Smrt bratra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
23.5.24 18:31
@Anonymní píše: Více

Asi bych mu řekla, že ho všude dovezu, pomůžu, sama bych nezařizovala nic… podporu ano v této těžké chvíli… Pak uvidíš, jak se zachová dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148969
23.5.24 18:31
@BohunkaP píše: Více

A já zase nechápu postoj toho otce. Na dceru kašlal x let a teď si vzpomněl když něco potřebuje? A nechápu to ani jako rodič, budu se loučit s jediným dítětem a hodím to na někoho kdo ho ani pořádně neznal? To by mě samotnou mrzelo že bych neudělala svému milovanému poslední službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
23.5.24 18:33

Pomohla bych jim leda je někam odvézt, protože asi cokoliv uděláš bude stejně podle otce pak blbě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
23.5.24 18:37

Já známému a sousedovi taky. Protože s nimi mám dobré přátelské vztahy. Určitě lepší než zakladatelka s otcem. Ale když se o někoho nezajímám, měla bych mít aspoň tolik soudnosti tohle po něm nechtít a obrátit se na někoho, třeba i známého, s kým ty vztahy funkční jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.24 18:39

Je to těžké. Neočekávám od otce a jeho ženy nic. Spíš, jak tu bylo napsáno, měli by to rozloučení zařídit sami, aby si to jednou nevyčítali. Ale je už čtvrtek a napíšu to asi hrozně, ale oni na ně nebudou čekat, až budou připravení.

• Citovat
  • Upravit
32158
23.5.24 18:40

Taky se může stát, že to budou vyčítat tobě. Že si je k tomu měla donutit a nedělat to sama, že si se nesnažila víc, aby to udělali sami. A čekat na ně klidně budou, platí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.5.24 18:41
@Anna766 píše: Více

Tak jistě, souhlasím… ale o pohnutky a pocity otce tady přece vůbec nejde :nevim: Zakladatelka si to musí v hlavě srovnat sama za sebe – ne za svého otce.

Tohle už není o ní a jejím otci – tohle je o ní a jejím zemřelém bratrovi. Sama se musí rozhodnout, zda mu tu poslední službu prokázat chce nebo nechce… kvůli němu samotnému, ne kvůli jejich otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
23.5.24 18:44
@Anna766 píše: Více

Taky to tak vidím. Mozna to bude poslední možnost si k sobě najít cestu, jestli máš ty zájem.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
23.5.24 18:44

To urcite

• Citovat
  • Upravit
148969
23.5.24 18:46

Ano, a taky jsem jí to napsala podobně. Už jsem, bohužel, pár pohřbů vyřizovala. Ale bylo to pro blízké lidi, přesně jsem věděla jaká byla jejich poslední přání, co by chtěli a naopak nechtěli při rozloučení, co si představovali že chtějí do rakve, jakou hudbu milovali… není toho zase tak málo. Vybírat čistě za sebe všechno pro v podstatě cizího člověka si neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
23.5.24 18:47

a ty víš, jestli už tělo bylo uvolněno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
23.5.24 18:48

Neumela bych zaridit pohreb prakticky cizimu cloveku, nakonec bys to jeste schytala, ze je to vsechno spatne..nedelala bych to, kontakt nemate, nech to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148969
23.5.24 18:49
@Cizinka 999 píše: Více

Anebo taky ne. Je třeba počítat s tím, že zakladatelka se přetrhne aby se zavděčila a bude očekávat sblížení a ono nepřijde. Když už by chtěla otci vyhovět, počítala bych raději s tímto aby to pozdější zklamání nebylo velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
23.5.24 18:54

Takže teď se cítíš pod tlakem a uvrhl tě do dilematu. Když na to kývneš, nebudeš se v tom cítit dobře, když nekývneš budou se v tobě snažit vyvolat pocit viny. A tomu se říká má milá manipulace. Nenech se sebou takhle cvičit. Prostě bych sdělila že se na to necítíš, že by je to mohlo mrzet, měli by to vyřídit oni a na tebe je to příliš velká odpovědnost, navíc jsi ho ani neznala. Tvoje právo, nic tátovi nedlužíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.24 19:02

Počkají, ale je třeba tam zavolat co a jak a je třeba počítat s tím že budou muset zaplatit prodlevu, každý den kdy nebožtík čeká v márnici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová