Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asha píše:careynka píše:Provizi chapu, ale pokutu? To je sila. Ja sem si vsimla, ze ted uz vetsinou maji predtisteny recepty, takze jen daji razitko…to je prece skvely ulehceni prace, ne?
ted jsem zrovna v praci a bavila jsem se s kolegou a ten ma jeste takovou starou mudru a ta mu sama pri rozhovoru o ockovani rekla,ze maji narizeno nabizet urcity vakciny a pokud to nedelaji,tak z toho maji pokutu!v opacnym pripade proviziKdo by se vypisoval s necim jinym, kdyz tady to uz ma po ruce hotovy
Manzel takhle vyfasnul na suchy kasel Mucosolvan, recept mame schovany na pamatku
tak to je hustý
![]()
verenika píše:
Jen mě opravdu zaráží, že začal být takový humbuk kolem očko až když se na trh začali zavádět novinky, očkování pomalu i proti prdu… Je to každého volba. Já mám prostě strach z nemocí proti kterým se očkuje ( základ)![]()
Rotarix- je zbytečný, půlka dětí stejně rotaviry dostane…
Jo ještě TBC u miminek
meningokok- nechrání proti tomu nejnebezpečnějšímu
Pneumokok- normální dětské nemoci
Plané neštovice- dobré pro imunitu dětí
To jsou očkování co považuji za zbytečné…
Ja nevim, kdy zacal byt humbuk, urcite to souvisi i s baby-boomem. Ja se o to zacla zajimat pred 8mi lety, narazila jsem na jednu neockujici a byla jsem z toho mimo, nechapala jsem to. Pak jsem se dostavala k dalsim informacim, dalsim diskuzim, ja ani moc nevnimam, ze je nejaky humbuk
Mluvi se o tom urcite vic, coz je dobre. Je to urcite i diky internetu a podobnym diskuzim.
medulinkax píše:
Asho spíš bych vám zjistila podle dat jak na tom farmaceutické firmy jsou, ale to víme, že dobřePeggy účetnictví miluju
. Já jsem dělala v úvěrech a to prostě bylo moje
Meduli,
moje máma je učitelka a mj. učí účetnictví. Mně poslala domů, že jsem beznadějný případ.
![]()
Asho- tak doufám, že mi pošleš Mozartovo koule
Uvidíš, že se vám tam bude líbit. Já bych tam šla hned, jiný zdravotnictví.. prostě paráda
Někam pod Alpy ![]()
Předtištěný recept jsem nikdy neviděla ![]()
Já k dr. nechodím, léčím se sama nebo někod z kolegů v práci..Malý má moc fajn doktorku…dá se s ní na všem domluvit. ![]()
alviola píše:asha píše:alviola píše:Cerny kasel je velky problem hlavne pro deti do 6ti mesicu. Cim starsi, tim to lip zvlada. Je lecitelny, ale muze trvat dlouho. Hodne lidi s tim chodi a ani nevi, ze ho ma, jenom proste kaslou. Ockovani. Zanet mozkovych blan ma tolik puvodcu a proti naprosty vetsine se neockuje… TBC nechytis v tramvaji. Je zapotrebi byt v kontaktu s nekym, kdo ma otevrenou formu po nekolik hodin, idealne v uzavreny mistnosti. Tohle je riziko u tech, kdo maji v rodine nekoho nemocnyho, pracujou v rizikovym prostredi a pod. (bydlim v Praze a jezdim hlavne MHD
Tak já pisatlece rozumím, jenom to neumím taky tak přesně vysvětlit. Prostě je tolik druhů rakoviny a tohle je jenom zlomek. Takže to očkování spíš záleží, jestli to někdo považuje za důležitý. Stejně jako třeba u chřipky. Taky se asi většina proti tomu nedá očkovat, pokud třeba nepatří do rizikový skupiny. A taky je tu rozdíl v tom, jestli se jedná o dětsko nemoci nebo nemoci, u kterých je pravděpodobnost, že to dostaneme až ve vyšším věku. Věř mi, te kdyby existovala vakcína proti rakovině, která se nejčastěji vyskytuje u dětí, tak by ji většina nechala oščkovat.Osobně si taky nemyslím, že by zarděnky, příušnice a tyto běžné dětské nemoci byly tak nebezpečné, aby se proti nim muselo povinně očkovat. Ale na druhou stranu zánět mozkových blan nebo černý kašel je takové svinstvo, že tam to očkování má svůj význam. A tuberkulóza taky není žádná sranda. Bydlet v Praze a jezdit s mimčem MHD, tak ho dám naočkovat rovnou v porodnici.)
Aha, tak černý kašel je problém hlavně do šesti měsíců? A proč teda moje neteř, která ho přechodila v 15 má zdravotní problémy na doživotí. Má totálně zbořenou imunitu, netráví lepek takže celoživotní dieta a místo, aby si užívala mládí, tak už tři roky jenom lítá po doktorech. To nemluvím o kamarádce, která bohužel chytla černý kašel v těhotenství a byl z toho předčaný porod a problémy u dítětě. Tam se to naštěstí srovnalo.
Problém je, že pokud já pro svůj klid dám naočkovat své dítě, tak nějakou ochranu sice má, ale hlavní smysl v očkování u dětí je v tom, že je proočkovaná celá populace. Což sice neznamená, že to někdo nechytne nebo si tu nemoc odněkud nepřiveze, ale bude se jednat o ojedinělé případy.
Neteř a kamarádka nejsou očkované?? ![]()
alviola píše:asha píše:alviola píše:Cerny kasel je velky problem hlavne pro deti do 6ti mesicu. Cim starsi, tim to lip zvlada. Je lecitelny, ale muze trvat dlouho. Hodne lidi s tim chodi a ani nevi, ze ho ma, jenom proste kaslou. Ockovani. Zanet mozkovych blan ma tolik puvodcu a proti naprosty vetsine se neockuje… TBC nechytis v tramvaji. Je zapotrebi byt v kontaktu s nekym, kdo ma otevrenou formu po nekolik hodin, idealne v uzavreny mistnosti. Tohle je riziko u tech, kdo maji v rodine nekoho nemocnyho, pracujou v rizikovym prostredi a pod. (bydlim v Praze a jezdim hlavne MHD
Tak já pisatlece rozumím, jenom to neumím taky tak přesně vysvětlit. Prostě je tolik druhů rakoviny a tohle je jenom zlomek. Takže to očkování spíš záleží, jestli to někdo považuje za důležitý. Stejně jako třeba u chřipky. Taky se asi většina proti tomu nedá očkovat, pokud třeba nepatří do rizikový skupiny. A taky je tu rozdíl v tom, jestli se jedná o dětsko nemoci nebo nemoci, u kterých je pravděpodobnost, že to dostaneme až ve vyšším věku. Věř mi, te kdyby existovala vakcína proti rakovině, která se nejčastěji vyskytuje u dětí, tak by ji většina nechala oščkovat.Osobně si taky nemyslím, že by zarděnky, příušnice a tyto běžné dětské nemoci byly tak nebezpečné, aby se proti nim muselo povinně očkovat. Ale na druhou stranu zánět mozkových blan nebo černý kašel je takové svinstvo, že tam to očkování má svůj význam. A tuberkulóza taky není žádná sranda. Bydlet v Praze a jezdit s mimčem MHD, tak ho dám naočkovat rovnou v porodnici.)
Aha, tak černý kašel je problém hlavně do šesti měsíců? A proč teda moje neteř, která ho přechodila v 15 má zdravotní problémy na doživotí. Má totálně zbořenou imunitu, netráví lepek takže celoživotní dieta a místo, aby si užívala mládí, tak už tři roky jenom lítá po doktorech. To nemluvím o kamarádce, která bohužel chytla černý kašel v těhotenství a byl z toho předčaný porod a problémy u dítětě. Tam se to naštěstí srovnalo.
Problém je, že pokud já pro svůj klid dám naočkovat své dítě, tak nějakou ochranu sice má, ale hlavní smysl v očkování u dětí je v tom, že je proočkovaná celá populace. Což sice neznamená, že to někdo nechytne nebo si tu nemoc odněkud nepřiveze, ale bude se jednat o ojedinělé případy.
u té neteře vidím problém v tom přechození…
a v těhotenství věřím, že je to taky komplikace, tam ten organismus není úplně OK…
to nejsou typický případy…
Kdyby prechodila chripku, muze byt treba adept na transplantaci srdce. Kazda nemoc, kterou prechodis, ma rizika. ![]()
Pisu, ze pro deti do 6ti mesicu je nejrozikovejsi, to znamena, ze muze byt smrtelny a obcas se to stane. Vetsinou onemocni a umre dite do 4 mesicu veku, co jeste nezacalo s ockovanim. Pak se rizika snizujou, to znamena, ze pri lecbe prestava byt vyznamny riziko umrti.
Mmch. princip kolektivni imunity je zrejme mytus, uvidime, co nam ukaze budoucnost ![]()
asha píše:verenika píše:
Jen mě opravdu zaráží, že začal být takový humbuk kolem očko až když se na trh začali zavádět novinky, očkování pomalu i proti prdu… Je to každého volba. Já mám prostě strach z nemocí proti kterým se očkuje ( základ)![]()
Rotarix- je zbytečný, půlka dětí stejně rotaviry dostane…
Jo ještě TBC u miminek
meningokok- nechrání proti tomu nejnebezpečnějšímu
Pneumokok- normální dětské nemoci
Plané neštovice- dobré pro imunitu dětí
To jsou očkování co považuji za zbytečné…Ja nevim, kdy zacal byt humbuk, urcite to souvisi i s baby-boomem. Ja se o to zacla zajimat pred 8mi lety, narazila jsem na jednu neockujici a byla jsem z toho mimo, nechapala jsem to. Pak jsem se dostavala k dalsim informacim, dalsim diskuzim, ja ani moc nevnimam, ze je nejaky humbuk
Mluvi se o tom urcite vic, coz je dobre. Je to urcite i diky internetu a podobnym diskuzim.
- ja doplnim za sebe: zloutenka u kojencu, obrna, MMR u batolat…no bylo by jich vic, ale tyhle hlavne.
jj, tu žloutenku jsem zapomněla, tu bych dala před pubertou ![]()
verenika píše:
Asho- tak doufám, že mi pošleš Mozartovo kouleUvidíš, že se vám tam bude líbit. Já bych tam šla hned, jiný zdravotnictví.. prostě paráda
Někam pod Alpy
![]()
Předtištěný recept jsem nikdy neviděla
Já k dr. nechodím, léčím se sama nebo někod z kolegů v práci..Malý má moc fajn doktorku…dá se s ní na všem domluvit.
No ted jsme doknce narazili na nejaky novy…ty koule…mne chutnaji jeste vic. Ale ono se to tu prodava stejne ![]()
Predtisteny recept je parada, je to takovy reklammni letacek, ktery ma formu receptu, hezky barevny, dr. jen doplni udaje, lek je samozrejme jasny ![]()
Peggy
. To u nás je zase můj tatínek matematický mozek a já jsem na to úplně tupá, tak doufá, že vnučka se podědí a už jí kupuje počítání pro děti a tak
. Jelikož si to nakousla, můžu se zeptat, proč neočkuješ? Jesti nechceš, nemusíš odpovídat ![]()
Předtištěný recept jsem taky neviděla
, ale je pravda, že jsem u praktickýho byla ani nepamatuju, teda když nepočítám prohlídku v těhotenství
, kde mi do zprávy napsal fyziologický nález (snad píšu dobře
ú - těhotenství, no vzhledem k tomu, že to na mě nešlo přehlídnout mě to trošku pobavilo ![]()
asha píše:verenika píše:
Asho- tak doufám, že mi pošleš Mozartovo kouleUvidíš, že se vám tam bude líbit. Já bych tam šla hned, jiný zdravotnictví.. prostě paráda
Někam pod Alpy
![]()
Já k dr. nechodím, léčím se sama nebo někod z kolegů v práci..Malý má moc fajn doktorku…dá se s ní na všem domluvit.No ted jsme doknce narazili na nejaky novy…ty koule…mne chutnaji jeste vic. Ale ono se to tu prodava stejne
Predtisteny recept je parada, je to takovy reklammni letacek, ktery ma formu receptu, hezky barevny, dr. jen doplni udaje, lek je samozrejme jasny
dovozový jsou určitě lepšejší ![]()
to jsem fakt ještě neviděla, ty předtištěný. Myslíš jak má dr. tričko Mukosolvan a na receptíku předtištěno to samé
![]()
asha píše:
Car, to by mne zajimalo, kdo jim tu pokutu da? To uzaviraji nejaky smlouvy, kde je to v podminkach?
jo,nejaka dohoda,ten kolega se o ocko moc nezajima,tak sam nevi
verenika píše:asha píše:verenika píše:
Někam pod Alpy
![]()
Já k dr. nechodím, léčím se sama nebo někod z kolegů v práci..Malý má moc fajn doktorku…dá se s ní na všem domluvit.No ted jsme doknce narazili na nejaky novy…ty koule…mne chutnaji jeste vic. Ale ono se to tu prodava stejne
Predtisteny recept je parada, je to takovy reklammni letacek, ktery ma formu receptu, hezky barevny, dr. jen doplni udaje, lek je samozrejme jasnydovozový jsou určitě lepšejší
to jsem fakt ještě neviděla, ty předtištěný. Myslíš jak má dr. tričko Mukosolvan a na receptíku předtištěno to samé![]()
Tak tricko jsem nevidela zas ja
Oni si to desne pochvalujou, jak to tem lekarum usnadni papirovani ![]()
careynka píše:asha píše:jo,nejaka dohoda,ten kolega se o ocko moc nezajima,tak sam nevi
Car, to by mne zajimalo, kdo jim tu pokutu da? To uzaviraji nejaky smlouvy, kde je to v podminkach?
Dohoda s dodavatelem…ktery jim driv nosil propisky a kalendare, pak pozvanky na konference … skvely system!