Smrt bratra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21457
24.5.24 08:19

Myslim, ze se to tatovi a jeho zene rozlezi v hlave a pohreb zaridi sami. Ozval se ti od te doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.5.24 11:10

Neni vubec nutno poradat a organizovat jakykoli pohreb, to predevsim.

Proste se zsplati za kremaci, dostanou urnu s popelem a ten popel mohou formou rozlucky nechat vysypat na rozptylovou loucku anebo ho vysypat sami nekam, kde to mel bratr rad.

S tou pani mel tvuj otec syna, ktery byl jejich jedine dite ktere meli spolu. Takze sis to mozna jen nestastne prebrala?

Kazdopadne je to obrovska tragedie, clovek prave tech prvnich cca 20 let to dite vypyplava a najednou konec. Rodice by nemeli prezivat svoje deti.

Vzhledem k faktu, ze otec se nikdy nezajimal o tve deti a tvou rodinu a situace s tim souvisrjici, projevila bych do tel slovne jen „uprimnou soustrast“ a dal se vubec neangazovala a odmitla bych razne cokoli takoveho resit ci dokonce zarizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21457
24.5.24 12:11

@Ahep nejvic bych se bala toho, ze otci dojde, ze jinou rodinu uz nema a mit nebude a bude chtit nasilu dohanet spolecny cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.24 22:12

Dobrý večer, tak jsem dala na Vaše rady a nabídla doprovod a odvoz. Do telefonu byli velmi vděční. Ráno byla bouřka a tak jsme stihli jen rychlé ahoj a jeli do nemocnice a pak do pohřební služby. Paní byla velmi profesionální, otec se ženou byli ve svých světech. Stála jsem v pozadí, vůbec do jejich výběru nezasahovala. Na parte dole bude napsané: rodiče x a x, přítelkyně x a nevlastní sestra s rodinou. Paní manželku upozornila, že ta formulace „nevlastní“ je nešťastná a může se použít formulace „a ostatní pozůstalí“, ale ona si to takto přála. Pak na závěr jsem řekla, že bych chtěla za svou rodinu věnec s nápisy: Na rozloučenou a na druhou stranu naše jména. Tak se divili, nevěděli, že mám už dvě děti. Při placení nastal trochu problém. Nabídla jsem, že zaplatím urnu a květinovou výzdobu. Ostatní mají na splátkový kalendář. Cestou zpět jsem je chtěla pozvat na oběd, ale rozmyslela jsem si to. Oni mě k sobě též nepozvali a myslím, že je to i dobře. Pro mne už tohle bylo rozloučení s bratrem i s celou jejich rodinou a na obřad se omluvím. Děkuji za Vaše rady.

• Citovat
  • Upravit
1250
24.5.24 22:22

Za mě jsi to vyřešila moc dobře. Podala jsi pomocnou ruku tak akorát, současně jsi je nehodila úplně přes palubu. Na oběd bych je taky nezvala. A to tedy na tom musí být opravdu špatně, když jsi část zaplatila ty a zbytek mají na splátky. Myslím, že kdybys to jela zařídit jenom ty, tak to taky budeš muset celé zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.24 22:53

@Erinne Říkali, že mu koupili byt a platili i část rekonstrukce a teď se ten byt musí dokončit a prodat. Ale paní byla pohotová, řekla, že i s tímto počítají. Bude to znít asi hloupě, ale už jsem s nimi nechtěla být nijak svázaná, třeba i tím dluhem.

• Citovat
  • Upravit
3392
24.5.24 22:59
@Anonymní píše: Více

Nezní to vůbec hloupě, ale pochopitelně. Popasovala jsi se s tím se ctí. Je dobře, že jsi se nenechala na konci vmanipulovat do něčeho jako „tak já to tedy zaplatím“. Kdoví, jestli by ti to vůbec vrátili. A teda dost mě zamrazilo, že ani pořádně nevědí kolik máš dětí…To je jako síla. A ty jim ještě takhle pomáháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
24.5.24 23:04

tak to kloubouk před tebou smeknout, zvládla jsi to se ctí a vyřešila jsi to skvěle, možná to placení urny a květin je až velký nadstandard,
zvládla jsi to moc dobře - teď bude asi nejlepší udělat tlustou čáru a na otce a jeho ženu zapomenout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4351
24.5.24 23:08

mnoo, vse ok, jen detail, ty nejsi nevlastni sestra, ale vlastni poloroda… nevlastni nemaji spolecneho ani jednoho rodice…
ale to uz je fakt detail, spis to dobre ilustruje co zbylo z vaseho vztahu s otcem, preji ti hodne stesti a radosti s tvymi opravdu nejblizsimi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
24.5.24 23:10
@maminaAJ píše: Více

přesně, a je to ekl, nikdy jsem neviděla na parte napsané „nevlastní“ sestra, bratr - to se prostě nepíše, je to nevhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
25.5.24 00:00

Zakladatelko, taky si myslím, že jsi to vyřešila výborně.

Alespoň si v budoucnu nebudeš vyčítat, že jsi otci v jeho nejtěžší životní situaci nepomohla. Naopak, vzhledem k situaci jsi byla velice velkorysá.

Zároveň Ti nic nemůže vyčítat ani otec, tedy může, ale Ty budeš vědět, že ses zachovala správně. A pokud ses tímto způsobem rozloučila s bratrem, tak taky dobře. Na obřad bych též nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
25.5.24 00:01
@stinga píše: Více

Taky si myslím. Hlavně, když byla vlastní sestra, ale polorodá, jak už tu zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
25.5.24 08:42

Nikdo teď neví, kdo byt zdědí a jestli na něj není hafo dluhů. Ale to je teď vedlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21457
25.5.24 08:48

@Vada meli by po nem dedit jeho rodice, pokud nemel deti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
25.5.24 08:58

Proč jsi něco platila? On se na tebe absolutně vykašlal, druhému dítěti koupi byt, o tobě ani neví, že máš vnoučata… nebo si myslíš, že ten byt teď dá tobě? Ani náhodou. Na pohřbu tě posadí někam dozadu a zavolá, jen když bude něco potřebovat, když teď ví, jak hezky máš potřebu lézt mu do zadku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová