Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asha: Doba jedová
nejlepší kniha co jsem za poslední dobu četla. A to mi ji doporučila moje babička
hodně jsem se tam o očkování dozvěděla, předtím jsem žila docela v nevědomosti. Opravdu výborná kniha.
asha píše:kate02 píše:Pro tebe je to jasny, ale cetla jsi to vubec?
Tak se z toho zas sala diskuze očkovat - neočkovat…![]()
![]()
Když někdo nechce očkovat, ať si neočkuje, ale nechápu, proč to pořád máte potřebu tolik řešit?
S těma nadlimitníma hodnotama… Podle mě je prostě rozdíl mezi kapačkama, který někdo může dostávat x dní v kuse (takže ve výsledku toho hliníku schytá víc) a mezi vakcínou, kterou dostane jen párkrát za život a jednorázově…Kdo chce, tak si informace najde, kdo nechce, vykašle se na to tak jako tak
Jinak si nemyslim, ze je to zbytecna doiskuze, aspon bude vic lidi premyslet, ne? To ti vadi? Vzdyt si to tu precti, spousta holek nic netusila a nezajimala se
A tak to je pokazdy na zacatku, ja taky kdysi zacla na podobny diskuzi jako priznivce ockovani
No zase je přemýšlet a přemýšlet, ne skouknout první co mi někdo nabídne a hned podle toho se rozhodnout, že je to vlastně farmaceutická lobby a očkování je fuj ![]()
Asho- knihu bohužel u sebe nemám
![]()
Nejlepší by tedy bylo aby se celé schéma očkování přezkoumalo, zda je to tedy účinné a zabraňuje to nákaze (dnešní laboratoře jsou na takové úrovni, že je to možné)…Aby to prozkoumal tým (očko i neočko odborníků). A pak zvěřejnil oficiální, pravdivé výsledky
Takové sci-fi ![]()
verenika píše:asha píše:No zase je přemýšlet a přemýšlet, ne skouknout první co mi někdo nabídne a hned podle toho se rozhodnout, že je to vlastně farmaceutická lobby a očkování je fujkate02 píše:Pro tebe je to jasny, ale cetla jsi to vubec?
![]()
Když někdo nechce očkovat, ať si neočkuje, ale nechápu, proč to pořád máte potřebu tolik řešit?
S těma nadlimitníma hodnotama… Podle mě je prostě rozdíl mezi kapačkama, který někdo může dostávat x dní v kuse (takže ve výsledku toho hliníku schytá víc) a mezi vakcínou, kterou dostane jen párkrát za život a jednorázově…Kdo chce, tak si informace najde, kdo nechce, vykašle se na to tak jako tak
Jinak si nemyslim, ze je to zbytecna doiskuze, aspon bude vic lidi premyslet, ne? To ti vadi? Vzdyt si to tu precti, spousta holek nic netusila a nezajimala se
A tak to je pokazdy na zacatku, ja taky kdysi zacla na podobny diskuzi jako priznivce ockovani
A staci ti, ze ja premyslim uz 8 let?
A celou dobu se to vyvijelo, ja hned tak nekomu na spek neskocim, neboj ![]()
asha píše:kate02 píše:Pro tebe je to jasny, ale cetla jsi to vubec?
![]()
Já prostě takovej přístup nechápu…
Co neřeším já, řeší manžel, když se první prcek narodil, vím, že jsme očkování řešili, i to složení vakcín atd. Nakonec jsme se stejně rozhodli naočkovat… ![]()
Ale ty píšeš o přemýšlení, ale prostě lidi, co to neřešili před tím to z většiny (ne všichni, ale z většiny) stejně řešit nebudou, buď budou očkovat dál nebo se podívaj na první odkaz, co jim pošleš a řeknou, že očkování je hnus a… 99% jich bude očkovat dál…
Tak to je… Pak zbývá to malý procento, co si o tom fakt poctivě ty informace sežene a načte a podle toho se rozhodne, ale takovejch lidí je málo, protože jich je většina líná hledat…
Tak to prostě je, no… ![]()
Třeba se tady psalo o Trivivacu, na ten měl hnusnou reakci manželův brácha… Ale hlavně proto, že tehdy jejich doktorka pos… očkovací schéma a dala mu dvě vakcíny, který se dohromady dávat nesměly a sama se po nějaké době divila, jaktože mu to tak někdo očkoval, že se to nesmí…
Ale on se tehdy málem kvůli tomu udusil…
Ale to je prostě o tom, co dovolí i ti rodiče… Náš první prcek dostal dvakrát hexu a prevenar dohromady, teď už bych to neudělala a u druhýho jsem si prosadila, aby mu hexu a synflorix doktorka naočkovala zvlášť (a u synflorixu jsem dlouho přemýšlela, jestli ho vůbec dávat…
), dohromady bych to už nedala… ![]()
verenika píše:
Asho- knihu bohužel u sebe nemám![]()
![]()
Nejlepší by tedy bylo aby se celé schéma očkování přezkoumalo, zda je to tedy účinné a zabraňuje to nákaze (dnešní laboratoře jsou na takové úrovni, že je to možné)…Aby to prozkoumal tým (očko i neočko odborníků). A pak zvěřejnil oficiální, pravdivé výsledky
Takové sci-fi
No to je bohuzel sci-fi. Mozna s tim neco zacnou delat, az nase a dalsi generace bude trpet ve stari tim Nemcem v plnym poctu, to uz bude asi fakt divny i jim
(nadsazka)
asho- to nebylo myšleno na tebe
Já vím že jsou tu holky co to mají v hlavě srovnaný, ale mají jiný názor než já ![]()
Taky vím, že v té vakcíně není svěcená voda…Beru to jako nutné zlo. Ten základ ![]()
stějně jako léky, atb. Nutné zlo, po kterém sáhnu až když není zbytí
taky nad tím přemýšlím, ikdyž se vám to možná nezdá ![]()
asha píše:verenika píše:No to je bohuzel sci-fi. Mozna s tim neco zacnou delat, az nase a dalsi generace bude trpet ve stari tim Nemcem v plnym poctu, to uz bude asi fakt divny i jim
![]()
Takové sci-fi
![]()
![]()
(nadsazka)
myslíš Němce co schovává věci?
![]()
kate02 píše:asha píše:kate02 píše:Pro tebe je to jasny, ale cetla jsi to vubec?
![]()
Já prostě takovej přístup nechápu…
Co neřeším já, řeší manžel, když se první prcek narodil, vím, že jsme očkování řešili, i to složení vakcín atd. Nakonec jsme se stejně rozhodli naočkovat…
Ale ty píšeš o přemýšlení, ale prostě lidi, co to neřešili před tím to z většiny (ne všichni, ale z většiny) stejně řešit nebudou, buď budou očkovat dál nebo se podívaj na první odkaz, co jim pošleš a řeknou, že očkování je hnus a… 99% jich bude očkovat dál…
Třeba se tady psalo o Trivivacu, na ten měl hnusnou reakci manželův brácha… Ale hlavně proto, že tehdy jejich doktorka pos… očkovací schéma a dala mu dvě vakcíny, který se dohromady dávat nesměly a sama se po nějaké době divila, jaktože mu to tak někdo očkoval, že se to nesmí…![]()
Tak to je… Pak zbývá to malý procento, co si o tom fakt poctivě ty informace sežene a načte a podle toho se rozhodne, ale takovejch lidí je málo, protože jich je většina líná hledat…
Tak to prostě je, no…
Ale on se tehdy málem kvůli tomu udusil…
Ale to je prostě o tom, co dovolí i ti rodiče… Náš první prcek dostal dvakrát hexu a prevenar dohromady, teď už bych to neudělala a u druhýho jsem si prosadila, aby mu hexu a synflorix doktorka naočkovala zvlášť (a u synflorixu jsem dlouho přemýšlela, jestli ho vůbec dávat…
), dohromady bych to už nedala…
Mozna by ses divila, ale po kazdy podobny diskuzi mam nekolik SZ a na tzv. neocko diskuzi pribyde par diskutujicich, co se zacnou zajimat vic. Uz pro tohle to za to stoji. Je mi jedno, jestli nekdo ockuje nebo ne, ale dobry je, kdyz o tom neco vi. Od pediatra se to nedovi. Ja vim, ze tohle tema neni jednoduchy a nenastudujes vsechno za chvilku, je toho fakt hodne
U mne to trvalo roky. Resi se tady kdejaka blbost, barva kocarku, typ dudliku a janevimcojeste, tyhle veci mi prijdou daleko dulezitejsi, i kdyz ne tak zabavny. Zalezi proste na kazdym a ja jsem rada, ze mame internet a svobodu aspon o tom psat ![]()
Souhlasím s Kate02, lidi jsou líný hledat. A měli by u očkování svých dětí přemýšlet ![]()
verenika píše:
asho- to nebylo myšleno na tebeJá vím že jsou tu holky co to mají v hlavě srovnaný, ale mají jiný názor než já
Taky vím, že v té vakcíně není svěcená voda…Beru to jako nutné zlo. Ten základ
stějně jako léky, atb. Nutné zlo, po kterém sáhnu až když není zbytítaky nad tím přemýšlím, ikdyž se vám to možná nezdá
Ale ja vim, ze premyslis… a taky vim, ze se nema nikdy lamat hul
![]()
verenika píše:asha píše:myslíš Němce co schovává věci?verenika píše:No to je bohuzel sci-fi. Mozna s tim neco zacnou delat, az nase a dalsi generace bude trpet ve stari tim Nemcem v plnym poctu, to uz bude asi fakt divny i jim
![]()
Takové sci-fi
![]()
![]()
(nadsazka)
![]()
Ty jo to je parchant, co?
No jsem fakt zvedava…desne!!!
verenika píše:
asho- to nebylo myšleno na tebeJá vím že jsou tu holky co to mají v hlavě srovnaný, ale mají jiný názor než já
Taky vím, že v té vakcíně není svěcená voda…Beru to jako nutné zlo. Ten základ
stějně jako léky, atb. Nutné zlo, po kterém sáhnu až když není zbytítaky nad tím přemýšlím, ikdyž se vám to možná nezdá
Ale u očkovaní je ,,zbytí,, to není životzachraňující…
![]()
Já potřebuju ty reálný fakta
Nemám ráda možná, asi, snad po očkování ![]()
viz. úvodní článek
Tam možná pochybení pediatra (naočkování 3 různé vakcíny, z toho jedna na několik nemocí) a RZP ( že nezajistila rychlý převoz u pacienta u které matka popisuje jasné příznaky menigokoka!!) dle popisu matky… Tam nikde nevidím, že by meningokokovou těžkou sepsi s fatálními následky zapříčinilo očkování…Není tam jediný důkaz čeho se chytit. Je tam to možná, asi, snad ![]()