Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Myslím, že žádná dieta, která má vést ke zdraví a snížení hmotnosti, by neměla určitě obsahovat smažené (jen občas) a majolku - to je fakt humus, voda se stabilizátory a odpadním olejem. Tučné sýry a tvaroh bych určitě jedla, ale zkontroluj kalorickou hodnotu. Projeví se to, když se jimi budeš přejídat a příjem bude větší než výdej, to pak nemůže fungovat žádná dieta.
@Tiger-lily A vite o tom, ze si muzete majolku vyrobit doma a kvalitni??? A kalorickou hodnotu u teto diety netreba sledovat.
@dudinecka
O tom vím. Žloutky, olej, citronová šťáva… kalorickou hodnotu třeba sledovat vždy. Pokud si dám k snídani 8 vajec, 20 deka šunky, balík tvarůžků a k tomu půl kila rajčat a zbytek dne budu pokračovat v tomto duchu, tak zcela jistě nezhubnu ani gram.
@Tiger-lily To ale pri teto diete ani mozne neni. Tedy alespon kazdy, koho znam a drzi tuto dietu, tak se spis musi hlidat, aby neco snedl. Proto si kalorie ani hlidat nemusim.. Proste po tuku neni hned hlad, jako po sacharidech…
@dudinecka
No vidíš a já si třeba u švédského stolu dokážu udělat takovou keto prasárnu, že to až pěkné není.
@Tiger-lily píše:
@dudineckaNo vidíš a já si třeba u švédského stolu dokážu udělat takovou keto prasárnu, že to až pěkné není.
A tak to ja taky. Ale ta prilezitost tak casto neni. A kdyz jeden den nic nezhubnu, tak se svet nezbori… ![]()
@dudinecka píše:
@Tiger-lily To ale pri teto diete ani mozne neni. Tedy alespon kazdy, koho znam a drzi tuto dietu, tak se spis musi hlidat, aby neco snedl. Proto si kalorie ani hlidat nemusim.. Proste po tuku neni hned hlad, jako po sacharidech…
Tak, kdyz se ji opravdu keto, je casto problem jist „prilis“. Ohledne smazeni, pouzivej sadlo, je opravdu tepelne stabilni. Pokud jis keto, neco jako „diky smazeni jis prilis tucne“ neexistuje. U nas se smazi docela casto (na sadle), ale je opravdu velky rozdil pokud smazi hodne keto jidlo nebo „normalni“, sacharidovou stravu, tam bych byla s tuky samozreme opatrnejsi.
Tak večerní chleba rozhodně nepatří do low carb neb nevyhovuje složením. K majolce a jejímu složení - voda se stabilizátory a odpadním olejem..lidé, co jedou low carb, netlačí kupovanou,ale dělají si svoji a do té, co znám já, nepatří ani ta citrónová šťáva.
No a k snídani si klidně dám vejce a to minimálně dvě, slaninu na sádle, zeleninu s olivovým olejem a kávu proleju šlehačkou 33% a pěkně 80ml a kila padají a padají. Jakmile ,,ošidím tuky a vejce, tak váhou stojím, takže taaaak
jo a s podváděcím dnem nesouhlasím - neb to tělo musí pěkně zatěžovat - pořád přepínat na jiný režim. Zkoušela jsem a váha pak buď stojí nebo jde nahoru
@Merenwen Low carb ze sve definice je jen o mnozstvi sacharidu, nakolik to jidlo ovlivnuje krevni cukr. Ac je to k neuvereni, jejich proklamovane makroziviny jsou spravne. Jeden platek nema ani jeden gram, snad neco pod. Mam syna s D T1 a chlebik klidne jede bez potreby inzulinu, klidne tri ctyri platky s maslem a s jeho cukrem to nehne. A ze treba ctyri pet gramu se projevi hned…
Ma jen dost proteinu, na to je treba myslet a nejist ho treba s masem dohromady, to by pak z ketozy vylit dost snadno. Ale ne kazdy resi ketozu, nekdo proste jen chce byt LC. No a potom je tu slozeni jako takove, jsou lide co to spojuji s bezlepkovou dietou zaroven, ale to uz neni o LC jako takovem.
Na „cheat day“ mam uplne stejny nazor.
@Lenka_Hal S chlebikem souhlasim. Ja ho muzu i s masem a v ketoze jsem porad. Mlecne produkty jsou taky plny bilkovin, takze kdyz jej clovek namaze, tak je to taky bilkovinna bomba. Kazdopadne snim k platku masa platek chlebiku a k tomu zeleninu s jsem prezrana az az…
Já držím dietu podle skupiny slowcarb cz a tam to je trochu jiné a dle mého lepší. ![]()
Dodržujete ještě někdo slowcarb? Já jedu podle pravidel facebookové skupiny SLOWCARB CZ a zatím jsem moc spokojená.
Ta od Ferrise ani low carb mi neseděli. ![]()
Nechapu jak tyto „diety“ muze nekdo stale podporovat a kupovat je..