Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
17.2.12 11:00
verenika píše:
Tady přece nejde zda je ta či ona nemoc nakažlivá, jde o to, aby očkovací látka zabránila člověku tu danou nemoc dostat. Hlavně se to využívá u nakažlivých chorob.

Princip očkování je že tělo si má vybudovat protilátky proti dané nemoci…

jo a asi mám Němce, odešla jsem do krámu bez peněženky 8o :mrgreen:

No a pak je problem, ze ockovani chrani na nejaky procenta, na 100% zadny. Casto onemocni ockovany clovek a obcas se stane, ze nemoc dostane primo z vakciny. Takze ono se to takhle tvrdit neda. :think:
Nemec radi desne, ale pokud jeste trefis domu, da se to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:03
alviola píše:
Tak já pisatlece rozumím, jenom to neumím taky tak přesně vysvětlit. Prostě je tolik druhů rakoviny a tohle je jenom zlomek. Takže to očkování spíš záleží, jestli to někdo považuje za důležitý. Stejně jako třeba u chřipky. Taky se asi většina proti tomu nedá očkovat, pokud třeba nepatří do rizikový skupiny. A taky je tu rozdíl v tom, jestli se jedná o dětsko nemoci nebo nemoci, u kterých je pravděpodobnost, že to dostaneme až ve vyšším věku. Věř mi, te kdyby existovala vakcína proti rakovině, která se nejčastěji vyskytuje u dětí, tak by ji většina nechala oščkovat.Osobně si taky nemyslím, že by zarděnky, příušnice a tyto běžné dětské nemoci byly tak nebezpečné, aby se proti nim muselo povinně očkovat. Ale na druhou stranu zánět mozkových blan nebo černý kašel je takové svinstvo, že tam to očkování má svůj význam. A tuberkulóza taky není žádná sranda. Bydlet v Praze a jezdit s mimčem MHD, tak ho dám naočkovat rovnou v porodnici.

Cerny kasel je velky problem hlavne pro deti do 6ti mesicu. Cim starsi, tim to lip zvlada. Je lecitelny, ale muze trvat dlouho. Hodne lidi s tim chodi a ani nevi, ze ho ma, jenom proste kaslou. Ockovani. Zanet mozkovych blan ma tolik puvodcu a proti naprosty vetsine se neockuje… TBC nechytis v tramvaji. Je zapotrebi byt v kontaktu s nekym, kdo ma otevrenou formu po nekolik hodin, idealne v uzavreny mistnosti. Tohle je riziko u tech, kdo maji v rodine nekoho nemocnyho, pracujou v rizikovym prostredi a pod. (bydlim v Praze a jezdim hlavne MHD ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:03
verenika píše:
Peggy- je to stále dokola, kdyby to bylo tak hrozné tak to prostě zakážou…Kolik si myslíš, že stojí vakcína proti tetanu? Kolik má cenu Hexa? Myslím ofiko cečna za kterou jí stát koupí :! Jsou tam velký prachy, ale ne zase tak obrovský… Ty se točí v nepovinných očkovacích látkách :think:

I kdyby Hexa stála jenom pětikilčo, tak to máme jářku 200 milionů za rok. To není špatný, ne? To by byl mejdan roku. :mrgreen: :mrgreen:
Proti HPV už je to zajímavější, kdyby se nechalo naočkovat jenom 50. tisíc holek tak to máme 500. milionků.. :pankac: :mrgreen:

Ale o prachy tam určitě nepůjde… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 11:05
asha píše:
verenika píše:
Tady přece nejde zda je ta či ona nemoc nakažlivá, jde o to, aby očkovací látka zabránila člověku tu danou nemoc dostat. Hlavně se to využívá u nakažlivých chorob.

No a pak je problem, ze ockovani chrani na nejaky procenta, na 100% zadny. Casto onemocni ockovany clovek a obcas se stane, ze nemoc dostane primo z vakciny. Takze ono se to takhle tvrdit neda. :think:
Nemec radi desne, ale pokud jeste trefis domu, da se to :mrgreen:

Raději budu mít dítě chráněný na 70-80% než na 0% :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.2.12 11:08
asha píše:
medulinkax píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla :nevim:.Asho mě z toho jde hlava kolem :D. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám :)
Co má malá už všechno naočkovaný?
Peggy, mala ma hexu a prevenar,ale jeste nedoockovany. No s tim taky nevim,co delat. Pro me je ona nejdulezitejsi, a proto se to ve me tak pere. :-(

To je boj,co?? :mrgreen: Člověk si myslí, že očkování je to nejlepší co pro své dítě může udělat a ono to tak není a máš dilema jako blázen..

Kolik už má dávek? Co budeš dělat, když se jí po dalším očku ten ekzém zase rozjede?
Přesně, je to dilema jako blázen. Ona ten ekzém neměla nijak moc, takže toho jsem se až tak nebála. Ještě než jsem přišla na alergii tak jsem byla rozhodnutá Priorix posunout, ale na myšlenku úplně nedat jsem se ještě nedostala, proto teď v tom tak tápu :mrgreen:
Ja tuhle, nebo idealne monovakciny, zvazuju az pokud decka ty nemoce neprodelaji do puberty. A pevne doufam, ze prodelaji. Problem jsou trochu spalnicky, protoze tam je blby jak ockovani, tak nemoc…to je dilema :?

No ono díky proočkovanosti není moc velká šance tyhle nemoci dostat a spalničky jsou svinstvo. Já se bojím i neštovic, Lucka je pořád ještě neměla, tak si říkám, že pokud je nedostane do těch ca 10ti let, tak jí nechám naočkovat. Já jsem je dostala až ve dvanácti a ten průběh bych nepřála nikomu :roll: . Navíc já měla oslabenej organismus chřipkou a pak jsem šla do poradny na kontrolu a tam nějaká matka vzala dítě s neštovicema do čekárny a ještě ho posadila vedle mně :pocitac: prý to nepoznala, že jsou to neštovice. Bylo to strašný 40 horečky týden, pupínky úplně všude a i v puse na jazyku, hrůza a děs. :zed: Já normálně nic navíc neočkuju, ale tohohle se fakt bojím bojím. navíc Lucka je hroznej bolestín, takže kdyby to mělo u ní probíhat jako u mně, tak už je na smrtelný posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:08
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:

Nemec radi desne, ale pokud jeste trefis domu, da se to :mrgreen:
Raději budu mít dítě chráněný na 70-80% než na 0% :nevim:

To v tom lepsim pripade a je to obecne, nikdo ti uz nerekne, jestli tvoje dite vubec nejaky protilatky ma… Vsadim se, ze tu beha spousta naockovanych deti s temer nulovou odpovedi… ale tohle nikoho netrapi, splneno mame, tak co :zed: Kdyby slo o jejich zdravi, tak se snad tohle sleduje, kdyz se o tom vi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 11:09
peggy.sl píše:
verenika píše:
Peggy- je to stále dokola, kdyby to bylo tak hrozné tak to prostě zakážou…Kolik si myslíš, že stojí vakcína proti tetanu? Kolik má cenu Hexa? Myslím ofiko cečna za kterou jí stát koupí :! Jsou tam velký prachy, ale ne zase tak obrovský… Ty se točí v nepovinných očkovacích látkách :think:

I kdyby Hexa stála jenom pětikilčo, tak to máme jářku 200 milionů za rok. To není špatný, ne? To by byl mejdan roku. :mrgreen: :mrgreen:
Proti HPV už je to zajímavější, kdyby se nechalo naočkovat jenom 50. tisíc holek tak to máme 500. milionků.. :pankac: :mrgreen:

