Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hanula1212 super dekuji. myslela jsem si to jen jsem si to chtěla ověřit od někoho kdo už třeba žádal. Ještě pak když příští rok pak nastoupim do práce ale až v prosinci takže můj výdělek taky určitě nepresehane těch 68tis tak můžeme zadat znovu ne? Ale budou nám počítat jen od leden-listopad protože v prosinci pak budou dítěti 3 roky
@Vladusxx 12 měsíců. Musíte splňovat podmínky k 1. Tzn. pokud budou dítěti 3 roky v prosinci, pak ještě půjde uplatnit i ten prosinec. Pokud to teda zase nezmění.
@Hanula1212 super. No uvidíme jak to bude. Taky je možné že nastoupim do práce třeba dřív. Podle toho jestli prcka vezmou do školky…
Dávala jsem pouze čestné prohlášení, že jsem neměla výdělek. RL dítěte a oddací list měli už v práci
@j.a.n.i1 píše: Více
To není pravda, to platí jem u slevy na poplatníka. U ostatních slev se to krátí ma měsíce, kdy byla splněna podmínka.
@Yxc28 píše: Více
Chce to přečíst si celé vlákno. Odpověď je na to, že 68tis. je limit příjmů za celý rok. Nikoli jen za dobu manželství. Sleva bude samozřejmě jen za 3 měsíce (sňatek v září), ale příjem nesmí 68tis. překročit za celý rok.