Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebudes, nechej si od praktickeho napsat zadanku na kardiologii a tam ti natoci EKG a udelaji sono, popr. ti daji na urc. casovy usek Holtera.
@Anonymní píše:
Ahoj,
jdu se s Vámi poradit prosím anonymně. Nějak jsme nějak tak doma probírali, nejsme zas až tak rozvětvená rodina, ale žijících je dost v hodně starém věku, nejstarší má prababička nar.1925 v Moskvě. Žijící od 1992 tady. Praděda - mé babičky od mamky otec, umřel na mrtvici na chatě. Dědovo otec i matka od mamky - oba na mrtvici ve stáří. Můj děda, př. rok 70let - před pěti lety na operaci chlopně - jinak hrozila mrtvice/infarkt.
Od otce jen chlastali a hulili a všichni zdraví víceméně![]()
Jen bych se chtěla nějak, možná to bude znít divně, ale vyšetřit.. nechci čekat až to přijde.. chci nějakou prevenci..
![]()
Nejstarší prababička, v jejím věku ji bolí jen kolena, které si maže alpou, jinak čipera. Umře též na mrtvici.
Tolik mrtvic a infarktů jsem se dozvěděla až nedávno a dost mě to šokovalo..
Někdy mám hrozné klepačky.. když spěchám.. nemohu uklidnit ruce.. jinak u srdce mě občas píchne jako každého
Jen jsem se potřebovala vypsat a zjistit, zda nebudu vypadat jako šílenec, a jestli někde mi srdce zkuknou..
taky krevni mutace…kvuli srazlivosti…coz zpusobuje ty mrtvice ![]()
Ona ta krev vypovi vsechno, pokud s evsechno udela…homocystein hlavne!
Děkuju Vám mockrát. Já jsem se bála, že budu jako nějakej hypochondr. Holtera měl v Comebacku ne?
![]()
Nooo, pokud bys měla rodinnou zátěž, tak by umírali v mladším věku. Na „něco“ se prostě umřít musí, nemůžeš umřít
zdravý. Před 100 lety to byli infekce-protože nebyly dostupné ATB, teď je to infarkt a mozková příhoda. Je to i proto, že když starý člověk umře doma, tak to tak prostě ohledávající lékař napíše. Pokud máš v rodině dlouhověkost, tak se nestresuj (to je totiž na infarkt nejhorší
) a užívej si života-samozřejmě v mezích.
@Anonymní píše:
Děkuju Vám mockrát. Já jsem se bála, že budu jako nějakej hypochondr. Holtera měl v Comebacku ne?![]()
hele presne jak pise bamak, pokud je to vtomto veku, uz bych to neresila ![]()
Tak ano, nikdo neumřel dříve než v 70sáti. Jen bych to chtěla vědět.. předpoklady k tomu mám.
A na co bys rada ve vysokym veku umrela?
Ja myslim, ze to je jeste dobry. ![]()
Proč myslíš, že máš předpoklady? Jdi obézní? Máš vysoký tlak nebo cukrovku? Zvýšený cholesterol??? Umřít v 70 letech je normální!!! Ne patologické. Když půjdeš na vyšetření a nic nezjistí, co bude dál? Půjdeš za rok znovu? Nebo raději za půl roku? Nebo si řekneš fajn, jsem zdravá, neumřu???
@Anonymní píše:
Ahoj,
jdu se s Vámi poradit prosím anonymně. Nějak jsme nějak tak doma probírali, nejsme zas až tak rozvětvená rodina, ale žijících je dost v hodně starém věku, nejstarší má prababička nar.1925 v Moskvě. Žijící od 1992 tady. Praděda - mé babičky od mamky otec, umřel na mrtvici na chatě. Dědovo otec i matka od mamky - oba na mrtvici ve stáří. Můj děda, př. rok 70let - před pěti lety na operaci chlopně - jinak hrozila mrtvice/infarkt.
Od otce jen chlastali a hulili a všichni zdraví víceméně![]()
Jen bych se chtěla nějak, možná to bude znít divně, ale vyšetřit.. nechci čekat až to přijde.. chci nějakou prevenci..
![]()
Nejstarší prababička, v jejím věku ji bolí jen kolena, které si maže alpou, jinak čipera. Umře též na mrtvici.
Někdy mám hrozné klepačky.. když spěchám.. nemohu uklidnit ruce.. jinak u srdce mě občas píchne jako každého
Jen jsem se potřebovala vypsat a zjistit, zda nebudu vypadat jako šílenec, a jestli někde mi srdce zkuknou..
prosimte tretina lidi v CR umre na mrtvici, druha na infarkt, treti na rakovinu. To ostatni jsou jen mala procenta.
proste ve stari na neco umre kazdy - nic, jako prirozene umrti neexistuje.
samozrejme, jestli ti tvoji pribuzni meli mrtvice a infarkty v 50ti letech, tak uz jsi mela byt davno vysetrena na trombofilie a dedicne hypercholesterolemie, ale jestli to bylo v 70 a vice, tak bych to normlane pustila z hlavy.
@Anonymní píše:
Tak ano, nikdo neumřel dříve než v 70sáti. Jen bych to chtěla vědět.. předpoklady k tomu mám.
No a na co chceš v tom věku umřít? ![]()
Naopak tohle umírání ve vysokém věku na kardiovaskulární choroby značí, že máte odolnou dna vůči mutacím (tím spíš, že kouříte a pijete), protože jinak by vás kosila dřív rakovina.
Ahoj,
Od otce jen chlastali a hulili a všichni zdraví víceméně