Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zase slováci? ach jo, upřímně, jen idiot nechá dát dítěti hexu, pneumokoka a rotaviry. Už jsem napružená, že jim šoupou, a matky to dovolí, hexu a pneumokoka naráz a to už v devíti týdnech. Nechápu. Je jasně dáno, že pneumokoka hradí pojišťovna, pokud je očkování ukončeno v 7. měsíci, proč to sakra cpát do devítítýdenních tělíček a ještě s rotavirem
Nejsem proti očkování, dokonce mám děti nadstandartně naočkované, tedy to starší, s malou velmi přemýšlím nad očkovacím schématem, ale čeho je moc, toho je příliš, a co jsem seděla v poradně hodinu, než na nás došla řada, 6 mimin v devíti týdnech dostalo hexu, do druhé nohy pneumokoka a tři z nich ještě hezky do pusinky rotaviry
ch jo.
@Hanka1 píše:
Jen dotaz ta fotka v profilu je upravena nebo ne?
Ne ne, fotka je neupravená.. ![]()
Upřímně já vubec nepochopila smysl očkovat proti rotavirum jen proto, že je to zadarmo…kdyz se ted očkuje proti s prominutím sracce , tak bych se vubec nedivila, že za par let přijde nejaky chytrák s ockovanim na rýmu a populace za 100 let vymre po par kychnutich…
To samy jako nesmyslny očkováni proti rakovině děložního čípku - vakcíny jsou neproverene, na trhu jen 10 let a je třeba očkovat i prenasece Hpv viru a to jsou chlapci.
Moje děti nemají ani meningokoka - dostanou je az pred pubertou…Jinak jsou standardně očkováni, navíc maji obe jen planě neštovice, hrozila dědičnost špatného průběhu jako jsem měla já a moje sestra (obe jsme s neštovicemi skončili na infekčním)
@peggy.sl píše:Úžasný výraz prtavce
Ne ne, fotka je neupravená..
A že sem nikdo nedá článek o tom,kolika dětem očko zachránilo život.
Tyhle výkřiky do tmy mně vážně …baví … ![]()
tady se to očkuje taky všechno dokopy, že? a je možné, odložit si hexu kdybych se tak rozhodla? asi ne,že?
ta rotaviry sakra nejsou zadarmo, to je pěkná pálka.
Očkování je dobrá věc, třeba moje tchýně vypráví, že můj švára jako malinký měl černý kašel a že to bylo děsivé a strašné.
Ale proč se to do nich proboha cpe najednou?
@terinka4444 píše:
Zase slováci? ach jo, upřímně, jen idiot nechá dát dítěti hexu, pneumokoka a rotaviry. Už jsem napružená, že jim šoupou, a matky to dovolí, hexu a pneumokoka naráz a to už v devíti týdnech. Nechápu. Je jasně dáno, že pneumokoka hradí pojišťovna, pokud je očkování ukončeno v 7. měsíci, proč to sakra cpát do devítítýdenních tělíček a ještě s rotaviremNejsem proti očkování, dokonce mám děti nadstandartně naočkované, tedy to starší, s malou velmi přemýšlím nad očkovacím schématem, ale čeho je moc, toho je příliš, a co jsem seděla v poradně hodinu, než na nás došla řada, 6 mimin v devíti týdnech dostalo hexu, do druhé nohy pneumokoka a tři z nich ještě hezky do pusinky rotaviry
![]()
![]()
ch jo.
No jo, ale pokud není žádný zdravotní důvod nepodávat vakciny současně, pokud je to takto dokonce přímo povoleno a zmiňováno u vakcin samotných, že je možno podat je současně, proč jsou maminky idioti, že se nebrání podání? Proč se neptáme na to podle mě důležitější, proč neplatí staré zlaté pravidlo nepodávat současně živou a neživou vakcinu? Kdo se zasadil o to, aby tato zásada byla ze hry a proč?
Slovensko je nám v očkovací praxi hodně podobné a jak jim nezávidím povinný Prevenar, tak jim naopak závidím možnost trojdávkového schematu Hexy. Hodlám ji prosadit i u nás, s posunem první dávky tak daleko, jak to jen půjde, ale tady je to „proti vyhlášce“, u naší dr. to bude drhnout hodně.
Ale pokud vím, naše dr. nikdy nikomu nepíchla vakcinu, aniž by dopředu řekla, co píchá, zatímco jsem slyšela od více lidí, že jdou na povinné očkování a dr. nejdřív píchne nepovinnou, aby nemohli cuknout… Co potom můžete dělat, krom stížnosti, která z dítěte tu vakcinu nevycucne? ![]()
já teda nevím, ale moje kamarádka-dětská lékařka (má dceru, která bude mít 2.ročky)nenechá ji jiná než povinná očkování dát.Zrovna na rotaviry se ji ptala moje ségra (od ségry malá má 1,5 roku), kamarádka tvrdí, že rotaviry tu byly vždy, je to otázka hygieny, navíc nechápu jednu věc-maminy nechají dítě naočkovat proti všemu možnému v rámci prevence, ale samy dítě ohrožují navštěvami obchod.center. Jak vidím ta růžovoučká, sotva „vylíhlá“ miminka v obchodech je mi z toho zle.
Taky jsme dostali všechno najednou:-)Jak píše Berry, výkřik do tmy.
@Anonymní píše:
já teda nevím, ale moje kamarádka-dětská lékařka (má dceru, která bude mít 2.ročky)nenechá ji jiná než povinná očkování dát.Zrovna na rotaviry se ji ptala moje ségra (od ségry malá má 1,5 roku), kamarádka tvrdí, že rotaviry tu byly vždy, je to otázka hygieny, navíc nechápu jednu věc-maminy nechají dítě naočkovat proti všemu možnému v rámci prevence, ale samy dítě ohrožují navštěvami obchod.center. Jak vidím ta růžovoučká, sotva „vylíhlá“ miminka v obchodech je mi z toho zle.
No vidíš, a nám doporučovali rotaviry i v nemocnici:-) a v sama doma říkal nějaký primář ostravský nemocnice, že kdyby maminky viděly ty děti na kapačkách, nechaly by to dát všechny, a sám tvrdí, že by to mělo být hrazeno. Že spíš nechápe ty, co to svému dítěti nedají. Toť můj názor. Jinak s těma miminkama absolutně souhlasím, pyšně rovnou z porodnice do Tesca a ještě oba, jakoby jeden nemohl zůstat s dítětem venku nebo v autě ![]()
Tak naše malá prodělala rotaviry, těžký dvoufázový průběh, na kapačkách v nemocnici týden, měla lehce přes 2 roky.
Přesto nám říkali v nemocnici i naše dětská dr. že očkování v kojeneckém věku by tomu moc nepomohlo, že tam běžně mívají i očkované děti.
@terinka4444 píše:
Zase slováci? ach jo, upřímně, jen idiot nechá dát dítěti hexu, pneumokoka a rotaviry. Už jsem napružená, že jim šoupou, a matky to dovolí, hexu a pneumokoka naráz a to už v devíti týdnech. Nechápu. Je jasně dáno, že pneumokoka hradí pojišťovna, pokud je očkování ukončeno v 7. měsíci, proč to sakra cpát do devítítýdenních tělíček a ještě s rotaviremNejsem proti očkování, dokonce mám děti nadstandartně naočkované, tedy to starší, s malou velmi přemýšlím nad očkovacím schématem, ale čeho je moc, toho je příliš, a co jsem seděla v poradně hodinu, než na nás došla řada, 6 mimin v devíti týdnech dostalo hexu, do druhé nohy pneumokoka a tři z nich ještě hezky do pusinky rotaviry
![]()
![]()
ch jo.
To je strašný, oni to těm dětem cpou jak bonbóny, chudáčci, je mi z toho smutno
![]()
@berry4 píše:
A že sem nikdo nedá článek o tom,kolika dětem očko zachránilo život.
Tyhle výkřiky do tmy mně vážně …baví …
A kolika dětem zachránilo očkování život? To by mě zajímalo, třeba nějakej graf, studie, důkaz .. .