Smlouva DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mĕ řekli že to nejde, což mi příjde jako blbost kdyz jsem tĕch 300 hodin dodĕlala
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mĕ řekli že to nejde, což mi příjde jako blbost kdyz jsem tĕch 300 hodin dodĕlala
Co znamená, že jsi dodělala 300 hodin? A z jakého důvodu ti změnili smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jde, ja mela DPP a po vycerpani hodin mi automaticky dali DPČ a po prelomu roku jsem si pozadala o DPP a zadny problem nikdy nebyl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vdova s dvěma dětmi pracující na DPP/ pozastavená činnost OSVČ
Dobrý den, pracuji na DPP u jednoho zaměstnavatele. Nyní jsem musela zůstat s dětmi doma. Coby osoba s DPP nemám nárok na ošetřovné. Jsem vdova, nemohu nyní vydělávat, a nedostávám ani žádné sociální dávky (logicky ani výživné). Prostě nic! Mám od předlońského roku pozastavenou činnost OSVČ. Myslíte, že by bylo možné řešení nyní otevřít pozastavenou živnost, abych aspon dostávala ošetřovné? Nevím zda je to vůbec možné. Jinak nevím na co bych měla nárok.., nějak žít musíme…Poradte kde se informovat. Prosím o názory. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, pracuji na DPP u jednoho zaměstnavatele. Nyní jsem musela zůstat s dětmi doma. Coby osoba s DPP nemám nárok na ošetřovné. Jsem vdova, nemohu nyní vydělávat, a nedostávám ani žádné sociální dávky (logicky ani výživné). Prostě nic! Mám od předlońského roku pozastavenou činnost OSVČ. Myslíte, že by bylo možné řešení nyní otevřít pozastavenou živnost, abych aspon dostávala ošetřovné? Nevím zda je to vůbec možné. Jinak nevím na co bych měla nárok.., nějak žít musíme…Poradte kde se informovat. Prosím o názory. Děkuji
A jak by jsi to udělala, kdyby žádná krize nebyla a děti onemocněli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
A jak by jsi to udělala, kdyby žádná krize nebyla a děti onemocněli?
Za prvé by snad obě děti nestonali 3 měsíce a nemusela bych se nimi zároveń učit. Za druhé by mi mohla pomoct s hlídáním a ošetřováním babička s dědou. K těm nyní nesmíme… Je to naprosto nestandardní situace pro každého ne?
- Citovat
- Upravit
Celý proces žádostí o ošetřovné u OSVČ administruje živnostenský úřad, tak si jaksi neumím přestavit, že si někdo půjde zažádat o živnost a souběžně s tím o to ošetřovné. Žadatel o příspěvek:
musí být při podání žádosti a po celou dobu čerpání dotace OSVČ na hlavní činnost; prokáže čestným prohlášením
musí být zaregistrován jako poplatník daně z příjmů na finančním úřadě; prokáže čestným prohlášením
musí být malým a středním podnikatelem, prokáže čestným prohlášením
nesmí mít žádné nedoplatky vůči Finančnímu úřadu, České správě sociálního zabezpečení či zdravotní pojišťovně; prokáže čestným prohlášením
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Za prvé by snad obě děti nestonali 3 měsíce a nemusela bych se nimi zároveń učit. Za druhé by mi mohla pomoct s hlídáním a ošetřováním babička s dědou. K těm nyní nesmíme… Je to naprosto nestandardní situace pro každého ne?
DPP není určena pro hlavní zdroj příjmů. Když jsi do ní šla, muselo ti být jasné že v případě nemoci, OCR atd. o příjem příjdeš. Doufám, že v podmínkách pro OČR OSVČ bude tady taková situace nějakým způsobem ošetřena a takový vyčúranci jako ty peníze nedostanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, můžete mi poradit.
Minulý rok jsem mĕla smlouvu na dpp. Od nového roku mi zmĕnili smlouvu na dpč, mohu si smlouvu znovu zmĕnit na dpp nebo už to nejde?