Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
martulkasloník píše:Nadji píše:tak na tohle ti můžu říct to že moje rodina vždycky patřila k vyšší střední vrstvě, měli na tu dobu průměrný nadstandart ale třeba ta moje teta ten záškrt chytila tak že nějací sousedi měli vnučku která onemocněla, neměli kočár aby jí odvezli k lékaři, kočár vrátili nic neřekli a z něho se pak ta moje teta nakazila a zemřela. takže nikdy nevíš z čeho a kde se dítě nakazí, ty můžeš mít doma super hygienu ale pak děcko potká na pískovišti, školce/škole, v dospělosti kdoví koho. a zlepšení hygieny no nevím, bezdomovců, ukrajinců, cigánů z ghett atd. je čímdál vícmartulkasloník píše:Nejsem odborník, ale zajímám se. Většina nemocí, na které se dříve umíralo, ustoupila v souvislosti se zlepšením hygieny a životní úrovně. Ne v návaznosti na očkování. A jak už tu bylo řečeno, vakcína nezaručuje, že dítě nemoc nedostane. Zvlášť, že není vůbec jisté, jak dlouho působí. Viz současný rozmach příušnic u očkovaných třicátníků. Ovšem je to volba každého rodiče.soldi píše:a ty jsi lékař/imunolog? no tak neočkuj tvoje věc, ale až se dítěti něco stane v budoucnu tak si to zodpovíš ty, moje malá očkování zvládla a já mám teď čistou duši že snad bude ochráněná aspoň trochu. já očkuju a očkovat budu! důvody jsem popsala níže, pro mě se mnoho nemocí vymýtilo právě kvůli očkování, bez plošného očkování tu dodnes děcka umírají na nemoci jako kdysi!
martulkaslonik a vies, ze teplota po ockovani je praveze ziaduca, lebo to znamena, ze telo si vytvara protilatky?
Ty mas medicinske vzdelanie, ked vies takto odborne posudit, ci su vsetky tie deti v poriadku?
a ake uvazovanie? typu: robia to tak vsetci, budem to tak robit aj ja a nie je dovod sa nad tym zamyslat.
vidis a ja neockujem vobec nic a ani ockovat nebudem
a este reakcia na: ocko urcite nehralo hlavnu rolu: a to ako mozes vediet? si imunolog? mas lekarsku spravu?
Ono zalezi spis na tom, za jak dlouho a cim ji zacli lecit. U zaskrtu je totiz jeden problem, jak se zanedba a zacne se s lecbou pozde, nebo se leci spatne, uz neni navratu. Jinak je lecitelny dobre. Proste to chce si davat pozor, kdyz ma dite priznaky, upozornit lekare, ze muze jit o zaskrt. Oni ho uz taky nemusi poznat, u nas se nevyskytuje. Vyskytuje se ale na nekterych mistech na Ukrajine.
Zuziky píše:
vlezla jsem dal do fotogalerie… https://skydrive.live.com/?… to je proste …neskutecne…
Doufám, že se mi o tom nebude zdát
![]()
Anonymní píše:MarketaJ píše:Žloutenka se dá chytit i v bazénu. Mamka jí dostala a když to konzultovala s Dr., tak dospěli k tomu, že to klidně z bazénu může být, protože žloutenka se chlorem neničí. To samé TBC. Nejsou to jen nemoci homelessů apod.Zuziky píše:No na Hlaváku mezi bezdomovcema a feťákama klidně,ale kdo se tam běžně producíruje s dítětem. No teď po tý rekonstrukci je to asi mnohem lepší, ale dřív se tam člověk pomalu bál jít.peggy.sl píše:soldi píše:Třeba žloutenku B…To může kojenec dostat stoprocentně!!bombdina píše:ked sa bojis, tak nedavaj
Tak ten Rotarix moje malá nemá,nechala jsem jí dát ten Prevenar13 tak nějak. Doktorka se nás samozřejmě ptala jaký chceme,nabízela nějaké druhy,ale i říkala že některé nedoporučuje. Dali jsme na její radu…teď jsem podruhé těhotná tak se budu bát očkování u druhého
ktorej choroby proti ktorej sa ockuje sa bojis? ze by ju mohlo dostat 3mesacne dieta?![]()
![]()
jo, nekde v parku
me neprestava udivovat jedna vec…ta bezmezna duvera nekterych mamin v lekare…proboha, kdyz se snazim dat svemu diteti to nejlepsi, tak se prece nezajimam jen o designove kocarky a bombickove oblecky, ale obcas se kouknu i po jinych vecech, ne?
ZXloutenka typu B, nebo A? To je podstatny rozdil!
A TBC…neco tu bylo psano. Problem je, ze TBC dostavaji ockovani lide. Prenos neni tak jednoduchy a hlavne: tato vakcina neni moc ucinna, negativa prevazujou nad pozitivama, takze proto se ustoupilo od plosnyho ockovani, diky bohu! Pokud zijes v rizikovym prostredi, stoji to za uvahu, mozna pak je lepsi tohle ockovani, nez nic.
Lynette píše:
Po shlédnutí tohohle videa radši dojdu s každou vakcínou nejdřív do laborky, zjistím její skutečné složení a pak se na základě svého úsudku rozhodnu, zda to nechám svému dítěti píchnout nebo ne - rakovinu a rtuť mu do žil určitě dát nenechám ani ve stopovém množství. http://www.mustwatch.cz/…i-impflugen/
ta paní je trošku mimo ![]()
verenika píše:Lynette píše:ta paní je trošku mimo
Po shlédnutí tohohle videa radši dojdu s každou vakcínou nejdřív do laborky, zjistím její skutečné složení a pak se na základě svého úsudku rozhodnu, zda to nechám svému dítěti píchnout nebo ne - rakovinu a rtuť mu do žil určitě dát nenechám ani ve stopovém množství. http://www.mustwatch.cz/…i-impflugen/
V čem je podle tebe mimo?? ![]()
verenika píše:Lynette píše:ta paní je trošku mimo
v cem konkretne ??
třeba s tou rakovinou děložního čípku? že i muž/chlapec může být nosič hpv viru? Když bude očkován tak nenakazí partnerku a ta nedostane rakovinu děložního čípku?
peggy.sl píše:verenika píše:V čem je podle tebe mimo??Lynette píše:ta paní je trošku mimo
No to by mě taky zajímalo…předpokládám, že máš za sebou 20 let věnovaných problematice očkování a hlavně doma v šuplíku důkazy o tom, jak je očkování skvělé, bezpečné a účinné. V opačném případě jsi mimo ty. ![]()
verenika píše:
třeba s tou rakovinou děložního čípku? že i muž/chlapec může být nosič hpv viru? Když bude očkován tak nenakazí partnerku a ta nedostane rakovinu děložního čípku?
A proč si myslíš, že tím očkují dívky kolem 14 let, než začnou sexuálně žít?
Prostě nelze popřít že spoustu nemocí díky očkování vymizely ![]()
Ještě žádná studie přesně neukázala, že to či ono dítě zemřelo přímo na očkování
zajímá se o to stále více a více lidí, tak proč tedy nějaká studie není, přesný rozbor…
S nikým se nepřu, že očkování může být spouštěč té či oné choroby, ale to dítě jí má v sobě skrytou…U našeho dítěte taky vypukla nemoc po očkování, ale bylo dané, že on jí v sobě nosí
Mrs.G píše:verenika píše:A proč si myslíš, že tím očkují dívky kolem 14 let, než začnou sexuálně žít?
Ale měli by se prý očkovat i chlapci… ![]()
Mrs.G píše:peggy.sl píše:No to by mě taky zajímalo…předpokládám, že máš za sebou 20 let věnovaných problematice očkování a hlavně doma v šuplíku důkazy o tom, jak je očkování skvělé, bezpečné a účinné. V opačném případě jsi mimo ty.verenika píše:V čem je podle tebe mimo??Lynette píše:ta paní je trošku mimo
no promiň
já určitě nepořádám besedu pro x stovek lidí a neříkám něco co nemám podloženo
verenika píše:Mrs.G píše:Ale měli by se prý očkovat i chlapci…verenika píše:A proč si myslíš, že tím očkují dívky kolem 14 let, než začnou sexuálně žít?
vzdyt uz se s tim v nekterych zemich zacina,to nevis ??? ![]()
ja taky nemam naockovane nicim 22 mesicni dite,ziju taky v zahranici,kde je ockovani dobrovolne,puvodne jsem chtela pockat do 3 let,protoze tak dlouho se vyviji imunitni system a potom naockovat to nejzavaznejsi dle meho mineni,ale mezitim jsem se dozvedela tolik novych informaci,ze zrejme nebudu ockovat nic
jinak mala uz mela zardenky a v pohode