Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Tak na svoje dite si slevu samozřejmě uplatnit můžeš, pokud uz ji neuplatnuje jeho otec.
Je to tak, uplatnit může jeden z rodičů, buď měsíčně, či 1× ročně.
Většinou se i dokládá čestné prohlášení, že druhý nečerpá..
@lucynka25 píše: Více
Pokud má ten co neuplatňuje zaměstnavatele tak prohlášení nestačí, musí být potvrzení.
@JancaS84 nikdy jsem nedávala..stačilo čestný prohlášení. A to jsem byla ve velké firmě, manžel taky. Teď jsem v malé, manžel pořád stejně, uplatňujeme na něj 1× ročně, stačí čestný prohlášení..
Ale mám pocit, že jsem to tu už v minulosti psala a slyšela jsem to stejne..
@lucynka25 píše: Více
No, to ze vase ucetni neslefuje zmeny zakonu je celkem jeji chyba, ale na veci to nic nemeni, ze je u zamestnaneho potreba potvrzeni zamestnavatele.
@lucynka25 holky mají pravdu. Je potřeba potvrzení od zaměstnavatele druhého z poplatníků.
@j.a.n.i1 je to firma o cca 1000 zaměstnancích, účetní pořád stejná, asi jí to staci, je to tak x let..neřeším..
Ano, slevu může uplatnit jeden z vas. Pokud partner slevu nemá, dáš své účetní potvrzení, že ji on neuplatňuje a budeš ji mít ty
Ahoj lidi,
chci se jen zeptat, protože na xxx článcích jsem se dozvěděla rozdílné názory.
Sleva na daních na dítě - můžu potom v zaměstnání uplatnit, když s partnerem žijeme všichni společně, ale nejsme manželé? Myslím tím to, když měsíčně je o tu danou částku výplata vyšší.
Děkuji.