Small business - jak začít?

5.11.23 19:10

Small business - jak začít?

Dobrý den,
snažím se rozjet si takový malý small business. Začala jsem vyrábět svíčky a ráda bych to nějak rozjela a přivydělávala si tím. Ale nevím jak začít s propagací… Mám si první založit nějaký účet na sociálních sítích a sbírat potenciální zájemce? Nebo si mám první nechat vytvořit značku a potom až zveřejňovat výrobky na sítích? Máte nějaké rady/tipy/zkušenosti?
Budu ráda za každou radu. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
5.11.23 19:32

Začal bych asi průzkumem trhu, za kolik se dají sehnat podobné výrobky, jestli mám konkurenceschopnost a hlavně jestli umím být inovativní, protože mé zboží musí zaujmout a nezapadnout v nabídce ostatních.

• Citovat
  • Upravit
34322
5.11.23 20:00

Chce to byznysplan, i na maly veci. Aspon strucny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
5.11.23 20:04
@Akinorev17 píše:
Dobrý den,
snažím se rozjet si takový malý small business. Začala jsem vyrábět svíčky a ráda bych to nějak rozjela a přivydělávala si tím. Ale nevkím jak začít s propagací… Mám si první založit nějaký účet na sociálních sítích a sbírat potenciální zájemce? Nebo si mám první nechat vytvořit značku a potom až zveřejňovat výrobky na sítích? Máte nějaké rady/tipy/zkušenosti?
Budu ráda za každou radu. Děkuji. :kytka:

já bych byla skeptická, svíčky, svíček je všude přehršel,
ono ani nevím, co chybí, všeho se nabízejí mraky - navíc svíčky jsou zbytná věc,
ale jinak - už to vyrábíš - tak nejdříve nabízet známým, ti zase nabídnou svým známým - až uvidíš, že je zájem, tak sociální sítě nebo ještě líp e-shop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
5.11.23 20:08
@Akinorev17 píše:
Dobrý den,
snažím se rozjet si takový malý small business. Začala jsem vyrábět svíčky a ráda bych to nějak rozjela a přivydělávala si tím. Ale nevím jak začít s propagací… Mám si první založit nějaký účet na sociálních sítích a sbírat potenciální zájemce? Nebo si mám první nechat vytvořit značku a potom až zveřejňovat výrobky na sítích? Máte nějaké rady/tipy/zkušenosti?
Budu ráda za každou radu. Děkuji. :kytka:

Začala bych schválením provozovny, musí se vyjádřit stavební úřad, hasiči, hygiena.

Bude muset být schválené složení, že to je nezávadné, na každé svíčce složení, kde to bylo vyrobeno atd., návod k použití, to už máš nějak ošéfované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5262
5.11.23 20:11

Zalozila bych si profil na sitich a splacala dohromady maly e-shop na sablone ve Wordpressu. At na tom nejsem moc tratna, az zkrachuju. Co jsem si tak vsimla, tak tady ti mali vyrobci svicek ted spis konci, nez ze by jim podnikani nejak frcelo. A to jsou takovi, co vyrabeli svicky ze sojoveho vosku, s eterickymi oleji a treba drevenymi knoty. Nejake obycejne svicky… tech je vsude plno. Tak si to spocitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
5.11.23 20:19

Já jsem začínala tak, že jsem svoje výrobky darovala. Pak, když jsem si byla jistá kvalitou a když to už i nejak vypadalo, tak jsem je začala prodávat. Příbuzní, známí, kamarádi.. postupně pak jejich příbuzní a známí, známí známých,… často už ty lidi ani neznám, ale pořád to frčí na tom, že se „objednavka“ ke mně dostane přes někoho, koho znám. Nemám žádný eshop, nikde nic nepropaguju. Jako přivýdělek mi to bohatě stačí, na víc bych stejne neměla čas. Chce to samozřejmě živnostak, musíš si taky zjistit, jestli na ty tvoje konkrétní výrobky nejsou nějaký normy, požadavky, pravidla… pak taky, co musí výrobek obsahovat při prodeji (výrobce, složení, datum spotřeby atp.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat