Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
AHoj holky. Jak to je, kdyz chci uplatnit tu selvu na dani za dite. Jsem na Zl, do zari jsem byla na vedlejsak a od prosince na hlavni. Mam mit sestinasobek minimalni mzdy, nebo nemusim tohle vubec resit. Ze je to jedno, kolik jsem vydelala?
Já myslím, že je jedno, kolik jsi vydělala, dítě si můžeš odečíst tak či tak.
Ten šestinásobek minimální mzdy musíš mít, abys mohla požadovat daňový bonus na dítě. Jinak se ti vrátí max. to, co jsi na daních odvedla.
@magratka píše:
Ten šestinásobek minimální mzdy musíš mít, abys mohla požadovat daňový bonus na dítě. Jinak se ti vrátí max. to, co jsi na daních odvedla.
Když o tom nic nevíš tak nepiš… danový bonus lze uplatnit bez ohledu na výši zaplacené daně.
@FFFFFFF píše:
Když o tom nic nevíš tak nepiš… danový bonus lze uplatnit bez ohledu na výši zaplacené daně.
Když neumíš číst, tak nepiš. Nepíši o zaplacené dani, ale o příjmech. Doporučuji k prostudování paragraf 35c odstavec 4 zákona o daních z příjmu.
Ok holky, tak ja si to jeste proadne prostuduji a dam vedet ucetni. Diky
@FFFFFFF píše:
Magratka na rozdíl od tebe pravdu má, musí to být šesti násobek minimální mzdy, což je minimálně 48000Kč, jinak na bonus nemá nárok a může to dopadnout tak, že pokud podá přiznání a už jí firma bonusy vyplácela, tak je bude muset doplatit.
Nj, ale jak to mam udelat ted. Minimalni mzdu bych mela. Jenze.
ex malou platnoval od noveho roku do konce zari, jenze od toho noveho roku s nama nezije. Podepsal cestne prohlaseni ze od 1.1O. pridavek na dite nebude opatnovat a finito. Jenze on nemel pravo pobirat pridavek, kdyz s nama nezil. Mame tesne pred rozvodem, uz cekam jen na dopis od soudu a bude konec. Mame napsanou dohodu priblizne od srpna a tam napsano, ze spolu nezijem pul roku. Tk jak to mam udelat. Muzu zazadat na fu o pridavek na dite a napsat cestne prohlaseni, ze opravdu s nama od ledna nezije v jedne domacnosti? Jak to pak bude resit financak?
Nevite nekdo?