Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
martulkaslonik a vies, ze teplota po ockovani je praveze ziaduca, lebo to znamena, ze telo si vytvara protilatky?
Ty mas medicinske vzdelanie, ked vies takto odborne posudit, ci su vsetky tie deti v poriadku?
a ake uvazovanie? typu: robia to tak vsetci, budem to tak robit aj ja a nie je dovod sa nad tym zamyslat.
vidis a ja neockujem vobec nic a ani ockovat nebudem ![]()
a este reakcia na: ocko urcite nehralo hlavnu rolu: a to ako mozes vediet? si imunolog? mas lekarsku spravu?
bombdina píše:asha píše:Mělo to být na Soldi,psala o žloutence tak jsem jí jen chtěla napsat že jí měla,ale pozapoměla jsem napsat tu novorozeneckou…tak se omlouvámbombdina píše:Unika my smysl, proc to sem pisesasha píše:myslím tu novorozeneckou,infekční jsem nemyslela!bombdina píše: Žloutenku měla malá už v porodnici.No, ale asi tezko tu infekcni, tuhle, co myslis ma vetsina novorozencu, je zpusobena rozpadem prebytku cervenych krvinek, cim hur se s tim dite vyporadava, tim silnejsi zloutenka je.
Tady se ale psalo o zloutence typu B, proti ktery se ockuje od 9. tydne veku.
martulkasloník píše:
a jak tu psal někdo o tom že je vakcína stejná pro různě těžké dítě, tak moje malá zvládla tu první vakcínu bez reakce, druhou slabou teplotku, třetí a čtvrtou horečky takže byla větší těžší a zvládala to hůř než jako 3 měs. miminko
presne ako pise asha, vacsinou je kazda dalsia reakcia horsia ako prva. nesuvisi to s tym, ze je dieta starsie.
kostickaa píše:
já jsem spíš pro očkování, ale opatrně a jen to nutné - naše lékařka taky očkuje opatrně - jen zdravé dítě, a první dávku hexy před 4. měsícem skoro žádnému dítěti nedá - jen když si to rodiče vydupou…současně očkování nedává
toho dítěte je mi moc líto, hlavně rodičů - ale těžko někdo řekne z jakého důvodu se nakazilo, třeba to s očkováním nemělo žádnou souvislost…smrt dítěte je něco hrozného, s čím se člověk nikdy nesmíří - na druhou stranu jen díky existenci očkování tuhle hrůzu musí zažít jen minimum rodičů - každá mince má dvě strany
pěkně napsané!!! moje teta umřela před těma 65 let na záškrt ve 3 letech,a to nemluvím že můj děda měl 8 sourozenců a z toho 5 umřelo na různé nemoci proti kterým se v dnešní době očkuje!! takže naše rodina má na očkování svůj názor a to rozhodně očkovat čím to jen jde!! ne teda vším možným bezmyšlenkovitě, já malou na rotarix taky nedala protože se mi to zdálo už hodně pro tam malé mimčo, kdyby šlo očkovat na rotarix později ráda ho dám!! nechápu zrušení očka na TBC,jsem ráda že mi malou naočkovali ještě povinně a nemusela jsem nic řešit a rozmýšlet zda ano či ne.
jinak moje osobní zkušenost je že plno mamin chodí na očko s nemocným dítětem, že se jim zdá dítko nějaké divné, lesklé oči, slabá teplotka den dva předem ale stejně husy jdou a dr. to kolikrát ani neřeknou.
asha píše:bombdina píše:Tady se ale psalo o zloutence typu B, proti ktery se ockuje od 9. tydne veku.asha píše:Mělo to být na Soldi,psala o žloutence tak jsem jí jen chtěla napsat že jí měla,ale pozapoměla jsem napsat tu novorozeneckou…tak se omlouvámbombdina píše:Unika my smysl, proc to sem pisesasha píše:myslím tu novorozeneckou,infekční jsem nemyslela!bombdina píše: Žloutenku měla malá už v porodnici.No, ale asi tezko tu infekcni, tuhle, co myslis ma vetsina novorozencu, je zpusobena rozpadem prebytku cervenych krvinek, cim hur se s tim dite vyporadava, tim silnejsi zloutenka je.
No já se do toho trochu zamotala ![]()
jen k tem reakcim a k tomu,jak se spolehnout na MUDry…
starsi syn byl ockovany proti MMR tehdy jeste Trivivacem ( a uz to mel posunute- kvuli naprosti silene reakci na ockovani proti tbc, co se tehdy delao snad jeste v porodce…strasny, kdybych se tehdy zajimala vic, nemuselo se nic stat…) a mel naprosto udesnou reakci, skoncili jsme v nemocnici…
u mladsiho se tehdy dal vybrat bud Trivivac nebo Priorix, zacala jsem patrat vic…a zjistila, ze Prirorix je pestovany na kurecich zarodcich…a maly mel v te dobe prokazanou alergii na vajecny bilek…pichnout mu Dr tu vakcinu, tak ho zabije…kdyz jsem se ji zminila o tom, jestli vi, na cem se ta vakcina pestuje, tak nevedela
(jinak je zlata, ochotna, pecliva, ale toto ji proste nenapadlo), takze ocko odlozene az doted…a kdyz jsem volala do ockocentra v Motole, ze jako jestli ockovat nebo ne, bylo mi porazeno nacpat dite antihistaminiky a pripravit se na odjezd do nemocnice, kdyby ta reakce byla velka…nejsem magor ![]()
soldi píše:
martulkaslonik a vies, ze teplota po ockovani je praveze ziaduca, lebo to znamena, ze telo si vytvara protilatky?
