Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
peggy.sl píše:asha píše:Farmalobby nepotřebuje zdravý lidi.peggy.sl píše:Ona je pak i lahudka, kdyz se po ocku rozjede nemoc, ktera zkrati zivot a donuti k trvaly konzumaci leku. Jo to je benefit jak praseverenika píše:Vereniko,
Peggy- přeci by jsi nechtěla prodělat všechny nemoci proti kterým se očkuje![]()
TBC rozhodně nevymizelaOčkování se doporučuje jen u vybraných jedinců. Zrušilo se plošné očkování v porodnici, protože to nemělo význam…Zbytečná zátěž pro miminka. Velké vedlejší účinky
víš co mně štve…
Tady se při očkování bavíme o nějakých devíti nemocech. Kolik je ostatních nemocí, které se léčit nedají viz. rakovina? Na nic takového očkování není a taky lidi jdou ven a nebojí se, že umřou.
Ono i astma je celkem opruz, a taky na něj očkování není.
Ale to jsme zase u toho. Ode zdi ke zdi..![]()
Pro nekoho…
To je stejný jako hypermarkety nepotřebují najedený lidi…![]()
Noo ted jsi to dorazila!
Boze ja se tak tesim na jidlo za hranicema!
peggy.sl píše:Crystal87 píše:Není nakažlivá?? Tak proč melou, že se musí očkovat proti HPV i kluci, aby náhodou nenakazili rakovinou holky..peggy.sl píše:ale rakovina není nakažlivá a nedá se chytit jen tak jako třeba menin. v tom je pro ěm veliký rozdíl pro tebe snad ne?verenika píše:Vereniko,
Peggy- přeci by jsi nechtěla prodělat všechny nemoci proti kterým se očkuje![]()
TBC rozhodně nevymizelaOčkování se doporučuje jen u vybraných jedinců. Zrušilo se plošné očkování v porodnici, protože to nemělo význam…Zbytečná zátěž pro miminka. Velké vedlejší účinky
víš co mně štve…
Tady se při očkování bavíme o nějakých devíti nemocech. Kolik je ostatních nemocí, které se léčit nedají viz. rakovina? Na nic takového očkování není a taky lidi jdou ven a nebojí se, že umřou.
Že by nějaký komunikační šum??
![]()
tak já zrovna nebrala tuhle rakovinu mluvila sjem o běžný třeba rakovina jater,slinivky…tuhle jsem v potaz neměla protože je to pro mě jiná skupina rakoviny jeslti mi rozumíš
Crystal87 píše:peggy.sl píše:není kdžy se narazí na nějakou diskusi vždy si neočkující hlásí vehementně sovj názory to sjem si už několikrát všimlaCrystal87 píše:To máš stejný jako když očkující všem cpou svoje názory, jak je očkování fajn vynález..Nevybereš si…Simiana píše:Neodsuzuju ale pak at neočkující pořád necpou svoje názory,vehementně se snaží všude cpát jak je očkování špatné a to mi vadí proto jsem tohle vytáhla …mně je to fuk at si očkuje kdo chce ale at jsou neočkující tolerantní ne každý je zvědavý na jejich řeči a přesvědčování at mají taky hold pochopení prot y které očkovat budou a tečka
Crystal87,
už se řadím taky mezi neočkující tak odpovím. Já zase vím, jaký je to pocit mít dítě na JIP s diagnozou, která mu zkrátí život podle ostatních lidí o polovinu. Nemoc mu spustilo očkování, nepřímo mě to potvrdili 2 lékaři, kteří znají rodinou anamnézu. Do té doby jsem očkovala vše i nepovinné vakcininy. Pokud jsi nezažila i tuhle situaci - neodsuzuj, já bych si zase nedovolila cokoliv namítnout proti očkujícím maminkám. Nikdy nevíš, do jaké situace v životě se dostaneš.
No vidíš, j´á jsem si zase všimla opaku.
Crystal87 píše:peggy.sl píše:není kdžy se narazí na nějakou diskusi vždy si neočkující hlásí vehementně sovj názory to sjem si už několikrát všimlaCrystal87 píše:To máš stejný jako když očkující všem cpou svoje názory, jak je očkování fajn vynález..Nevybereš si…Simiana píše:Neodsuzuju ale pak at neočkující pořád necpou svoje názory,vehementně se snaží všude cpát jak je očkování špatné a to mi vadí proto jsem tohle vytáhla …mně je to fuk at si očkuje kdo chce ale at jsou neočkující tolerantní ne každý je zvědavý na jejich řeči a přesvědčování at mají taky hold pochopení prot y které očkovat budou a tečka
Crystal87,
už se řadím taky mezi neočkující tak odpovím. Já zase vím, jaký je to pocit mít dítě na JIP s diagnozou, která mu zkrátí život podle ostatních lidí o polovinu. Nemoc mu spustilo očkování, nepřímo mě to potvrdili 2 lékaři, kteří znají rodinou anamnézu. Do té doby jsem očkovala vše i nepovinné vakcininy. Pokud jsi nezažila i tuhle situaci - neodsuzuj, já bych si zase nedovolila cokoliv namítnout proti očkujícím maminkám. Nikdy nevíš, do jaké situace v životě se dostaneš.
A to jako mame napsat, prominte, my si to uz myslet nebudem a pokud, tak to nikomu nereknem? A vedce, co se tim zabyvaji, budem ignorovat a vubec… O cem pak chces diskutovat, pokud o tom, kdy pujdes napichat MMR, zaloz si diskuzi ![]()
Crystal87 píše:peggy.sl píše:tak já zrovna nebrala tuhle rakovinu mluvila sjem o běžný třeba rakovina jater,slinivky…tuhle jsem v potaz neměla protože je to pro mě jiná skupina rakoviny jeslti mi rozumíšCrystal87 píše:Není nakažlivá?? Tak proč melou, že se musí očkovat proti HPV i kluci, aby náhodou nenakazili rakovinou holky..peggy.sl píše:ale rakovina není nakažlivá a nedá se chytit jen tak jako třeba menin. v tom je pro ěm veliký rozdíl pro tebe snad ne?verenika píše:Vereniko,
víš co mně štve…
![]()
Jenze i tohle je rakovina a protoze se tu mluvi o ockovani, je celkem jasny, o kterou jde… ![]()
Crystal87 píše:peggy.sl píše:tak já zrovna nebrala tuhle rakovinu mluvila sjem o běžný třeba rakovina jater,slinivky…tuhle jsem v potaz neměla protože je to pro mě jiná skupina rakoviny jeslti mi rozumíšCrystal87 píše:Není nakažlivá?? Tak proč melou, že se musí očkovat proti HPV i kluci, aby náhodou nenakazili rakovinou holky..peggy.sl píše:ale rakovina není nakažlivá a nedá se chytit jen tak jako třeba menin. v tom je pro ěm veliký rozdíl pro tebe snad ne?verenika píše:Vereniko,
víš co mně štve…
![]()
Tak tomu opravdu nerozumím. Můžeš mi to nějak vysvětlit? V čem je jiná? ![]()
peggy.sl píše:verenika píše:Vereniko,
víš co mně štve…
myslíš, že se nesnaží na něco takového přijít? Stejně tak na HIV
To by byla taková spása pro lidstvo ![]()
Ono by bylo fajn, kdyby se spis zamerili na to, jak vakcinama neskodit. Pokud pojedou porad podle toho, co je ted, lepsi to nebude. Jen vic povinnych vakcin.
verenika píše:peggy.sl píše:myslíš, že se nesnaží na něco takového přijít? Stejně tak na HIVverenika píše:Vereniko,
víš co mně štve…
To by byla taková spása pro lidstvo
Vždyť ať se snaží, to je v pořádku, ale ať to proboha necpou všem a za každou cenu, ať si nechají každého rozhodnout co si do sebe nechá nacpat a co ne.
Proč si můžu vybrat jestli ATB dám nebo ne, když si přečtu příbalový leták, ale o něčem co se píchá do krevního oběhu rozhodovat nesmím?? ![]()
Crystal87 píše:
Fakt si docela leze krkem jak neočkující mají výdrž a pořád cpou svoje názory no nic moje názory na očkování nezmizí jen chci říct…já zdědila po mamině atopák a po mě oba kluci a jediný špouštěč je tohle počasí..prostě kůže ptožebuje dýchat a být na sluníčku takže já to mám ted trochu starší má docela an dost na hrudníčku a mladší kupodivu nemá nicono je nejlepší všechno svádět na očkování ale nikde to prstě není dokázaná prokázané nic…jsou to jen domněnky neočkujících aby měli další důvody neočkovat
a byt jsou vakcíny svinstvo(ale co v dnešní době není) tak já radši naočkuji než aby mi pak to svinstvo zabilo dítě…Ptám se vás neočkující…měli jste svoje dítě na jipce úplně mimo sebe s něčím na co bylo očkování a vy ho nedali??Viděli jste někdy soje s takovém stavu?Bát se jeslti to zvládne????
Já si taky nemyslím, že očko může spustit atop, možná když jsou genetický dispozice, ale stejně by k tomu asi došlo i kdyby nebylo očko. Jiná věc je, že pokud už atop máš, tak ti ho očko může zhoršit, viz Priorix, ten to má přímo v příbalovým letáku a proto ho ještě nemáme naočkovanej a bůhví, kdy ho očkovat budem. ![]()
Tady přece nejde zda je ta či ona nemoc nakažlivá, jde o to, aby očkovací látka zabránila člověku tu danou nemoc dostat. Hlavně se to využívá u nakažlivých chorob.
Princip očkování je že tělo si má vybudovat protilátky proti dané nemoci…
jo a asi mám Němce, odešla jsem do krámu bez peněženky
![]()
Tak já pisatlece rozumím, jenom to neumím taky tak přesně vysvětlit. Prostě je tolik druhů rakoviny a tohle je jenom zlomek. Takže to očkování spíš záleží, jestli to někdo považuje za důležitý. Stejně jako třeba u chřipky. Taky se asi většina proti tomu nedá očkovat, pokud třeba nepatří do rizikový skupiny. A taky je tu rozdíl v tom, jestli se jedná o dětsko nemoci nebo nemoci, u kterých je pravděpodobnost, že to dostaneme až ve vyšším věku. Věř mi, te kdyby existovala vakcína proti rakovině, která se nejčastěji vyskytuje u dětí, tak by ji většina nechala oščkovat.
Osobně si taky nemyslím, že by zarděnky, příušnice a tyto běžné dětské nemoci byly tak nebezpečné, aby se proti nim muselo povinně očkovat. Ale na druhou stranu zánět mozkových blan nebo černý kašel je takové svinstvo, že tam to očkování má svůj význam. A tuberkulóza taky není žádná sranda. Bydlet v Praze a jezdit s mimčem MHD, tak ho dám naočkovat rovnou v porodnici.
verenika píše:
Tady přece nejde zda je ta či ona nemoc nakažlivá, jde o to, aby očkovací látka zabránila člověku tu danou nemoc dostat. Hlavně se to využívá u nakažlivých chorob.Princip očkování je že tělo si má vybudovat protilátky proti dané nemoci…
jo a asi mám Němce, odešla jsem do krámu bez peněženky![]()
To je taky zajímavý s těmi protilátkami.
Proč ta divná doktorka v televizi říkala, že se protilátky proti černému kašli nedají změřit. Kde je teda ta hranice, která je dobrá a kde je ta hranice, kde už je to špatný??
![]()
Peggy- je to stále dokola, kdyby to bylo tak hrozné tak to prostě zakážou…Kolik si myslíš, že stojí vakcína proti tetanu? Kolik má cenu Hexa? Myslím ofiko cečna za kterou jí stát koupí
Jsou tam velký prachy, ale ne zase tak obrovský… Ty se točí v nepovinných očkovacích látkách ![]()
MarketaJ píše:Crystal87 píše:Já si taky nemyslím, že očko může spustit atop, možná když jsou genetický dispozice, ale stejně by k tomu asi došlo i kdyby nebylo očko. Jiná věc je, že pokud už atop máš, tak ti ho očko může zhoršit, viz Priorix, ten to má přímo v příbalovým letáku a proto ho ještě nemáme naočkovanej a bůhví, kdy ho očkovat budem.
Fakt si docela leze krkem jak neočkující mají výdrž a pořád cpou svoje názory no nic moje názory na očkování nezmizí jen chci říct…já zdědila po mamině atopák a po mě oba kluci a jediný špouštěč je tohle počasí..prostě kůže ptožebuje dýchat a být na sluníčku takže já to mám ted trochu starší má docela an dost na hrudníčku a mladší kupodivu nemá nicono je nejlepší všechno svádět na očkování ale nikde to prstě není dokázaná prokázané nic…jsou to jen domněnky neočkujících aby měli další důvody neočkovat
a byt jsou vakcíny svinstvo(ale co v dnešní době není) tak já radši naočkuji než aby mi pak to svinstvo zabilo dítě…Ptám se vás neočkující…měli jste svoje dítě na jipce úplně mimo sebe s něčím na co bylo očkování a vy ho nedali??Viděli jste někdy soje s takovém stavu?Bát se jeslti to zvládne????
To „asi doslo“ je dost zasadni. To se s oblibou rika, protoze se to neda dokazat. Stejne tak se ale muze rict: „asi nedoslo“
Jen to teda nevypada tak priznive pro ockovace. Atop tusim geneticky zalozeny je, takze tam proste je spoustec, nekdo zareaguje, nekdo ne, i kdyz treba dispozici ma.