Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
peggy.sl píše:verenika píše:No vidíš. Ta moje kamarádka a její holky to dostaly bez vyšetření. To jsou věci…asha píše:verenika píše:No te pic, to z toho budou mit spoluzaci radost…peggy.sl píše:ty léky bral manžel, trošku z toho byl na nervy protože ten půl rok nemůžeš alkoholAnonymní píše:Mé kamarádky manžel měl taky otevřenou tuberu, asi tři měsíce byl v léčebně a spolu s ním brali léky proti tuberkuloze všichni kdo s ním přišli do styku zhruba půl roku.
Peggy.sl -děkuju, dohledáme, kontaktujeme
Asho - Dcera je teď v nemocnici na izolaci. Jde o to, že v nemocnici jim řekli, že úplně vyléčená bude až za 6-9 měsíců. Nevíme ale, jestli to bude v té ještě infekčnía do toho všeho má přijít malé mimi
Ty léky nemusí brát každý kdo s TBC přijde do styku, dělá se RTG plic a mantoux test
Manžel měl velkou reakci, proto bral ty léky
to jsou fakt věci
Ty léky jsou pěkný sračky ![]()
Schválně jsem si našla svůj očkovací průkaz, abych věděla na co jsem byla očkovaná. Do 13 mi dělali zkoušky na TBC (nechápu proč jen do tohoto věku?), pravé neštovice, příušnice nemám vůbec, zarděnky až v 11 letech ![]()
medulinkax píše:
Schválně jsem si našla svůj očkovací průkaz, abych věděla na co jsem byla očkovaná. Do 13 mi dělali zkoušky na TBC (nechápu proč jen do tohoto věku?), pravé neštovice, příušnice nemám vůbec, zarděnky až v 11 letech
Já teďko volala s mojí mámou a říkám, že ve školce řádí neštovice. A ona na mě, že malej ještě neměl žádnou dětskou nemoc jako spalničky, zarděnky, příušnice atd… tak jí říkám, že je malej naočkovanej. Strašně se divila, se ptala kdy půjde na lžičku
Prý je z dob krále klacka ![]()
Dajdula píše:Co znamenána lžičku?
![]()
![]()
Očkováni proti obrně bylo dríve na lžičku ( ne injekčně v kombinaci) …neni to zas tak dlouho
Oba synové to ještě tak měli .
Ráďa69 píše:Dajdula píše:Očkováni proti obrně bylo dríve na lžičku ( ne injekčně v kombinaci) …neni to zas tak dlouhoCo znamenána lžičku?
![]()
![]()
Oba synové to ještě tak měli .
Děkuju
. Zase jsem, co se týká očkování informovanější ![]()
asha píše:verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
Anonymní- to mě mrzí, to je fakt situacedržím malé palce ať to vše zvládne v pohodě
tady vidíte, že se opravdu vyplatí očkovat
Chudák dítě teď bude půl roku po nemocnicích a léky co bude dostávat budou daleko víc zatěžující než samotná očkovací látka
A zrovna tohle ockovat, kdyz je vakcina kontroverzni a neprilis ucinna?
Jde o to, ze rizika tu proste s nama jsou furt, neni to tak, ze kdyz nekdo neockuje, nemoce vymizi… Je to neustaly zvazovani rizik. Stejne tak ctes, jak tohle ockovani odneslo Peggy dite a to jeste nedopadlo nejhur.
Je to proste pruser, a takovy veci se stavaly a stavat budou…Je to furt dokola
A to vis jak? Vzdyt ta vakcina neni moc ucinna! Rikaji to sami lekari! Tohle proste nemuzes tvrdit, protoze neexistuje srovnani, kdyby ockovana byla. Takze je to trosku…hmmm …nefer…?
A ja se na cas loucim, mastime na nakup![]()
Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.
jajul píše:asha píše:Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
Anonymní- to mě mrzí, to je fakt situacedržím malé palce ať to vše zvládne v pohodě
Chudák dítě teď bude půl roku po nemocnicích a léky co bude dostávat budou daleko víc zatěžující než samotná očkovací látka
Jde o to, ze rizika tu proste s nama jsou furt, neni to tak, ze kdyz nekdo neockuje, nemoce vymizi… Je to neustaly zvazovani rizik. Stejne tak ctes, jak tohle ockovani odneslo Peggy dite a to jeste nedopadlo nejhur.
A to vis jak? Vzdyt ta vakcina neni moc ucinna! Rikaji to sami lekari! Tohle proste nemuzes tvrdit, protoze neexistuje srovnani, kdyby ockovana byla. Takze je to trosku…hmmm …nefer…?
To je otazka..treba je taky dobry posilovat imunitu a ne ji mast a huntovat ockovanim
Tohle se prave strasne blbe prokazuje, potrebovala bys vzorky populace se stejnym chovanim a dispozicema, stejnou imunitou, abys pak mohla srovnavat. A pokud vim, takovy studie se moc nedelaji. Vzdycky je dobry se ptat, co to bylo za lidi, koho srovnavali atd. Ja uz prave moc na tyhle tvrzeni nedam, je v tom prilis malo informaci.
Crystal87 píše:
Je jasné že se to zvrhne v diskusi očkovat -neočkovatJ8 očkuju a fakt s čistým svědomím…po zkušenosti s blbejma rotavirama který sjem neočkovala a obě děti skončili v nemocnici starší bohužel až na jipce uvažuju i o blbý rotarixu.
Já jsem očkovala tak, že malá málem nechodila a už teď hooodně uvažuju, co dělat a nedělat.
Ty rotaviry se podle mě přeceňujou, malá mně taky skončila s průjmem na jipce a rotaviry neměla. Jde prostě o to, že mimina a batolata se rychle odvodní a jde jim doslova o život. Jenomže se démonizují rotaviry, protože proti nim vakcína je, a o ostatních virech způsobujících průjmová onemocnění, se moc nemluví. Protože zpeněžit jdou zatím pouze rotaviry. Tak maminky mají pocit, že když dají Rotarix, spasí svět (nebo svoje dítě).
Děťátka z úvodního příspěvku mi je strašlivě líto. ![]()
asha píše:jajul píše:To je otazka..treba je taky dobry posilovat imunitu a ne ji mast a huntovat ockovanimasha píše:Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
Tohle se prave strasne blbe prokazuje, potrebovala bys vzorky populace se stejnym chovanim a dispozicema, stejnou imunitou, abys pak mohla srovnavat. A pokud vim, takovy studie se moc nedelaji. Vzdycky je dobry se ptat, co to bylo za lidi, koho srovnavali atd. Ja uz prave moc na tyhle tvrzeni nedam, je v tom prilis malo informaci.
tak malý je díky bohu v pohodě,(jak jsem psala, že jeden den byl na očkování proti klíštovce a druhý den dostal neštovice),měl dokonce lepší průběh než děcka od kamarádek-míň pupínků a nízká teplota jen chvíli, která hned sama odezněla.Myslím si, ale že velký vliv na to mělo i to, že zrovna dobral echinaceový sirup od Justu, za který jsem teda dala 500,–,vyšel mu na dva měsíce, ale zas je silný.Tak díky za tehdejší povzbuzení .
jakamajka píše:asha píše:tak malý je díky bohu v pohodě,(jak jsem psala, že jeden den byl na očkování proti klíštovce a druhý den dostal neštovice),měl dokonce lepší průběh než děcka od kamarádek-míň pupínků a nízká teplota jen chvíli, která hned sama odezněla.Myslím si, ale že velký vliv na to mělo i to, že zrovna dobral echinaceový sirup od Justu, za který jsem teda dala 500,–,vyšel mu na dva měsíce, ale zas je silný.Tak díky za tehdejší povzbuzení .jajul píše:To je otazka..treba je taky dobry posilovat imunitu a ne ji mast a huntovat ockovanimasha píše:Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
a toto jsem chtěla napsat ASHE,ona mě tenkrát trochu uklidnila, tak doufám, že si to tu přečte .....
LucaLuca píše:Crystal87 píše:
Je jasné že se to zvrhne v diskusi očkovat -neočkovatJ8 očkuju a fakt s čistým svědomím…po zkušenosti s blbejma rotavirama který sjem neočkovala a obě děti skončili v nemocnici starší bohužel až na jipce uvažuju i o blbý rotarixu.
Já jsem očkovala tak, že malá málem nechodila a už teď hooodně uvažuju, co dělat a nedělat.
Ty rotaviry se podle mě přeceňujou, malá mně taky skončila s průjmem na jipce a rotaviry neměla. Jde prostě o to, že mimina a batolata se rychle odvodní a jde jim doslova o život. Jenomže se démonizují rotaviry, protože proti nim vakcína je, a o ostatních virech způsobujících průjmová onemocnění, se moc nemluví. Protože zpeněžit jdou zatím pouze rotaviry. Tak maminky mají pocit, že když dají Rotarix, spasí svět (nebo svoje dítě).
Děťátka z úvodního příspěvku mi je strašlivě líto.
bohužel my je měli potvrzený z krve a starší co to chytil od maldšího to nesl mnohem mnohem hůř takže já byhc ani blbý rotaviry nepodcenovala!A jelikžo čekáem třetí hodně moc si rozmýšlím zda rotarixem očkovat…ne kvůli mimču ale spíš kvůli těm dvěma co doma už jsou protože orpavdu nemám zájem aby to chytily zas všechny moje děti!
jakamajka píše:jakamajka píše:a toto jsem chtěla napsat ASHE,ona mě tenkrát trochu uklidnila, tak doufám, že si to tu přečte .....asha píše:tak malý je díky bohu v pohodě,(jak jsem psala, že jeden den byl na očkování proti klíštovce a druhý den dostal neštovice),měl dokonce lepší průběh než děcka od kamarádek-míň pupínků a nízká teplota jen chvíli, která hned sama odezněla.Myslím si, ale že velký vliv na to mělo i to, že zrovna dobral echinaceový sirup od Justu, za který jsem teda dala 500,–,vyšel mu na dva měsíce, ale zas je silný.Tak díky za tehdejší povzbuzení .jajul píše:To je otazka..treba je taky dobry posilovat imunitu a ne ji mast a huntovat ockovanimasha píše:Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
Tak to jsem rada, ze je to v poradku.
Jen je teda trochu riziko, pokud mel malo pupinku (udava se min jak 100), ze nebude mit dostatecnou imunitu proti nestovicim a muze je jeste chytnout. Ale to pisu jen abys treba nebyla prekvapena, tim se vubec nema smysl stresovat ![]()
vcera jsem byla s lumpama u pediatry a prekvapilo me sdeleni, ze se proti cernemu kasli a zaskrtu budou doockovavat deti v dobe, kdy se puvodne preockovaval jen tetanus (ted si nejsem jista vekem…), ze to je kvuli velkemu vyskytu cerneho kasle…mate pocit, ze to ma smysl? kdyz je predevsim problem v casove omezenem ucinku te vakciny, pokud tomu dobre rozummim…
Zuziky píše:
vcera jsem byla s lumpama u pediatry a prekvapilo me sdeleni, ze se proti cernemu kasli a zaskrtu budou doockovavat deti v dobe, kdy se puvodne preockovaval jen tetanus (ted si nejsem jista vekem…), ze to je kvuli velkemu vyskytu cerneho kasle…mate pocit, ze to ma smysl? kdyz je predevsim problem v casove omezenem ucinku te vakciny, pokud tomu dobre rozummim…
Zaskrt uplne smysl nema, protoze u nas neni, ale je na Ukrajine. Nicmene se da zvladnout leky, jen se nesmi zanedbat. Potiz bude, ze nejsou monovakciny, a tusim, ze neni ani kombinace tetanus-cerny kasel, proto to zrejme soupnou takhle. A cerny kasel… jo je fakt, ze imunita klesa, ale taky je fakt, ze ta pertusova slozka dokaze nadelat asi nejvetsi paseku
Nicmene lecitelny je taky, jen je horsi, ze se to muze tahnout. Vsechny vakciny maji omezeny ucinek, jen se o tom nemluvi a kdyz, sachuje se s procentama. Idealni pro vyrobce je dozivotni preockovavani. Otazka je, jestli je to idealni pro nas ![]()