Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Asi bych mu řekla, že ho všude dovezu, pomůžu, sama bych nezařizovala nic… podporu ano v této těžké chvíli… Pak uvidíš, jak se zachová dál…
@BohunkaP píše: Více
A já zase nechápu postoj toho otce. Na dceru kašlal x let a teď si vzpomněl když něco potřebuje? A nechápu to ani jako rodič, budu se loučit s jediným dítětem a hodím to na někoho kdo ho ani pořádně neznal? To by mě samotnou mrzelo že bych neudělala svému milovanému poslední službu.
Pomohla bych jim leda je někam odvézt, protože asi cokoliv uděláš bude stejně podle otce pak blbě ![]()
Já známému a sousedovi taky. Protože s nimi mám dobré přátelské vztahy. Určitě lepší než zakladatelka s otcem. Ale když se o někoho nezajímám, měla bych mít aspoň tolik soudnosti tohle po něm nechtít a obrátit se na někoho, třeba i známého, s kým ty vztahy funkční jsou.
Je to těžké. Neočekávám od otce a jeho ženy nic. Spíš, jak tu bylo napsáno, měli by to rozloučení zařídit sami, aby si to jednou nevyčítali. Ale je už čtvrtek a napíšu to asi hrozně, ale oni na ně nebudou čekat, až budou připravení.
Taky se může stát, že to budou vyčítat tobě. Že si je k tomu měla donutit a nedělat to sama, že si se nesnažila víc, aby to udělali sami. A čekat na ně klidně budou, platí se to.
@Anna766 píše: Více
Tak jistě, souhlasím… ale o pohnutky a pocity otce tady přece vůbec nejde
Zakladatelka si to musí v hlavě srovnat sama za sebe – ne za svého otce.
Tohle už není o ní a jejím otci – tohle je o ní a jejím zemřelém bratrovi. Sama se musí rozhodnout, zda mu tu poslední službu prokázat chce nebo nechce… kvůli němu samotnému, ne kvůli jejich otci.
@Anna766 píše: Více
Taky to tak vidím. Mozna to bude poslední možnost si k sobě najít cestu, jestli máš ty zájem.
Ano, a taky jsem jí to napsala podobně. Už jsem, bohužel, pár pohřbů vyřizovala. Ale bylo to pro blízké lidi, přesně jsem věděla jaká byla jejich poslední přání, co by chtěli a naopak nechtěli při rozloučení, co si představovali že chtějí do rakve, jakou hudbu milovali… není toho zase tak málo. Vybírat čistě za sebe všechno pro v podstatě cizího člověka si neumím představit.
a ty víš, jestli už tělo bylo uvolněno?
Neumela bych zaridit pohreb prakticky cizimu cloveku, nakonec bys to jeste schytala, ze je to vsechno spatne..nedelala bych to, kontakt nemate, nech to tak…
@Cizinka 999 píše: Více
Anebo taky ne. Je třeba počítat s tím, že zakladatelka se přetrhne aby se zavděčila a bude očekávat sblížení a ono nepřijde. Když už by chtěla otci vyhovět, počítala bych raději s tímto aby to pozdější zklamání nebylo velké.
Takže teď se cítíš pod tlakem a uvrhl tě do dilematu. Když na to kývneš, nebudeš se v tom cítit dobře, když nekývneš budou se v tobě snažit vyvolat pocit viny. A tomu se říká má milá manipulace. Nenech se sebou takhle cvičit. Prostě bych sdělila že se na to necítíš, že by je to mohlo mrzet, měli by to vyřídit oni a na tebe je to příliš velká odpovědnost, navíc jsi ho ani neznala. Tvoje právo, nic tátovi nedlužíš.
Počkají, ale je třeba tam zavolat co a jak a je třeba počítat s tím že budou muset zaplatit prodlevu, každý den kdy nebožtík čeká v márnici.