Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@BlaZenkaB píše:
Prosím, vyznáte se tady někdo v účetnictví? Pracuji při rodičáku a hlídám si celkový příjem 68 000 za rok, abychom nepřišli o slevu na manželku.
Vloni jsem ještě za začátku roku byla na rizikovém a teď v této výplatě mi vrátili daň za neschopenku v lednu a únoru 2018. Počítá se mi to do přijmu za 2019 do těch 68 000 nebo můžu být klidná?
Moc děkuji
Daň za neschopenku?
Edit: špatně jsem to přečetla ![]()
Příspěvek upraven 10.04.19 v 13:46
@Miasofi Prosím o komentář spíš někoho, kdo se v tom vyzná a dokáže poradit. Ano, za neschopenku se vrací daň.
@BlaZenkaB píše:
@Miasofi Prosím o komentář spíš někoho, kdo se v tom vyzná a dokáže poradit. Ano, za neschopenku se vrací daň.
No, nevrací se za neschopenku, ale díky tomu, žes nevyčerpala slevu na poplatníka.
@j.a.n.i1 Aha, děkuji za upřesnění. U mě to tedy bylo tím, že jsem byla na neschopence. A víte prosím odpověď na dotaz v úvodu příspěvku?
@BlaZenkaB píše:
Za neschopenku se daně opravdu nevrací ![]()
Vzhledem k tomu, že do toho rozhodného příjmu se počítá případná mzda v hrubém, neměla by vrácený daň podle mého názoru letošní příjmy ovlivnit. Byla už v hrubém započítána do příjmu 2018
@Miasofi Bože, ještě chybí, abych měla v příspěvku pravopisnou chybu a bude tu diskuze na 10 stran, aniž by mi někdo odpověděl na dotaz. Možná tam nějakou fakt mám.
Opravdu moc děkuji.
Bohužel na tuto diskuzi nemám čas, večer se kouknu zda někdo odpověděl a případně to smažu.
@BlaZenkaB Nevím, proto na ni neodpovídám
nicméně tipuju to samé co @Anka1313
@BlaZenkaB já jsem vás nechtěla naštvat. Ale jde o princip. Přečte si to nějaká jiná maminka a bude šílet z toho, že jí za neschopenku nic nedali. Nebylo to ve zlém ![]()
Vrácení daní není příjem, proto se do výdělku nepočítá. Ani loni, ani letos.
Jinak bych doporučila nezakládat diskuse, když nemáš čas diskutovat ![]()
@MartinaIrena a proč se počítá pro nárok na porodné, příspěvek na bydlení, apod?
Vrácení daní je samozřejmě příjem. ALe při posouzení, zda si může manžel uplatnit slevu na manželku, je příjmem který se do limitu nezapočítává. Protože se započítávají hrubé příjmy. Např., při žádosti o porodné je příjmem, který se do limitu započítává, protože tam se posuzují příjmy v čistém. Je potřeba postupovat podle konkrétního zákona.