Ty mas medicinske vzdelanie, ked vies takto odborne posudit, ci su vsetky tie deti v poriadku?
a ake uvazovanie? typu: robia to tak vsetci, budem to tak robit aj ja a nie je dovod sa nad tym zamyslat.
vidis a ja neockujem vobec nic a ani ockovat nebudem
a este reakcia na: ocko urcite nehralo hlavnu rolu: a to ako mozes vediet? si imunolog? mas lekarsku spravu?
a ty jsi lékař/imunolog? no tak neočkuj tvoje věc, ale až se dítěti něco stane v budoucnu tak si to zodpovíš ty, moje malá očkování zvládla a já mám teď čistou duši že snad bude ochráněná aspoň trochu. já očkuju a očkovat budu! důvody jsem popsala níže, pro mě se mnoho nemocí vymýtilo právě kvůli očkování, bez plošného očkování tu dodnes děcka umírají na nemoci jako kdysi!
soldi píše:martulkasloník píše:
a jak tu psal někdo o tom že je vakcína stejná pro různě těžké dítě, tak moje malá zvládla tu první vakcínu bez reakce, druhou slabou teplotku, třetí a čtvrtou horečky takže byla větší těžší a zvládala to hůř než jako 3 měs. miminkotak u hexy a prevenaru to bylo že čím byla malá starší tím horší ale u priorixu naopak, první s reakcí a druhá dávka naprosto bez reakce!!
presne ako pise asha, vacsinou je kazda dalsia reakcia horsia ako prva. nesuvisi to s tym, ze je dieta starsie.
soldi píše:
No asi víš, jak bude vypadat ta lékařská zpráva
…nikdo nepřizná, že by očkování mohlo hrát byť jen nějakou roli, natož tu hlavní
. U nás nemůžou být žádná úmrtí spojená s očkováním
Na to, aby tohle tady někdo přiznal, to tady mají farma firmy moc posichrované ![]()
martulkasloník píše:
jinak moje osobní zkušenost je že plno mamin chodí na očko s nemocným dítětem, že se jim zdá dítko nějaké divné, lesklé oči, slabá teplotka den dva předem ale stejně husy jdou a dr. to kolikrát ani neřeknou.
a tohle ti prijde normalni???
ja nejsem proti ockovani, ale zase mam rada kontrolu nad tim, co do meho ditete cpou…a kdyz se mi to nelibi, tak se ozvu…
a mamina, ktera jde na ocko s ditetem, ktere se ji nezda, je krava…sorry za vyraz, ale nic vystiznejsiho me nenapada…proste obycejna hazarderka
asha píše:martulkasloník píše:Hlinik se v tele uklada. A uklada se v mistech, kde to neni zrovna idealni, treba v mozku
a jak tu psal někdo o tom že je vakcína stejná pro různě těžké dítě, tak moje malá zvládla tu první vakcínu bez reakce, druhou slabou teplotku, třetí a čtvrtou horečky takže byla větší těžší a zvládala to hůř než jako 3 měs. miminkoJe jasny, ze tyhle nasledky se nepoznaji okamzite, i kdyz v nekterych pripadech jo. To, co popisujes ty muze byt i alergicka reakce na nekterou slozku. Pokud dite zvlada spatne prvni vakcinu (tim myslim hodne vazna reakce), uz se pro jistotu nedoporucuje ockovat. Protoze ta dalsi reakce by mohla byt ta posledni
Asho,
ty znáš nějakého lékaře, který by po první hodně špatný reakci přestal s očkováním?? Já neee… ![]()
Očkovat se musí a hotovo…
Zuziky píše:martulkasloník píše:a tohle ti prijde normalni???
ja nejsem proti ockovani, ale zase mam rada kontrolu nad tim, co do meho ditete cpou…a kdyz se mi to nelibi, tak se ozvu…
a mamina, ktera jde na ocko s ditetem, ktere se ji nezda, je krava…sorry za vyraz, ale nic vystiznejsiho me nenapada…proste obycejna hazarderka
To jo,já musela být úplně zdravá i na vakcínu proti alergii. To doktorka malou nejdřív vyšetřila. Pak naočkovala,a jen co jsme vlezli do ordinace se ptala zda je malá zdravá.
jenny.fields píše:soldi píše:No asi víš, jak bude vypadat ta lékařská zpráva
a este reakcia na: ocko urcite nehralo hlavnu rolu: a to ako mozes vediet? si imunolog? mas lekarsku spravu?…nikdo nepřizná, že by očkování mohlo hrát byť jen nějakou roli, natož tu hlavní
![]()
. U nás nemůžou být žádná úmrtí spojená s očkováním
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na to, aby tohle tady někdo přiznal, to tady mají farma firmy moc posichrované
asi tak, mne stacilo, co se delo, kdyz mel starsi reakci po tbc ockovani…udelala se mu nekdy ve 4 mesicich bulka pod klicni kosti…chvili klid, pak zacala rust…MUDri si nas prehazovali jak horky brambor, pediatra hned rikala, ze si mysli, ze je to o tbc…takze neustale plicni-kozni-chirurgie…nakonec byl v sedmi mesicich na operaci, kdy mu bulku odebrali, s ni zhruba 2a pul deci hnisu!!! (v tom mrnavem telicku!!!, nastesti to bylo zapouzdrene…a pocatek rakovinneho bujeni…) takze asi tak…a rozborem se prokazalo, ze opravdu zakladni spoustec byla tak ocko latka a pravdepodobne nejaka necistota…