Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
Zakladatelka byla 2 měsíce na neschopence a již je 2 týdny v práci, tedy rozvrtanou pusu měla cca před 11 týdny
Tak hlavně že jsi jí do té pusy koukala a víš, v jakém je teď stavu. To, že je uschopněná, to ještě neznamená, že tam otevřenou ránu nemá. Mně se po extrakci osmičky díra zacelovala snad i ty dva měsíce. ![]()
@Lemuska píše:
Ty jsi se nikdy nedostala do situace, kdy jsi nebyla ať už z jakéhokoliv důvodu schopná práci udělat? Jestli ne, tak jsi za a) nikdy nedělala s lidmi, b)jsi superžena c) pracuješ nejdéle rokTo, že si jednou v práci,,ulevíš" přece neznamená, že jsi povaleč nebo krysa co odmítá trpící pacienty.
Ale ano, byla. A v takové situaci jsem slušně požádala některého z kolegů. A mít nad sebou někoho z vedení, jakože nemám, určitě bych nešla žalovat tam.
Nevím, jestli můžeš odmítnout, ale doufám, ze te jako sestru nikdy nepotkam.
@terinka4444 píše:
Staniční?hele, rozpadají se vřed nebo co to bylo, je silně nepříjemná věc, ale co když všechny řeknou, mně se to taky ekluje, nepůjdu to převázat? To ať si to pacient převáže sám? Je uschopněná k práce, žádná indispozice. Staniční není kráva…
Proč by si to měl převazovat sám
Copak je jediná sestra na oddělení?
Myslíš, že za deset let ve zdravotnictví neviděla vřed nebo co. Jéžiši, tak ji to zrovna ten den nesedlo, tak se z toho chtěla vyvlíknout, no a co jako.
Proč jsi se vracela do práce, když jsi nebyla ještě schopná práce?
Já jsem učitelka…děti se občas pozvracej, pokakaj, některý nevoní…v pracovní smlouvě to nemám, ale vyřešit to musim. Máme fajn kolektiv. Kdybych nemohla utřít zvratky, protože bych k nim akorát ještě přidala, věřím, že mi kolegyně pomůže.
Ten převaz ale byla tvoje práce.
@Šarlota4 píše:
Otraveny ksichty jsou vsude.
To možná ano, ale jsou prostě povolání, kde by se ěly nechat tyto ksichty stranou. Ono ani těm nemocným není povětšinou příjemné, že je musí někdo převazovat, přebalovat nebo jinak ošetřovat, tím spíš, že je člověk při smyslech a duševně jinak zdravý.
@terinka4444 já do pusy zakladatelce nevidím, když píše, že se bála že něco chytí, tak předpokládám, že (i jako zdravotník, takže ne úplně laicky) zhodnotila, že k nějakému přenosu čehosi může dojít a z toho vycházím.
@H8N2O4S píše:
Jsem si vybavila, jak mi vyprávěla kamarádka, jak s akutním zánětem slepého střeva nedoběhla na urgentním příjmu na toaletu a pozvracela jim chodbu. Sestra po ní vyjela, že kdo si myslí že to po ní bude uklízet a že příště ať laskavě použije misku (kterou neměla, protože do té doby nezvracela). Nakonec to uklidil její manžel.
@H8N2O4S píše:
Ale ano, byla. A v takové situaci jsem slušně požádala některého z kolegů. A mít nad sebou někoho z vedení, jakože nemám, určitě bych nešla žalovat tam.
Komu co měla jako žalovat
Zeptala se své nadřízené… to je žalování
![]()
@sven píše:
@terinka4444 já do pusy zakladatelce nevidím, když píše, že se bála že něco chytí, tak předpokládám, že (i jako zdravotník, takže ne úplně laicky) zhodnotila, že k nějakému přenosu čehosi může dojít a z toho vycházím.
@Lemuska píše:
Komu co měla jako žalovatZeptala se své nadřízené… to je žalování
![]()
![]()
![]()
No, ale o tom to právě je, měla se zeptat někoho, zda to za ní dobrovolně udělá a ne chtít po nadřízené, aby to někomu přikázal…
@Lemuska píše:
Proč by si to měl převazovat sámCopak je jediná sestra na oddělení?
Myslíš, že za deset let ve zdravotnictví neviděla vřed nebo co. Jéžiši, tak ji to zrovna ten den nesedlo, tak se z toho chtěla vyvlíknout, no a co jako.
@Anonymní píše:
Proč jsi se vracela do práce, když jsi nebyla ještě schopná práce?
Já jsem učitelka…děti se občas pozvracej, pokakaj, některý nevoní…v pracovní smlouvě to nemám, ale vyřešit to musim. Máme fajn kolektiv. Kdybych nemohla utřít zvratky, protože bych k nim akorát ještě přidala, věřím, že mi kolegyně pomůže.
Ten převaz ale byla tvoje práce.
Zkus tu zalozit tema, ze se ti ekluji cizi pomocene a podelane deti, coz by podle meho nebylo az tak od veci, nebot v naplni prace ucitelky MS to neni. Matky by te rozsapaly.
Ty to jako napln prace nemas, je to tva dobra vule na rozdil od zdr. sestry, ktera ty prevazy v naplni sve prace ma.
Ještě jednou díky moc za všechny názory. Opravdu byla moje chyba vrátit se z neschopenky předčasně a opravdu se mi nechtělo zrovna to tohohle převazu jít, proto jsem se slušně zeptala staniční, zda by pro tentokrát nemohla jít kolegyně. Někdo na první straně psal, že jsem se bála,, vdechnout rakovinu,, - rakovinu zrovna ne, ale případnou infekci ano. Ve finále jsem paní převázala ale vážně se mi do toho dvakrát nechtělo. To se přiznám.
@H8N2O4S píše:
To možná ano, ale jsou prostě povolání, kde by se ěly nechat tyto ksichty stranou. Ono ani těm nemocným není povětšinou příjemné, že je musí někdo převazovat, přebalovat nebo jinak ošetřovat, tím spíš, že je člověk při smyslech a duševně jinak zdravý.
No vidíš
tak nechtěla dělat na pacoše kyselý ksichty a chtěla si ten den zalézt třeba s papírama. Jenže milá staniční ji to nedopřála. Kdyby byla co k čemu tak jí uleví, převáže ten vřed sama a všichni by byli spokojení ![]()