Já myslím nákupní cenu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
17.2.12 11:11
MarketaJ píše:
Crystal87 píše:
Fakt si docela leze krkem jak neočkující mají výdrž a pořád cpou svoje názory no nic moje názory na očkování nezmizí jen chci říct…já zdědila po mamině atopák a po mě oba kluci a jediný špouštěč je tohle počasí..prostě kůže ptožebuje dýchat a být na sluníčku takže já to mám ted trochu starší má docela an dost na hrudníčku a mladší kupodivu nemá nic :nevim: ono je nejlepší všechno svádět na očkování ale nikde to prstě není dokázaná prokázané nic…jsou to jen domněnky neočkujících aby měli další důvody neočkovat :mrgreen: a byt jsou vakcíny svinstvo(ale co v dnešní době není) tak já radši naočkuji než aby mi pak to svinstvo zabilo dítě…Ptám se vás neočkující…měli jste svoje dítě na jipce úplně mimo sebe s něčím na co bylo očkování a vy ho nedali??Viděli jste někdy soje s takovém stavu?Bát se jeslti to zvládne????
Já si taky nemyslím, že očko může spustit atop, možná když jsou genetický dispozice, ale stejně by k tomu asi došlo i kdyby nebylo očko. Jiná věc je, že pokud už atop máš, tak ti ho očko může zhoršit, viz Priorix, ten to má přímo v příbalovým letáku a proto ho ještě nemáme naočkovanej a bůhví, kdy ho očkovat budem. :nevim:

my ho teda máme a atopák nám to nezhoršilo vlastně ani po očkování se ani jednomu nespustilo nic to zas až ted no je zima tka je to tím :nevim:
jinak rakovina děložního čípku je pro mě prostě něco neívm jak to nechápajícím vysvětlit ale prostě rakovina jako taková to pro mě není navíc dobře je to rakovina ALE jak jí můžeš chytnou běžně na ulici?to asi ne že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:11
MarketaJ píše:
asha píše:
medulinkax píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla :nevim:.Asho mě z toho jde hlava kolem :D. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám :)
Co má malá už všechno naočkovaný?
Peggy, mala ma hexu a prevenar,ale jeste nedoockovany. No s tim taky nevim,co delat. Pro me je ona nejdulezitejsi, a proto se to ve me tak pere. :-(

To je boj,co?? :mrgreen: Člověk si myslí, že očkování je to nejlepší co pro své dítě může udělat a ono to tak není a máš dilema jako blázen..

Kolik už má dávek? Co budeš dělat, když se jí po dalším očku ten ekzém zase rozjede?
Přesně, je to dilema jako blázen. Ona ten ekzém neměla nijak moc, takže toho jsem se až tak nebála. Ještě než jsem přišla na alergii tak jsem byla rozhodnutá Priorix posunout, ale na myšlenku úplně nedat jsem se ještě nedostala, proto teď v tom tak tápu :mrgreen:
Ja tuhle, nebo idealne monovakciny, zvazuju az pokud decka ty nemoce neprodelaji do puberty. A pevne doufam, ze prodelaji. Problem jsou trochu spalnicky, protoze tam je blby jak ockovani, tak nemoc…to je dilema :?
No ono díky proočkovanosti není moc velká šance tyhle nemoci dostat a spalničky jsou svinstvo. Já se bojím i neštovic, Lucka je pořád ještě neměla, tak si říkám, že pokud je nedostane do těch ca 10ti let, tak jí nechám naočkovat. Já jsem je dostala až ve dvanácti a ten průběh bych nepřála nikomu :roll: . Navíc já měla oslabenej organismus chřipkou a pak jsem šla do poradny na kontrolu a tam nějaká matka vzala dítě s neštovicema do čekárny a ještě ho posadila vedle mně :pocitac: prý to nepoznala, že jsou to neštovice. Bylo to strašný 40 horečky týden, pupínky úplně všude a i v puse na jazyku, hrůza a děs. :zed: Já normálně nic navíc neočkuju, ale tohohle se fakt bojím bojím. navíc Lucka je hroznej bolestín, takže kdyby to mělo u ní probíhat jako u mně, tak už je na smrtelný posteli.

No jasne, u dospivajicich a dospelych jsou nestovice celkem brutalni. To je pak asi dobry zvazit vsechny pro a proti. Jsou i lidi, ktery je proste diky dobry imunite nedostanou nikdy, takze je zas otazka, jak se rozhodnout, nic neni zadara :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 11:12

Asho- v práci máme povinně očkování hepat.B. Jenom na našem oddělení dělá cca 40 lidí, jen já nemám protilátky ani po 5 dávkách :roll: Takže procento si jistě z toho dokážeš spočítat :mrgreen:

stejně tak je to s TBC, teď jsme tam měli otevřenou formu…Půjdem na testy, a protilátky budou mít všichni…jako vždycky ;)

Takže nějaký smysl to asi má nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:14
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:

Já myslím nákupní cenu :!

Kdyby to farmafirmam nevynaselo, v klidu by se na to vybodli. Pro tohle jsou spousty prikladu, leky, ktery nemaji takovy vynos, se prestanou vyrabet. A podobne cachry s generikama atd… jo tam se dejou svinarny. Jde jim jenom o prachy, o co by jim melo jit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:15
Crystal87 píše:
MarketaJ píše:
Crystal87 píše:
Fakt si docela leze krkem jak neočkující mají výdrž a pořád cpou svoje názory no nic moje názory na očkování nezmizí jen chci říct…já zdědila po mamině atopák a po mě oba kluci a jediný špouštěč je tohle počasí..prostě kůže ptožebuje dýchat a být na sluníčku takže já to mám ted trochu starší má docela an dost na hrudníčku a mladší kupodivu nemá nic :nevim: ono je nejlepší všechno svádět na očkování ale nikde to prstě není dokázaná prokázané nic…jsou to jen domněnky neočkujících aby měli další důvody neočkovat :mrgreen: a byt jsou vakcíny svinstvo(ale co v dnešní době není) tak já radši naočkuji než aby mi pak to svinstvo zabilo dítě…Ptám se vás neočkující…měli jste svoje dítě na jipce úplně mimo sebe s něčím na co bylo očkování a vy ho nedali??Viděli jste někdy soje s takovém stavu?Bát se jeslti to zvládne????
Já si taky nemyslím, že očko může spustit atop, možná když jsou genetický dispozice, ale stejně by k tomu asi došlo i kdyby nebylo očko. Jiná věc je, že pokud už atop máš, tak ti ho očko může zhoršit, viz Priorix, ten to má přímo v příbalovým letáku a proto ho ještě nemáme naočkovanej a bůhví, kdy ho očkovat budem. :nevim:
my ho teda máme a atopák nám to nezhoršilo vlastně ani po očkování se ani jednomu nespustilo nic to zas až ted no je zima tka je to tím :nevim:
jinak rakovina děložního čípku je pro mě prostě něco neívm jak to nechápajícím vysvětlit ale prostě rakovina jako taková to pro mě není navíc dobře je to rakovina ALE jak jí můžeš chytnou běžně na ulici?to asi ne že?

Aha…
to je dobrý vysvětlení. A která rakovina je pro tebe rakovinou? :think:
A ty myslíš, že na ulici běžně chytneš očkovanou nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:16
verenika píše:
Asho- v práci máme povinně očkování hepat.B. Jenom na našem oddělení dělá cca 40 lidí, jen já nemám protilátky ani po 5 dávkách :roll: Takže procento si jistě z toho dokážeš spočítat :mrgreen:

stejně tak je to s TBC, teď jsme tam měli otevřenou formu…Půjdem na testy, a protilátky budou mít všichni…jako vždycky ;)

Smysl to určitě má. Minimálně ten, že jsi klidná. A tak to má být. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:18
verenika píše:

No za prvy sama vidis, ze by se protilatky sledovat mely, pokud jim jde o zdravi deti. A za druhy: prece pisu, ze v rizikovym prostredi atd. atd. to smysl ma. Ja sama ockovani nezavrhuju, ale chci se rozhodnout sama, kdy ma pro moje deti smysl. Nenarvu vsechno v prvnich mesicich a letech, zvlast kdyz vim, ze ucinnost klesa. To jako dat to celkem zbytecne kojenci a pak kazdou chvili preockovavat? O to asi jde, ze? Nektery vakciny by se pak mely preockovavat az do smrti, to jsou pak vynosy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
17.2.12 11:19

Můžu se ještě zeptat, jestli jsou monovakcíny, nebo ne? Moc se omlouvám, za tak stupidní dotazy a ještě ke všemu mimo téma, ale nedá mi to.

Jsem asi naivní, ale já si myslím, že prvotní impulz s očkováním byl s úmyslem záchrana zdraví a ne vydělat, to bylo až druhotné. Tam je spíše otázka, proč se vakcíny nedělají méně „škodlivé“, to nějak nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek