Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
16.2.12 22:26
peggy.sl píše:
asha píše:
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
Peggy- stačí, že se dožijeme května 8) ;)
Jsem zvědavá…mám pocit, že se nedožiju rána…ale už mám našušněno, takže to bude velký… :mrgreen:
no to doufám :pankac:
Co to??? 8o
jdeme si to vyřešit osobně stručně ručně, zda očkovat či ne :twisted:
Tyy vado a ja u toho nebudu! :evil:
Asho,
z Rakouska to nebudeš mít daleko, takže klidně doraž a Vereniku utlučeme argumenty… :mrgreen: :mrgreen:

Se už teď bojím :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.2.12 22:27
asha píše:
kate02 píše:
asha píše:
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:
Já potřebuju ty reálný fakta :think: Nemám ráda možná, asi, snad po očkování :zed:

viz. úvodní článek

Tam možná pochybení pediatra (naočkování 3 různé vakcíny, z toho jedna na několik nemocí) a RZP ( že nezajistila rychlý převoz u pacienta u které matka popisuje jasné příznaky menigokoka!!) dle popisu matky… Tam nikde nevidím, že by meningokokovou těžkou sepsi s fatálními následky zapříčinilo očkování…Není tam jediný důkaz čeho se chytit. Je tam to možná, asi, snad :think:
V kazdym pripade je trochu divny, ze to neni prvni pripad se stejnym prubehem, tesne po ockovani. Po tom, co jsem cetla o mechanismu vzniku imunity po ockovani, mi to do toho celkem sedi :nevim:
myslím, že na tomhle se shodneme, že očkování je obrovský zásah do imunitního systému. Je to přece nastavené aby se imunitní systém naburcoval a vytvořil si protilátky, není tam tedy prostor aby se ve stejnou chvíli bránil tak zákeřné nákaze :zed: Nevím zda i v jiných případech došlo k naočkování více vakcín :nevim:
Vzdycky, ono uz tech monovakcin moc neni :?
zas na druhou stranu 6 monovakcin by znamenalo 6krát víc těch ostatních „přidanejch“ sajrajtů,ne? :think: Nebo v nich toho je míň?
To je prave to, ze min…aspon hliniku. A navic se to nepodava najednou, daji se udelat pomerne dlouhy rozestupy.
Edit…6 monovakcin ani neni, vetsinou se dava Infanrix HIB, plus obrna plus zloutenka. S pauzama.

No mně spíš jde o to, kolik by toho v součtu dostal… :think: I když teď už je to stejně jedno… :-) (a asi i celkově, když ty monovakcíny ani nejsou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 22:28
verenika píše:
peggy.sl píše:
asha píše:
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
Peggy- stačí, že se dožijeme května 8) ;)
Jsem zvědavá…mám pocit, že se nedožiju rána…ale už mám našušněno, takže to bude velký… :mrgreen:
no to doufám :pankac:
Co to??? 8o
jdeme si to vyřešit osobně stručně ručně, zda očkovat či ne :twisted:
Tyy vado a ja u toho nebudu! :evil:
Asho,
z Rakouska to nebudeš mít daleko, takže klidně doraž a Vereniku utlučeme argumenty… :mrgreen: :mrgreen:
Se už teď bojím :,( :mrgreen:

To se bojíš správně!!! Když se sejde ,,sekta,, jak nás nazvala ta príma doktorka v televizi, tak lítají třísky… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 22:30
verenika píše:
No nic holky, jdu spát. Ráda jsem tě Asho „viděla“ :hug: ;)

dobrou :mavam:

Budu o tom přemýšlet ;)

Dobrou :mavam: Taky tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jakamajka
16.2.12 22:32

obava

jak to tady čtu, tak mám strach.Byla jsem se synem na první očkování proti klíšťové encefalitidě a druhý den dostal plané neštovice.Jsou to dva dny, zatím vše ok, ale stále trnu,at se mu něco nestane. máte s tím někdo nějakou zkušenost?Taky si kladu otázku, jestli si to tělo vytvoří ty protilátky,za 1-3 měsíce se má očkovat druhá dáka, tak nevím. Taky jsem slyšela, že se to dá zkontrolovat ty protilátky v těle, tak by jsme to měli asi podstoupit.Díky za vaše odpovědi, budu ráda, kdyby jste mi někdo poslal i nějaký odkaz od odborníka , nic jsem nenašla na to téma očkování a po ní hned nemoc. :,(

• Citovat
  • Upravit
29730
16.2.12 22:32
kate02 píše:
asha píše:
kate02 píše:
asha píše:
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:
Já potřebuju ty reálný fakta :think: Nemám ráda možná, asi, snad po očkování :zed:

viz. úvodní článek

Tam možná pochybení pediatra (naočkování 3 různé vakcíny, z toho jedna na několik nemocí) a RZP ( že nezajistila rychlý převoz u pacienta u které matka popisuje jasné příznaky menigokoka!!) dle popisu matky… Tam nikde nevidím, že by meningokokovou těžkou sepsi s fatálními následky zapříčinilo očkování…Není tam jediný důkaz čeho se chytit. Je tam to možná, asi, snad :think:
V kazdym pripade je trochu divny, ze to neni prvni pripad se stejnym prubehem, tesne po ockovani. Po tom, co jsem cetla o mechanismu vzniku imunity po ockovani, mi to do toho celkem sedi :nevim:
myslím, že na tomhle se shodneme, že očkování je obrovský zásah do imunitního systému. Je to přece nastavené aby se imunitní systém naburcoval a vytvořil si protilátky, není tam tedy prostor aby se ve stejnou chvíli bránil tak zákeřné nákaze :zed: Nevím zda i v jiných případech došlo k naočkování více vakcín :nevim:
Vzdycky, ono uz tech monovakcin moc neni :?
zas na druhou stranu 6 monovakcin by znamenalo 6krát víc těch ostatních „přidanejch“ sajrajtů,ne? :think: Nebo v nich toho je míň?
To je prave to, ze min…aspon hliniku. A navic se to nepodava najednou, daji se udelat pomerne dlouhy rozestupy.
Edit…6 monovakcin ani neni, vetsinou se dava Infanrix HIB, plus obrna plus zloutenka. S pauzama.
No mně spíš jde o to, kolik by toho v součtu dostal… :think: I když teď už je to stejně jedno… :-) (a asi i celkově, když ty monovakcíny ani nejsou)

Tohle pocitaly holky uz pred nejakou delsi dobou na BC, srovnavaly Hexu a Inf. HIB plus ty dve monovakciny. Vyslo jim celkove lepsi slozeni u toho rozlozenyho. Presne uz to ale nevim, uz je to nejaky rok zpatky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 22:34
jakamajka píše:
jak to tady čtu, tak mám strach.Byla jsem se synem na první očkování proti klíšťové encefalitidě a druhý den dostal plané neštovice.Jsou to dva dny, zatím vše ok, ale stále trnu,at se mu něco nestane. máte s tím někdo nějakou zkušenost?Taky si kladu otázku, jestli si to tělo vytvoří ty protilátky,za 1-3 měsíce se má očkovat druhá dáka, tak nevím. Taky jsem slyšela, že se to dá zkontrolovat ty protilátky v těle, tak by jsme to měli asi podstoupit.Díky za vaše odpovědi, budu ráda, kdyby jste mi někdo poslal i nějaký odkaz od odborníka , nic jsem nenašla na to téma očkování a po ní hned nemoc. :,(

No tohle uz moc sranda neni :? Hlidej ho, kdyby cokoliv, okamzite jedte. Tim te nestrasim, myslim, ze bude v pohode, ale proste kdyby se ti neco nezdalo, nevahej. Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jakamajka
16.2.12 22:47

5 roků

• Citovat
  • Upravit
jakamajka
16.2.12 22:52

je mu 5

• Citovat
  • Upravit
8939
16.2.12 22:54

Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát :,( . Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila :evil: :cert:. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.

Peggy, moc se omlouvám za OT :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 22:57
medulinkax píše:
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát :,( . Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila :evil: :cert:. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT :kytka:

Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 23:01
jakamajka píše:
je mu píše: Více

Tak aspon tak, drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 23:02
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát :,( . Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila :evil: :cert:. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT :kytka:
Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí. :nevim:

Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939

Peggy děkuju za odpověď. No já jsem z toho taková vyjevená. Paní doktorka na imonologii je hrozně fajn, i sama přišla s tím, že ekzém byl z očkování (malá je aktuálně úplně čistá). To jsem teda zvědavá co mi na to řekne pediatrička :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

a mimoto, do prihlasky do skolky treba zrovna Matesovi Dr napsala „ockovan dle doporuceneho schematu“ ci neco takoveho, nic proti nicemu…jim muze byt jedno, jestli se jedna o obecne doporucene schema nebo individualni schema ditete :nevim:

tehdy u Matyho jeste resili, jak moc ta jeho alergie prevysuje limity citlivosti na vejce …proste jak silna ta alergie je, (on mel tehdy asi 50krat vetsi citlivost a stejne ho chteli ockovat :zed: :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek