Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, když manžel bude uplatňovat slevu na daních na mě ( manželé od 7.9.),má nějaký nárok, když to nebylo celý rok? Děkuji za odpověď ☺️
@Elis93 píše: Více
Ano, od října do prosince, počítají se celé měsíce
A ty jsi musela mít příjem do 68000kč, nezapomeň ![]()
@Dahlia0409 děkuji moc za odpověď, ste hodná! Určitě jsem 68tis. nepřesahla
Na osoby pečující o postižené dítě se to nevztahuje nebo to nakonec změnili, nevíte?
Ano, budete mít nárok na poměrnou část pokud splňujete ostatní podmínky.
@Anonymní píše: Více
Pokud vím, je to jen při péči o dítě do 3 let ![]()
Je to za cely rok, nikoliv jen za dobu manželství a neschopenka a materska se pocita jako prijem, plus případná čerpána dovolená.
@Anonymní píše: Více
Nevztahuje. Je tam podmínka péče o dítě do 3 let.
No a ještě mám takovej dotaz, pokud dostanu peníze za prosinec v lednu, tak prostě to už je příjem za ten daný rok nebo se to počítá ještě do toho loňského?
děkuji za odpověď
Výplata ne. Mateřská se počítá kdy ji dostaneš na účet.
Já sem na rodičovské dovolené, ale byla jsem v práci v prosinci na DPP
Prosinec je loňský, takže se počítá do roku 2024 ![]()
Zdravím. Přidávám se k dotazu. Manžel na mě chce uplatnit slevu za celý loňský rok. Já jsem za celý rok měla příjem pouze RP jinak nic. V práci mu řekli že budou chtít potvrzení o výši rodicaku ten se ale do příjmu nepočítá tak mi to přijde jako blbost. Četla jsem že by mělo stačit čestné prohlášení o tom že můj příjem nepřesáhl těch 68tis plus že pečují o dítě do 3 let. Plus můj OP, náš oddací list a RL dítěte. Potřebují ještě něco když můj jediný příjem byl ten RP?
@Vladusxx nějaká akční mzdovka
RP se nepočítá, takže její výši mzdovka vidět nepotřebuje. Stačí zapsat tvoje údaje do žádosti o roční zúčtování, doložit oddací list, RL dítěte a klidně jí napiš prohlášení, že jsi celý rok neměla jiný příjem než RP. Hotovo.