Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17359
16.2.12 18:57
bombdina píše:
Tak ten Rotarix moje malá nemá,nechala jsem jí dát ten Prevenar13 tak nějak. Doktorka se nás samozřejmě ptala jaký chceme,nabízela nějaké druhy,ale i říkala že některé nedoporučuje. Dali jsme na její radu…teď jsem podruhé těhotná tak se budu bát očkování u druhého :(

ked sa bojis, tak nedavaj :nevim:
ktorej choroby proti ktorej sa ockuje sa bojis? ze by ju mohlo dostat 3mesacne dieta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 18:58
soldi píše:
bombdina píše:
Tak ten Rotarix moje malá nemá,nechala jsem jí dát ten Prevenar13 tak nějak. Doktorka se nás samozřejmě ptala jaký chceme,nabízela nějaké druhy,ale i říkala že některé nedoporučuje. Dali jsme na její radu…teď jsem podruhé těhotná tak se budu bát očkování u druhého :(
ktorej choroby proti ktorej sa ockuje sa bojis? ze by ju mohlo dostat 3mesacne dieta?

Třeba žloutenku B…To může kojenec dostat stoprocentně!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.2.12 19:00
peggy.sl píše:
soldi píše:
bombdina píše:
ktorej choroby proti ktorej sa ockuje sa bojis? ze by ju mohlo dostat 3mesacne dieta?
Třeba žloutenku B…To může kojenec dostat stoprocentně!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

alebo tetanus :think: :D

inak, zltacka typu B sa vysvetluje tym, ze sa nou moze dieta nakazit pri transfuzii krvy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.2.12 19:01
soldi píše:
bombdina píše:

No každopádně už nenechám dát dvě najednou…začnu se víc pídít po info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679

Žloutenku měla malá už v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
peggy.sl píše:
soldi píše:
bombdina píše:
Třeba žloutenku B…To může kojenec dostat stoprocentně!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jo, nekde v parku :mrgreen:

me neprestava udivovat jedna vec…ta bezmezna duvera nekterych mamin v lekare…proboha, kdyz se snazim dat svemu diteti to nejlepsi, tak se prece nezajimam jen o designove kocarky a bombickove oblecky, ale obcas se kouknu i po jinych vecech, ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 19:02
verenika píše:
mag píše:
Gabrielaaa píše:
Taky jsme takhle očkovaní najednou, a bohudík je vše v pořádku, příští týden jdeme na meningokoka, očkování je dobrovolné a hradí se, za tohle mi ale líto peněz není..

A informoval tě doktor na které kmeny tohle očkování zabírá? Že smrt způsobuje v naprosté většině meningokok B a proti tomu očkování není?

Jinak já bych tři ani dvě vakcíny dítěti nedala, už třeba proto, že není možné identifikovat na které z těch očkování mělo dítě reakci.
proti tomu smrtícímu B by mělo být očkování vyrobeno tenhle rok, někde jsem zahlédla článek :nevim:

Tak to jsem zvedava, co to bude za dobrotu… Mne treba asi nejvic vadi slozeni tech vakcin. Je tam hlinik, ktery nekolikanasobne prekracuje limity stanoveny pro vyzivu nedonosencu (infuzni roztoky) a v dializacnich roztocich. Tohle je ovsem neco jinyho, nejde o vyzivu, ale o vakcinu, limity nejsou :nevim: Jak funguje v organismu hlinik vetsinou aspon v obrysech vetsina z nas tusi. A jsou tam i dalsi veci, nekde je formaldehyd, nekde rtut atd. Ono se o tom nemluvi, pediatri to mozna ani nevi, maloktery studuje slozeni vakcin. Pak je ale sakra znat, jestli dite vazi 4 kila, nebo treba 9, ta davka je stejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
16.2.12 19:03
bombdina píše: Žloutenku měla malá už v porodnici.

ehm, myslim, ze hepatitidu B fakt ne :mrgreen: mas predstavu, jak vznika novorozenecka zloutenka a cim se lisi od te „beckove“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262

je to hrozný příběh smutný ale na druhou stranu mám dojem že se rotarix dává na lžičku ne? naše dr. to taky dává naráz, já teda rotarix nedala ale hexa s prevenarem se dává naráz zcela běžně. je to hrozné ale nic není 100% , je to blbé napsat protože stát se to mě tak nevím co bych dělala ale pro mě byl ten chlapeček nemocný už předtím než na očko šel, nebo byl „slabý jedinec“ nebo prostě jen osud kdoví ale já za sebe říkám že jsem ráda že jsem malou naočkovat dala, vždycky měla reakci, na priorix velkou ale nelituju a tyhle smutné příběhy bohužel budou vždycky a na všechno :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359

och, skutocne by si si mala najst nejake info. novorodenecka zltacka sa vyskytuje takmer u kazdeho novorodenca a nie je sposobena bakteriou, ale rozkladom hemoglobinu. spravidla nie je nebezpecna, a urcite sa na nu neda ockovat :D

Vies proti comu je Tvoje dieta ockovane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 19:04

No, ale asi tezko tu infekcni, tuhle, co myslis ma vetsina novorozencu, je zpusobena rozpadem prebytku cervenych krvinek, cim hur se s tim dite vyporadava, tim silnejsi zloutenka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
soldi píše:
peggy.sl píše:
soldi píše:
bombdina píše:

alebo tetanus :think: :D

inak, zltacka typu B sa vysvetluje tym, ze sa nou moze dieta nakazit pri transfuzii krvy. :zed:
Čtu tu že je záhul pro tělo když má mimčo 2-3 najednou…tak to už nenechám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Asho- no určitě to bude mňamka :P

No uvidíme co to bude za zázrak, zase je to proti smrtelnému onemocnění tak to už je na zvážení… Nějakej rotarix apodobný hitovky jsou úplně k ničemu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
soldi píše:
crystal, si stastna zena ze ste reakciu nemali.
kate, tie stranky su vytvorene ako osveta a podpora na kampan za slobodu v ockovani na slovensku. ten tyzden, ked sa tieto dva pripady stali volal iniciator peticie aj do novin, ze nech sa to zmedializuje. vsetci osloveni dali od toho ruky prec.
takze kde by to podla Teba malo byt, aby Ti to nepripadalo tendencne? ci najlepsie ukryt pod poklicku, nech o nicom nikto nevie?
bombdina, lekar by mal byt pri liecbe radca, radit sa s rodicom, nie rozkazovat. pred ockovanim je potrebne dieta DOKLADNE vysetrit, ci je skutocne zdrave a ani to nezaruci nekomplikovany priebehPříspěvek upraven 16.02.12 v 18:53

hele, když jsem četla název diskuze a název článku, čekala jsem, že to bylo přímo zapříčiněný tím očkováním a ne, že z toho nakonec „vyleze“, že prcek umřel na meningokoka… :nevim: Je to tragédie, ale podle mě tomu sice očkování trochu zrychlilo průběh, ale nikdo už neřeší to, že RZS se na tu maminku vyprdla, když jim volala a řekli jim, že mají jet sami autem a tím se ta odborná pomoc oddálila atd… :nevim: Prostě za to nemohlo jen to očkování… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.2.12 19:05
bombdina píše:
soldi píše:
bombdina píše:
No každopádně už nenechám dát dvě najednou…začnu se víc pídít po info.

no vidíš a já se na ty dvě najednou ptala a bylo mi řečeno sestrou i doktorkou že se to dává kvůli tomu že to tělo to líp snáší když má třeba teplotku jednou než dvakrát po sobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek