Slyší moje holčička?

55
24.5.14 09:40

Slyší moje holčička?

Ahoj maminy, včera jsem se vrátila s malou po týdnu z nemocnice (zánět středního ucha - píchali nám ho a do toho zánět močáku). V týdnu malá prošla různá vyšetření - srdíčko, ledviny, očička, sono bříška - vše v pořádku. Pak ještě neurologie a tam se paní doktorce nezdál sluch - když tleskla malé u ouška - vůbec nereagovala (paní doktorka to okomentovala tím, že může mít teď horši sluch díky prodělanému zánětu), ale přesto nám radši napsala doporučení na BEP a Foniatrii ať jí ouška vyšetří. Jdeme tam ale až někdy za 3 týdny (teď jí nechce nechat vyšetřovat aby prodělaný zánět neovlivnil vyšetření). To čekání je dlouhé. Snažím se občas zachrastit nebo tlesknout u ouška, ale žádná reakce. Jednou jsem zakašlala to se lekla a pak jsem ještě zkusila rachot pokličkama, to také zareagovala - po druhé už ale zase ne. Máme za sebou screeningové vyšetření sluchu z nemocnice, tam to bylo v pořádku. Přesto se ale bojím zda malá slyší. Máte někdo podobnou zkušenost (jsou nám necelé 4 měsíce)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1603
24.5.14 09:46

Ohluchnutí by zánět středního ucha způsobit neměl - určitě ne jednorázový…před tím reagovala normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.5.14 09:52

@exik21 Ano, syn taky nereagoval na kravál. Zhruba v tomto věku. Neprodělal tedy zánět, takže jsem byla v klidu, ale zjistila jsem, že se bojí šustění tesco tašek. Jinak opravdu ho nic z klidu nevyvedlo. Je nepravděpodobné, že by ztratila po jednom zánětu sluch…to měla zánět v jednom uchu? To by úplně odporovalo oboustranné hluchotě. Já vím, tři týdny dlouhá doba, ale nepropadej panice. Já teď chodila se synem na foniatrii rok, protože mu ve 4 letech opakovaně nenaměřili jedno ouško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 09:55
@kovka3 píše:
Ohluchnutí by zánět středního ucha způsobit neměl - určitě ne jednorázový…před tím reagovala normálně?

Nevím zda předtím reagovala normálně, nikdy mne nenapadlo ji nějak rachtat u ouška, vždy většinou reagovala na to že mě vidí, nenapadlo mne že by mohl být problém se sluchem. Paní doktorka říkala že hluchá určitě nebude, ale já se spíš bojím aby neměla nějakou sluchovou vadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 09:57
@Kakika píše:
@exik21 Ano, syn taky nereagoval na kravál. Zhruba v tomto věku. Neprodělal tedy zánět, takže jsem byla v klidu, ale zjistila jsem, že se bojí šustění tesco tašek. Jinak opravdu ho nic z klidu nevyvedlo. Je nepravděpodobné, že by ztratila po jednom zánětu sluch…to měla zánět v jednom uchu? To by úplně odporovalo oboustranné hluchotě. Já vím, tři týdny dlouhá doba, ale nepropadej panice. Já teď chodila se synem na foniatrii rok, protože mu ve 4 letech opakovaně nenaměřili jedno ouško.

Nemyslím si že by ohluchla po prodělaném zánětu, to jsem asi špatně napsala - paní doktorka si akorát myslí že by to mohla být jedna z příčin proč zrovna na tlesknutí nezareagovala, ale stejně se bojím, jsem asi moc hysterická…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
24.5.14 09:58

@exik21 asi to moc nepomuze, ale i kdyby ji mela, tak je dobre, ze to odhalili zavcas. Az odezni zanet, mohlo by se to zlepsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
24.5.14 09:59

To bude určitě v pořádku, děti reagují na zvuk - aktivně hledají zdroj zvuku kolem 3.-4. měsíce, když reaguje na pokličky a kašlání, tak bude určitě v pořádku, hrkačky můžou být na jiné frekvenci a to může být ještě třeba brzy, hlídala bych si jestli je spokojená a uklidní se když na ni mluvíte…jestli je tohle v pořádku, tak je určitě vše v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.5.14 10:01

@exik21 A měla tedy oboustranný zánět? Je možné, že slyší jako to říkali u mého syna, když mu nenaměřili ucho…jako kdyby ho měl zalehlé. Ale taky je možné, že slyší dobře, jen je unavená z prodělané nemoci a ATB, tak vás má na salámu :hug: Nejsi hysterická, prostě máš strach. To chápu. Ale jak psala @blumen, kdyby cokoliv, tak to víte včas. Mému (teď už 21 letém bratrovi) přišli na nedoslýchavost ve 4 letech. Do té doby si mysleli, že je retardovaný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 10:02
@blumen píše:
@exik21 asi to moc nepomuze, ale i kdyby ji mela, tak je dobre, ze to odhalili zavcas. Az odezni zanet, mohlo by se to zlepsit.

Zánět už ale v oušku nemá, i když ještě dobíráme antibiotika. No snad to bude dobré, ale moc mě to trápí, je to jinak milá a usměvavá holčička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 10:03
@Kakika píše:
@exik21 Ano, syn taky nereagoval na kravál. Zhruba v tomto věku. Neprodělal tedy zánět, takže jsem byla v klidu, ale zjistila jsem, že se bojí šustění tesco tašek. Jinak opravdu ho nic z klidu nevyvedlo. Je nepravděpodobné, že by ztratila po jednom zánětu sluch…to měla zánět v jednom uchu? To by úplně odporovalo oboustranné hluchotě. Já vím, tři týdny dlouhá doba, ale nepropadej panice. Já teď chodila se synem na foniatrii rok, protože mu ve 4 letech opakovaně nenaměřili jedno ouško.

ještě zkusím tu tesco tašku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
24.5.14 10:05

Je krásná:-)) Určitě bude vše OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 10:06
@kovka3 píše:
To bude určitě v pořádku, děti reagují na zvuk - aktivně hledají zdroj zvuku kolem 3.-4. měsíce, když reaguje na pokličky a kašlání, tak bude určitě v pořádku, hrkačky můžou být na jiné frekvenci a to může být ještě třeba brzy, hlídala bych si jestli je spokojená a uklidní se když na ni mluvíte…jestli je tohle v pořádku, tak je určitě vše v pohodě…

děkuji za radu, zkusím na ni povídat a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.5.14 10:07

@exik21 Je krásná :srdce: Nepanikař, počkej na výsledek vyšetření, na paniku je čas vždycky :hug: :hug: Milovala by jsi jí snad o něco míň? Určitě ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.5.14 10:09
@Kakika píše:
@exik21 A měla tedy oboustranný zánět? Je možné, že slyší jako to říkali u mého syna, když mu nenaměřili ucho…jako kdyby ho měl zalehlé. Ale taky je možné, že slyší dobře, jen je unavená z prodělané nemoci a ATB, tak vás má na salámu :hug: Nejsi hysterická, prostě máš strach. To chápu. Ale jak psala @blumen, kdyby cokoliv, tak to víte včas. Mému (teď už 21 letém bratrovi) přišli na nedoslýchavost ve 4 letech. Do té doby si mysleli, že je retardovaný :roll:

Měla zánět pouze v pravém oušku, po posledním výplachu už měla ouško čisté. Je pravda že když jsme šly na vyšetření, byla už dost protivná a hladová, takže paní doktorce v ordinaci část vyšetření proplakala, tak možná i to mělo vliv na to že nereagovala na tlesknutí. Každopádně to se jen já sama uklidňuji abych se z toho nezbláznila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
24.5.14 10:10

Můj starší syn hodně trpěl na záněty středního ucha a kvůli těm zánětům hodně špatně slyšel(kolikrát si ani nestěžoval na bolest,„jen“ neslyšel a dr. nám vždy řekl, že má zánět)…tak třeba to máte stejně…bude to dobré, uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí