Slehnutí po porodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
slehnutí po porodu
Mohu se zeptat jak nebo kde si mám zažádat??? Máte s tím zkušenosti
moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Byla sem na bezplatné právní poradně a tam my bylo řečeno že mám nárok dostat zaplaceno od bývalého přítele peníze i za tzv. slehnutí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo mi řečeno že matka má nárok na alimenty na dítě a ještě na peníze, které dostane od otce jako kompenzaci za ušlí plat asi tak bych to popsala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slehnutí se dřív používalo jako termín pro porod.
Jestli chápu zakl, tak to myslí, jestli má od otce dítěte nárok na nějaké finance za to, že porodila dítě. Já si to teda nemyslím
.
A jestli se pletu, dejte vědět. Napočítám to chlapovi 3× zpětně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jetrka píše:
Bylo mi řečeno že matka má nárok na alimenty na dítě a ještě na peníze, které dostane od otce jako kompenzaci za ušlí plat asi tak bych to popsala
Není to rozhodně kompenzace za ušlý plat, ale je možné požadovat, aby se podílel na zvýšených nákladech spojených s těhotenstvím a porodem, ale musíš mít jak doložit, o jaké náklady šlo, tedy účtenky za těhotenské oblečení, nadstandardní vyšetření a podobně.
A musíš to podat k soudu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jetrka
no mas narok na alimetny pro dite a na vyzivne pro sebe do 2 let veku ditete. nevim, jestli to je tim mysleno?
kazdopadne, vzhledem k tomu, ze to mas zadat po otci ditete, tak asi soudne stejne jako narok na alimety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit