25 12:52
@ka2ka píše: Více

Pokud nemáte lepší odpověď tak se snad ani nevyjadřujte. Díky a hezký den 🙋🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.4.25 12:55

Tak to, že jsou kamery na pracovišti neznamená, že je nadřízený smí používat ke šmírování zaměstnanců a podobným kontrolám. Tohle chování je silně přes čáru a porušuje zákon. Pokud se ti to nelíbí, a to chápu, obrať se na inspektorát práce, aby ti to pomohli vyřešit. Kamery jsou kvůli bezpečnosti, takovým způsobem mohou být využívány pouze v rizikových provozech - trezory v bankách, výrobny rizikových výrobků apod. Šmírovat takovým způsobem zaměstnance je zakázáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat