Smrt dítěte a různá náboženství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Haku píše:
@Michelangelo Holka,me z tvych prispevku naskakuje husi kuze, v positivnim smyslu slova
Nejsem pokrtena, vyrostla jsem v rodine atheistu, ale…behem meho zivota se udali veci, ktere mne donutili se hodne zamyslet. Momentalne verim, tusim…zatim jeste nevim…
Měla jsem to stejně. Taky jsem tušila, nebo cítila, bo jak to nazvat, že jsem se tady nevyskytla náhodou. Zpětně vím, že signálů jsem měla dost, ale byla jsem těžce spící ( bez servítek si přiznávám, že jsem byla těžce natvrdlá a „závidím“ každému, kdo poznal pricip fungování života bez zaplacení takové ceny, jako já). Přeji ti hodně štěstí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelangelo píše:
Nefňukej, kdybys to se mnou měla jednoduchý, tak bys nepoznala kolik vydržíš![]()
![]()
Všechno souvisí se vším a tys musela vidět, aby sis mohla všimnout, že někdo na emimi volá o pomoc
![]()
![]()
jsem ráda, že viděla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá píše:
Jehovistka?
Podle čeho jsi to poznala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá píše:
Pokud vím, ostatní křesťanské církve uznávají trojjedinost. Jinak je potom také otázkou, proč se Bůh ve Starém zákoně nezmiňuje, že má kluka. A ani israelského spasitele nenazývá svým synem, ale naopak svým otrokem. Zvláštní vztah k synoviNo, jeto celé zajímavé. Ale jak říkám, to už by bylo na hooodně dlouhou diskusi
Vím, že uznávají… Ale zajímalo by mě, podle čeho tak usuzují.
Boží syn byl vlastně prvním stvořením. V Bibli se o něm píše jako o Slovu. Byl u všeho, co dále Bůh tvořil. Je o něm psáno, že je bohem v tom smyslu, že je podobný Bohu. Zná jeho vlastnosti nejlépe ze všech.
To je podobné, jako když se píše, že muž a žena se mají stát jedním tělem. Taky nejsou jedna osoba, ale mají být jednotní.
U Jana 3:16 se píše, že Bůh tak velice miloval svět, že poslal svého syna, aby žádný, kdo v něj projevuje víru, nebyl zahuben, ale měl věčný život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice je mi líto Vaší ztráty. ![]()
Mohl být tak vyspělou duší, že si vše, co měl v tomto daném životě vykonat a naučit se, splnil, proto odešel brzy. A podle toho se odvine další zrození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zizalka sorry ale nemám na tyhle rozpravy dneska energii. Zkrátka jsem četla všechna starozákonní proroctví a podle mého názoru nemají s Ježíšem nic společného. Nový zákon je značně vytrhuje z kontextu. Toť můj názor. Ty máš jiný. Fajn
Na jehovistku jsem usoudila dle toho, že jinak většina křesťanských církví trojjedinost uznává. Ještě mě napadla ASD. Tise podobně nimrají v Bibli. Bohužel ale jen v Novém zákoně. Kdyby se takto zodpovědně nimrali ve Starém, tak by zjistili, že například dle Iz 65:20, se bude v Novém Jeruzalémě nadále normálně žít, rodit se a umírat. Pravda, v pokročilém věku, ale bude. Ale což, on to ten Izaiáš, kluk jeden ušatá, jistě nemyslel doslova, že? Ono se to vždycky dá nějak zaonačit a ve finále stačí tolikrát ohraná věta, že jsme jen prostí lidě, co Bohu nesahají ani po kotníky, takže tomu ani nemůžeme rozumět.
To je jako s tou pannou, co měla porodit syna jménem Imanuel. Tento verš, použitý v Novém zákoně, pro mě nepřestane být záhadou. Stejně jako Herodovo vraždění neviňátek. Ale i nad tím se dá přimhouřit oko ![]()
S pánembohem
Příspěvek upraven 04.12.14 v 14:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zizalka jinak je zajímavé, že pokud byl Ježíš prvním stvořením a od počátku Božím synem, pak se o tak důležité osobě ve Starém zákoně nepíše ani písmenko. Starozákonní spasitel je čistě osoba přicházející v budoucnosti. Nikoli v minulosti. Navíc se zde jedná rozhodně o člověka. V některých případech dokonce nazývaného otrokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to tu již padlo, dle mého „životního stylu“ (nenazývám to náboženstvím, ale prostě jen vírou) dětské duše umírají z různých důvodů. První je, že sem přišly, proto aby nás něco naučili a někdy i ztráta toho nejcennějšího, co můžeme mít, je pro nás to „ono“,co se máme naučit, vím je to svým způsobem kruté, ale naše duše tu jsou vlastně hlavně kvůli učení se. A druhý důvod je ten, že ony duše sem přišly plnit svůj vlastní úkol, možná narození jako takové, pocit lásky nebo právě smrt je tím úkolem.
My totiž smrt chápeme špatně, chápeme ji jako něco konečného, jako něco čím život končí, ale opak je pravdou.Smrt je vlastně zrození. Duše odejde z našeho hmotného světa, do světa nehmotného, kde analyzuje, prožívá a rozhoduje se a když se jí toto povede, vrací se zpět do materiálního světa. Mnoho duší je prolnuto a životy prožívají pospolu opakovaně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá Pokud vím, tak Israel snad nemá znamenat jen fyzické území, ale i něco jako celistvost národa, národní identitu nebo tak něco ![]()
Já jsem se zatím historicky seznámila se 4 Židy a všichni bez ohledu na to, kde žijí, byli velice solidární s jinými lidmi (taková vnitřní pokora vůči životu), a zároveň velice tolerantní vůči jiným vírám. To u jiných náboženství neznám. Ale nemluvila jsem s rabíny, takže těžko soudit, a v praxi jsem naopak poznala i ortodoxní Židy, a to jsou fakt bez pardonu magoři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá píše:
No hledala jsem nějaké informace o tom, proč vlastně židé odmítli Ježíše. Našla jsem tu v češtině jen jedny stránky, kde je to do detailu rozebírané a myslím, že dost kvalitně. Jinak co jsem četla ten Starý zákon, tak už jsem to pochopila i sama, takže to vlastně už ani nepotřebuju. Jen mě štvalo, že když jsem zadala heslo „proč židé nepřijali Ježíše“, vyplivlo to na mě milion křesťanských stránek a jen tyhle jedny, kde jsem opravdu našla smysluplnou odpověď. To jsem ještě byla biblický analfabet. Teď co znám Ezechiela nazpaměť…
A nezhlédl se tady někdo spíš až moc v Pulp Fiction? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
No moje zachranná teorie je, že malý byl v bříšku s malou proto, aby ji pomohl překonat ten předčasný porod..a byl tu tak dlouho, dokud nebyla z nejhoršího venku..Pak už mohla jeho dušička odejít a hlídat ji jako strážný anděl..zatím dělá moc dobrou práci:-) a i když vím, že to postrádá logiku, je mi to asi nejpřijatelnější..
A proč by ne? Na toto téma dokonce existuje „dětská“ knížka, Malá duše a Slunce od N. D. Walshe: http://www.caduceus.cz/…se-a-slunce/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá s tim Herodem-cetla jsem o nem dost zajimavy clanek. I to, jak vzniklo vrazdeni nevinatek. Zadne plosne nebylo. Nechal popravit sve syny. Byl hrozne paranoidni- o neco vice nez byli panovnici te doby. Oni re ale celkem opravnene bali o zivot. Je to na dyl, ale bylo to zajimavy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sluka píše:
@Antonie Bolavá Pokud vím, tak Israel snad nemá znamenat jen fyzické území, ale i něco jako celistvost národa, národní identitu nebo tak něco
Já jsem se zatím historicky seznámila se 4 Židy a všichni bez ohledu na to, kde žijí, byli velice solidární s jinými lidmi (taková vnitřní pokora vůči životu), a zároveň velice tolerantní vůči jiným vírám. To u jiných náboženství neznám. Ale nemluvila jsem s rabíny, takže těžko soudit, a v praxi jsem naopak poznala i ortodoxní Židy, a to jsou fakt bez pardonu magoři.
Vse ortodoxni stoji za h.. Tihle ortodoxni a ultraortodoxni s.erou i beznyho Izraelce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Touto diskuzí se pohybujeme na velice tenkém ledě, protože zde mezi řádky i příspěvky tryskají ty nejsilnější emoce. S tímto vědomím napíšu následující, co mě při čtení příspvěků na této stránce napadlo:
Objektivně vzato si též neumím představit horší bolest než, když matka přežije své dítě. Nicméně faktem je, že subjektivně je každé největší trápení konkrétního člověka to nejhorší a ve smyslu toho, jak se s ním srovnáváme, jsou na tom ve finále všichni ti, kteří trpí a nemohou se ze svých bolestí vyhrabat, podobně, ať už jde o trápení ze smrti dítěte, nebo o trápení třeba z opuštění partnerem. Promiňte mi to, ženy, ale bolest je bolest, čili tato diskuze může pomoci i čtenářům s jinými trápeními, se kterými si neví rady ![]()
No a teď tedy k tomu.. Když mě potká takové neštěstí, tak se ptám, „proč?“. Ale nezajímá mě, proč se to stalo (či proč to udělal) tomu člověku, který mi odešel, ve skutečnosti mě zajímá, proč mi to udělal, proč MNĚ to bylo dopuštěno v bláhové naději, že zodpovězením takové otázky se má bolest zmírní.
Proto ani nemohu chápat teorie hovořící o jakýchsi úkolech duší na tomto světě a tak podobně - protože to neodpovídá na moji skutečnou otázku, proč ta změna tak moc bolí a co udělat, aby to už nebolelo.
Napsala jsem to nějak srozumitelně? Mele se toho ve mně víc, ale neumím to transformovat do slov ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá tak křesťané se ve starém zákoně nepitvají vysvětlím proč si myslím, že to tak je. pokud je tvůj oblíbený Ezechiel dovolím si citát 12Třetina v tobě zemře morem a zajde uprostřed tebe hladem, třetina padne okolo tebe mečem a třetinu rozvěji do všech větrů a s taseným mečem jim budu v zádech. 13Tím se dovrší můj hněv, upokojím své rozhořčení proti nim, a tak se potěším. I poznají, že já, Hospodin, jsem promluvil ve své žárlivosti, že mé rozhořčení proti nim se dovršilo.
Starozákonní Bůh je takový, jak to říct, pomstychtivý, ukrutný, zlomyslný. Toto je pro spoustu křesťanů, kteří mají Boha za milujícího otce, který objevoval to nejcennější, který je zachrání a spasí, který naloží člověku jen tolik kolik unese, který miluju bez výhrad i ty největší hříšníky.. prostě je Božský a k tomu ta starozákonní představa Boha s lidskými slabostmi moc nesedí.,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit