Šly jste k oltáři samy i když máte otce?

Anonymní
28.8.25 11:01

Šly jste k oltáři samy i kdyz mate otce?

Ahoj,

Vím, že je tradice že nevěstu dovede k oltáři otec. Šla jste některá uličkou sama a otec čekal před oltářem spolu se zbytkem nejbližší rodiny?

Neurazil se? Jak jste to vykomunikovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.8.25 11:30

Není to snad úplně jedno a každého věc? Vy řešíte takové blbosti…co se hodí, co se nehodí…je to váš den…

• Citovat
  • Upravit
9293
28.8.25 11:39

To je vaše věc. Já mám báječného tátu, takže pro mě je to něco nepředstavitelného. Spíš to bude záležet na vztazích v té rodině :nevim:
Můžu se zeptat jaký je k tomu důvod? Nebo je to nový trend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.25 11:57
@kavenka píše: Více

Z moji strany tam neni vrely vzrah k otci, nemam pocit že by se o me nekdy extra staral, on má samozřejmě naprosto opacny nazor. Byt ho mam rada, tak mam pocit ze by to bylo z me strany jen divadlo nebo ústupek aby nebyl dotceny nebo mu to neublizilo.

• Citovat
  • Upravit
9293
28.8.25 11:59
@Anonymní píše: Více

Rozumím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
28.8.25 12:15

Já sem šla s budoucím manželem, nikdo na mě nečekal :D jinak tatovi to bylo úplně fuk, ten byl spíš rád, že nemusí být středem pozornosti. Nijak jsem nevysvětlovala a hlavně nic před nikým neobhajovala, prostě jsem řekla, co po kom očekávám (ono toho moc nebylo) a nikdo neprotestoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
28.8.25 12:16

Ja to teda vnímám tak, ze to, ze nechceš, aby tě vedl, je divadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
28.8.25 13:32

Vedl mě tatínek. To bych mu neudělala abych to od něj nechtěla. Byl to milující tatínek, na rozdíl od chladné matky.
Manžela jako úplného sirotka doprovodila nejstarší sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.25 13:40

Prosím, zajímají mez příspěvky žen, které si zvolily jinou formu příchodu k oltáři, než je tradiční předávání ženy otcem ženichovi.

@Maddie764 nevíš co za tím je, nesuď.
@Anna766 jsem ráda, že máš dobrý vztah s otcem. Já chci najít řešení, které pro mě nebude na sílu, ale zároveň tím otci neublížím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.25 13:42
@Catalina123 píše: Více

Tohle je super nápad! Zkusím to navrhnout partnerovi, ale myslím, ze on se spíš těší na ten moment překvapení před oltářem.

• Citovat
  • Upravit
589
28.8.25 13:53
“Nesuď” si napiš na čelo, až půjdeš k oltáři sama a všichni na tebe budou čučet jak péra z gauče. Třeba to pomůže se vyhnout šuškandě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
28.8.25 13:56

A je to vůbec reálné ten moment překvapení? My měli svatbu v kostele, takže tam by to bývalo asi šlo (i když jsme se sešli, viděli a řadili před), ale co jsem byla na občanských obřadech, tak bezprostředně před sňatkem ještě probíhala kontrola dokladů s matrikářkou, kdy snoubenci seděli/stáli vedle sebe.
Co takhle hrát na to, že nechceš být objekt, který si mezi sebou předávají dva chlapi, ale že jsi prostě samostatná svéprávná a nezávislá žena, a proto půjdeš sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
28.8.25 13:58

Nemyslela jsem to zle.
Asi bude dnes běžnější že snoubence nevede nikdo a přijdou spolu. Bude třeba se na tom včas domluvit, aby pak na místě nebylo nějaké nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
28.8.25 14:01
@Maddie764 píše: Více

Zase to není třeba takhle dramatizovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20BezeJmena02
28.8.25 14:05

Za mě, pokud chceš jít sama a být středem pozornosti v tu chvíli ty, tak v tom nevidím problém. Nechápu komentáře typu: “To není tradice…” nebo “Chudák táta”, atp. Je to tvůj den a udělej si ho podle sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný