Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asha píše:peggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát. Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila
![]()
. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí.
No já vím,že to řeším hodně předběžně
, přece jenom školka je v plánu za víc jak 2 roky a vůbec jestli
. Jen já jsem taková, prostě nad tím přemýšlím dopředu, protože vůbec nevím jak se postupuje v takových případech, kdy prostě vakcína může dítě i zabít.
medulinkax píše:
Peggy děkuju za odpověď. No já jsem z toho taková vyjevená. Paní doktorka na imonologii je hrozně fajn, i sama přišla s tím, že ekzém byl z očkování (malá je aktuálně úplně čistá). To jsem teda zvědavá co mi na to řekne pediatrička
Meduli,
a budete v očkování pokračovat, nebo končíte?
medulinkax píše:asha píše:No já vím,že to řeším hodně předběžněpeggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát. Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila
![]()
. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí., přece jenom školka je v plánu za víc jak 2 roky a vůbec jestli
. Jen já jsem taková, prostě nad tím přemýšlím dopředu, protože vůbec nevím jak se postupuje v takových případech, kdy prostě vakcína může dítě i zabít.
To je jenom dobre, ze to promyslis dopredu!
Kez bych mela tolik informaci pred 8mi lety…to nebylo skoro nic v porovnani s dneskem ![]()
Zuziky píše:
a mimoto, do prihlasky do skolky treba zrovna Matesovi Dr napsala „ockovan dle doporuceneho schematu“ ci neco takoveho, nic proti nicemu…jim muze byt jedno, jestli se jedna o obecne doporucene schema nebo individualni schema ditetetehdy u Matyho jeste resili, jak moc ta jeho alergie prevysuje limity citlivosti na vejce …proste jak silna ta alergie je, (on mel tehdy asi 50krat vetsi citlivost a stejne ho chteli ockovat
![]()
)
A jak se u vás bude teda dále postupovat? Prostě očkovat nebudete? Jak jsem psala, já se s tím ještě takhle nesetkala. Já mam zprávu z imunologie, ale vůbec nic mi to neříká
. Je tam nějaká zvýšená hodnota. ![]()
medulinkax píše:asha píše:No já vím,že to řeším hodně předběžněpeggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
![]()
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí., přece jenom školka je v plánu za víc jak 2 roky a vůbec jestli
Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě. ![]()
asha píše:jakamajka píše:
jak to tady čtu, tak mám strach.Byla jsem se synem na první očkování proti klíšťové encefalitidě a druhý den dostal plané neštovice.Jsou to dva dny, zatím vše ok, ale stále trnu,at se mu něco nestane. máte s tím někdo nějakou zkušenost?Taky si kladu otázku, jestli si to tělo vytvoří ty protilátky,za 1-3 měsíce se má očkovat druhá dáka, tak nevím. Taky jsem slyšela, že se to dá zkontrolovat ty protilátky v těle, tak by jsme to měli asi podstoupit.Díky za vaše odpovědi, budu ráda, kdyby jste mi někdo poslal i nějaký odkaz od odborníka , nic jsem nenašla na to téma očkování a po ní hned nemoc.No tohle uz moc sranda neni
Hlidej ho, kdyby cokoliv, okamzite jedte. Tim te nestrasim, myslim, ze bude v pohode, ale proste kdyby se ti neco nezdalo, nevahej. Kolik mu je?
je mu 5 let,měl teplotu druhý den , ale jen 37,7, pak mu to samo ustoupilo, ráno už nic.
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla
.
Asho mě z toho jde hlava kolem
. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám ![]()
jakamajka píše:asha píše:je mu 5 let,měl teplotu druhý den , ale jen 37,7, pak mu to samo ustoupilo, ráno už nic.jakamajka píše:
jak to tady čtu, tak mám strach.Byla jsem se synem na první očkování proti klíšťové encefalitidě a druhý den dostal plané neštovice.Jsou to dva dny, zatím vše ok, ale stále trnu,at se mu něco nestane. máte s tím někdo nějakou zkušenost?Taky si kladu otázku, jestli si to tělo vytvoří ty protilátky,za 1-3 měsíce se má očkovat druhá dáka, tak nevím. Taky jsem slyšela, že se to dá zkontrolovat ty protilátky v těle, tak by jsme to měli asi podstoupit.Díky za vaše odpovědi, budu ráda, kdyby jste mi někdo poslal i nějaký odkaz od odborníka , nic jsem nenašla na to téma očkování a po ní hned nemoc.No tohle uz moc sranda neni
Hlidej ho, kdyby cokoliv, okamzite jedte. Tim te nestrasim, myslim, ze bude v pohode, ale proste kdyby se ti neco nezdalo, nevahej. Kolik mu je?
Uvidis, drzim palce, at je brzo ok ![]()
medulinkax píše:
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla.Asho mě z toho jde hlava kolem
. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám
Co má malá už všechno naočkovaný?
peggy.sl píše:medulinkax píše:Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě.asha píše:No já vím,že to řeším hodně předběžněpeggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
![]()
No jo, ale jsou přeci očkování, která jsou lepší, když je dítě očkováno, ne?např. i ta blbá klíštovka-když mi bydlíme na vesnici a máme pastvinách koně, tak jsme věčně v trávě…repelenty taky nic moc…
jakamajka píše:peggy.sl píše:No jo, ale jsou přeci očkování, která jsou lepší, když je dítě očkováno, ne?např. i ta blbá klíštovka-když mi bydlíme na vesnici a máme pastvinách koně, tak jsme věčně v trávě…repelenty taky nic moc…medulinkax píše:Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě.asha píše:No já vím,že to řeším hodně předběžněpeggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
![]()
Když ona zrovna ta klíšťová vakcína je poměrně velký svinstvo. ![]()
peggy.sl píše:medulinkax píše:Co má malá už všechno naočkovaný?
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla.Asho mě z toho jde hlava kolem
. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám
Peggy, mala ma hexu a prevenar,ale jeste nedoockovany. No s tim taky nevim,co delat. Pro me je ona nejdulezitejsi, a proto se to ve me tak pere. ![]()
asha píše:jakamajka píše:Uvidis, drzim palce, at je brzo okasha píše:je mu 5 let,měl teplotu druhý den , ale jen 37,7, pak mu to samo ustoupilo, ráno už nic.jakamajka píše:
díky,je na pytel, že když je nějaká choroba skryta a ještě není vidět, tak prohlídka před očkováním -no není na ni spoleh…
medulinkax píše:peggy.sl píše:Peggy, mala ma hexu a prevenar,ale jeste nedoockovany. No s tim taky nevim,co delat. Pro me je ona nejdulezitejsi, a proto se to ve me tak pere.medulinkax píše:Co má malá už všechno naočkovaný?
To je boj,co??
Člověk si myslí, že očkování je to nejlepší co pro své dítě může udělat a ono to tak není a máš dilema jako blázen..
Kolik už má dávek? Co budeš dělat, když se jí po dalším očku ten ekzém zase rozjede?
peggy.sl píše:jakamajka píše:Když ona zrovna ta klíšťová vakcína je poměrně velký svinstvo.peggy.sl píše:No jo, ale jsou přeci očkování, která jsou lepší, když je dítě očkováno, ne?např. i ta blbá klíštovka-když mi bydlíme na vesnici a máme pastvinách koně, tak jsme věčně v trávě…repelenty taky nic moc…medulinkax píše:Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě.asha píše:No já vím,že to řeším hodně předběžněpeggy.sl píše:Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzalimedulinkax píše:Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
![]()
svinstvo to tedy určitě je, ale na druhou stranu se bojím těch zas…nejch klíštat, stačí mi, že znám u nás dost případů s boriliozou, a mají problémy doposud a někteří ne malé,a říkají, že kdyby bylo i na to očkování, tak si ho raději dají, tak nevím.člověk neví, kdy udělá dobře a kdy se mu to může vymstít tím, že se naočkovat nenechal…moc do toho nevidím, co si o tom lidi myslí, co nechtějí očkovat, oni se nebojí,že na to můžou doplatit?