Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asha píše:verenika píše:Kdyby to farmafirmam nevynaselo, v klidu by se na to vybodli. Pro tohle jsou spousty prikladu, leky, ktery nemaji takovy vynos, se prestanou vyrabet. A podobne cachry s generikama atd… jo tam se dejou svinarny. Jde jim jenom o prachy, o co by jim melo jit?peggy.sl píše:Já myslím nákupní cenuverenika píše:
Peggy- je to stále dokola, kdyby to bylo tak hrozné tak to prostě zakážou…Kolik si myslíš, že stojí vakcína proti tetanu? Kolik má cenu Hexa? Myslím ofiko cečna za kterou jí stát koupíJsou tam velký prachy, ale ne zase tak obrovský… Ty se točí v nepovinných očkovacích látkách
I kdyby Hexa stála jenom pětikilčo, tak to máme jářku 200 milionů za rok. To není špatný, ne? To by byl mejdan roku.
Ale o prachy tam určitě nepůjde…![]()
Proti HPV už je to zajímavější, kdyby se nechalo naočkovat jenom 50. tisíc holek tak to máme 500. milionků..![]()
Já neříkám, že to nevynáší, ale určitě na tom nežijou ![]()
tam jim vynáší daleko jinačí věci…
Já teď byla na přednášce o určitých pomůckách…My to moc nepoužíváme protože je to šíleně drahý a ona tam tu dotyčnou věc rozdávala na potkání každému ![]()
Takže pro ně je to zanedbatelný a pak to pěkně natáhnou a prodávají se skoro 80% marží ![]()
Mě stačilo to haló s vakcinací proti pracečí chřipce…tam si napakovali neskutečně
Myslím, že s těmahle vakcínama díru do ekonomiky neudělají
Mluvím o povinném očkování ![]()
Pegy ty s evidentně nepochopila no nebudu to vysvětlovat do nekonečněa však sjem to psala řped tím… a kdo chce pochopit ten pochopí kdo ne jeho problém ![]()
medulinkax píše:
Můžu se ještě zeptat, jestli jsou monovakcíny, nebo ne? Moc se omlouvám, za tak stupidní dotazy a ještě ke všemu mimo téma, ale nedá mi to.Jsem asi naivní, ale já si myslím, že prvotní impulz s očkováním byl s úmyslem záchrana zdraví a ne vydělat, to bylo až druhotné. Tam je spíše otázka, proč se vakcíny nedělají méně „škodlivé“, to nějak nechápu
Na něco monovakcíny jsou. Třeba tetanus, TBC, myslím, že i příušnice, žloutenka, obrna.
Kdyby byly méně škodlivé, nebyla by taková imunitní odpověď.
peggy.sl píše:verenika píše:Smysl to určitě má. Minimálně ten, že jsi klidná. A tak to má být.
Asho- v práci máme povinně očkování hepat.B. Jenom na našem oddělení dělá cca 40 lidí, jen já nemám protilátky ani po 5 dávkáchTakže procento si jistě z toho dokážeš spočítat
![]()
stejně tak je to s TBC, teď jsme tam měli otevřenou formu…Půjdem na testy, a protilátky budou mít všichni…jako vždycky
Takže nějaký smysl to asi má nemyslíš?
No nevím zda jsem klidná, to by se každý při příjmu musel proklenout na každou nemoc. Pak bych klidná byla ![]()
medulinkax píše:
Můžu se ještě zeptat, jestli jsou monovakcíny, nebo ne? Moc se omlouvám, za tak stupidní dotazy a ještě ke všemu mimo téma, ale nedá mi to.Jsem asi naivní, ale já si myslím, že prvotní impulz s očkováním byl s úmyslem záchrana zdraví a ne vydělat, to bylo až druhotné. Tam je spíše otázka, proč se vakcíny nedělají méně „škodlivé“, to nějak nechápu
Z toho druhotnyho stalo se prvotni
Protoze je to levnejsi.
Monovakciny jsou, zalezi na co…na vsechno nejsou.
Crystal87 píše:
Pegy ty s evidentně nepochopila no nebudu to vysvětlovat do nekonečněa však sjem to psala řped tím… a kdo chce pochopit ten pochopí kdo ne jeho problém
Asi jsem to opravdu nepochopila. ![]()
verenika píše:peggy.sl píše:No nevím zda jsem klidná, to by se každý při příjmu musel proklenout na každou nemoc. Pak bych klidná bylaverenika píše:Smysl to určitě má. Minimálně ten, že jsi klidná. A tak to má být.
Asho- v práci máme povinně očkování hepat.B. Jenom na našem oddělení dělá cca 40 lidí, jen já nemám protilátky ani po 5 dávkáchTakže procento si jistě z toho dokážeš spočítat
![]()
stejně tak je to s TBC, teď jsme tam měli otevřenou formu…Půjdem na testy, a protilátky budou mít všichni…jako vždycky
Takže nějaký smysl to asi má nemyslíš?
Njn, to je holt riziko podnikání. ![]()
asha píše:verenika píše:Kdyby to farmafirmam nevynaselo, v klidu by se na to vybodli. Pro tohle jsou spousty prikladu, leky, ktery nemaji takovy vynos, se prestanou vyrabet. A podobne cachry s generikama atd… jo tam se dejou svinarny. Jde jim jenom o prachy, o co by jim melo jit?peggy.sl píše:Já myslím nákupní cenuverenika píše:
Peggy- je to stále dokola, kdyby to bylo tak hrozné tak to prostě zakážou…Kolik si myslíš, že stojí vakcína proti tetanu? Kolik má cenu Hexa? Myslím ofiko cečna za kterou jí stát koupíJsou tam velký prachy, ale ne zase tak obrovský… Ty se točí v nepovinných očkovacích látkách
I kdyby Hexa stála jenom pětikilčo, tak to máme jářku 200 milionů za rok. To není špatný, ne? To by byl mejdan roku.
Proti HPV už je to zajímavější, kdyby se nechalo naočkovat jenom 50. tisíc holek tak to máme 500. milionků..![]()
nejlepsi bylo,ze prestali vyrabet leky proti zavislosti na drogach,co meli obrovskou uspesnost a to jen proto,ze jim skoncila licence a prestalo to vynaset.Nebo kdyz VE ZPRAVACH rikali,ze nahodne delali testy vakcin na praseci chripku mirici do indie (test u nas) a objevili v nem pridanou slozku ktera tam byt nemela a to ptaci chripku.holt je lidi moc,tak se zacne zbavovat lidi,ktery nejsou potreba,zaneme treba venkovanama indii,ti nekomu nechybi a nikdo je neresi
verenika píše:asha píše:verenika píše:Kdyby to farmafirmam nevynaselo, v klidu by se na to vybodli. Pro tohle jsou spousty prikladu, leky, ktery nemaji takovy vynos, se prestanou vyrabet. A podobne cachry s generikama atd… jo tam se dejou svinarny. Jde jim jenom o prachy, o co by jim melo jit?peggy.sl píše:Já myslím nákupní cenuverenika píše:
Já neříkám, že to nevynáší, ale určitě na tom nežijou
tam jim vynáší daleko jinačí věci…Já teď byla na přednášce o určitých pomůckách…My to moc nepoužíváme protože je to šíleně drahý a ona tam tu dotyčnou věc rozdávala na potkání každému
Mě stačilo to haló s vakcinací proti pracečí chřipce…tam si napakovali neskutečně
Takže pro ně je to zanedbatelný a pak to pěkně natáhnou a prodávají se skoro 80% marží![]()
Myslím, že s těmahle vakcínama díru do ekonomiky neudělají
Mluvím o povinném očkování
To pak zalezi, co vsechno ta ktera firma vyrabi. Mozna by stalo za to to spocitat. Pokud by to tak nevynaselo, nebyl by tlak zajmovych skupin na vladu, ne?
Z povinnych vakcin maji fimry urcite vic penez, to je logicky. Penize dostanou za vsechny, at jsou povinny nebo ne, pak zalezi, kterych se proda vic, u povinnych je to jasny (je tu treba tlak na zavadeni dalsich povinnych ockovani). Ty dalsi veci uz zalezi, kdo to plati…vsechno ve finale zaplatime my, bud to jde z pojisteni, nebo primo z kapsy.
Příspěvek upraven 17.02.12 v 11:32
careynka píše:asha píše:nejlepsi bylo,ze prestali vyrabet leky proti zavislosti na drogach,co meli obrovskou uspesnost a to jen proto,ze jim skoncila licence a prestalo to vynaset.Nebo kdyz VE ZPRAVACH rikali,ze nahodne delali testy vakcin na praseci chripku mirici do indie (test u nas) a objevili v nem pridanou slozku ktera tam byt nemela a to ptaci chripku.holt je lidi moc,tak se zacne zbavovat lidi,ktery nejsou potreba,zaneme treba venkovanama indii,ti nekomu nechybi a nikdo je neresiverenika píše:Kdyby to farmafirmam nevynaselo, v klidu by se na to vybodli. Pro tohle jsou spousty prikladu, leky, ktery nemaji takovy vynos, se prestanou vyrabet. A podobne cachry s generikama atd… jo tam se dejou svinarny. Jde jim jenom o prachy, o co by jim melo jit?peggy.sl píše:Já myslím nákupní cenuverenika píše:
To jsou prave ty generika. Lek ma na nejakou dobu patent, muze ho vyrabet jen ta firma, co ho vlastni. Takze cenu muze patricne prizpusobit. Po par letech patent skonci, z leku se stane generikum, ktery muze vyrobit kazdy. Pak samozrejme cena klesa a firmu to prestava zajimat.
Asho- to jako platím ze svých daní nemakačenka, tak je taky zakážeme- trocha hůmoru ![]()
Peggy děkuju. Ty jo, to by mě nenapadlo
. Prostě tohle je pro mě sci-fi a bohužel asi mi to nikdy nesepne, jo kdyby to bylo na principu finanční analýzy, tak bych to chápala hned ![]()
Asho ale je to smutný, že se na tom vydělává. No, tak já budu doufat, že vyvinou něco co v případě neprodělání nemocí v dětství, budu moci svému dítěti někdy dát.
Ráda bych si s vámi na tohle téma sofistikovaně podiskutovala, ale bohužel na to nejsem dostatečně znalostně vybavená, tak alespoň načerpám nějaké další informace ![]()
verenika píše:
Asho- to jako platím ze svých daní nemakačenka, tak je taky zakážeme- trocha hůmoru
Ted te nechapu…o to mi nejde, jen popisuju system… z ceho maji firmy vic penez, nemaji je z nepovinnych vakcin, tech se proda min. Jim je jedno, kdo jim zaplati, zadarmo nejsou zadny vakciny.
medulinkax píše:
Peggy děkuju. Ty jo, to by mě nenapadlo. Prostě tohle je pro mě sci-fi a bohužel asi mi to nikdy nesepne, jo kdyby to bylo na principu finanční analýzy, tak bych to chápala hned
![]()
Asho ale je to smutný, že se na tom vydělává. No, tak já budu doufat, že vyvinou něco co v případě neprodělání nemocí v dětství, budu moci svému dítěti někdy dát.
Ráda bych si s vámi na tohle téma sofistikovaně podiskutovala, ale bohužel na to nejsem dostatečně znalostně vybavená, tak alespoň načerpám nějaké další informace
Jsi pres finance? No vidis, ted se to hodi
Muzes nam spocitat, kolik stat zaplati za vakciny ![]()
Příspěvek upraven 17.02.12 v 11:37
medulinkax píše:
Peggy děkuju. Ty jo, to by mě nenapadlo. Prostě tohle je pro mě sci-fi a bohužel asi mi to nikdy nesepne, jo kdyby to bylo na principu finanční analýzy, tak bych to chápala hned
![]()
Ráda bych si s vámi na tohle téma sofistikovaně podiskutovala, ale bohužel na to nejsem dostatečně znalostně vybavená, tak alespoň načerpám nějaké další informace
No vidíš ve finančních analýzách a účetnictví se zase ztrácím já..
![]()