Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10679
16.2.12 19:05
asha píše:
bombdina píše: Žloutenku měla malá už v porodnici.
No, ale asi tezko tu infekcni, tuhle, co myslis ma vetsina novorozencu, je zpusobena rozpadem prebytku cervenych krvinek, cim hur se s tim dite vyporadava, tim silnejsi zloutenka je.

myslím tu novorozeneckou,infekční jsem nemyslela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
martulkasloník píše:
je to hrozný příběh smutný ale na druhou stranu mám dojem že se rotarix dává na lžičku ne? naše dr. to taky dává naráz, já teda rotarix nedala ale hexa s prevenarem se dává naráz zcela běžně. je to hrozné ale nic není 100% , je to blbé napsat protože stát se to mě tak nevím co bych dělala ale pro mě byl ten chlapeček nemocný už předtím než na očko šel, nebo byl „slabý jedinec“ nebo prostě jen osud kdoví ale já za sebe říkám že jsem ráda že jsem malou naočkovat dala, vždycky měla reakci, na priorix velkou ale nelituju a tyhle smutné příběhy bohužel budou vždycky a na všechno :nevim: :,(

ked sa robi nieco bezne, neznamena to predsa ze to je v poriadku! nepochopim taketo zmyslanie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
kate02 píše:
soldi píše:
crystal, si stastna zena ze ste reakciu nemali.
kate, tie stranky su vytvorene ako osveta a podpora na kampan za slobodu v ockovani na slovensku. ten tyzden, ked sa tieto dva pripady stali volal iniciator peticie aj do novin, ze nech sa to zmedializuje. vsetci osloveni dali od toho ruky prec.
takze kde by to podla Teba malo byt, aby Ti to nepripadalo tendencne? ci najlepsie ukryt pod poklicku, nech o nicom nikto nevie?
bombdina, lekar by mal byt pri liecbe radca, radit sa s rodicom, nie rozkazovat. pred ockovanim je potrebne dieta DOKLADNE vysetrit, ci je skutocne zdrave a ani to nezaruci nekomplikovany priebehPříspěvek upraven 16.02.12 v 18:53
hele, když jsem četla název diskuze a název článku, čekala jsem, že to bylo přímo zapříčiněný tím očkováním a ne, že z toho nakonec „vyleze“, že prcek umřel na meningokoka… :nevim: Je to tragédie, ale podle mě tomu sice očkování trochu zrychlilo průběh, ale nikdo už neřeší to, že RZS se na tu maminku vyprdla, když jim volala a řekli jim, že mají jet sami autem a tím se ta odborná pomoc oddálila atd… :nevim: Prostě za to nemohlo jen to očkování… :nevim:

souhlasím, asi v tom očko hrálo roli ale ne jedinou a rozhodně ne tu hlavní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.2.12 19:06
Zuziky píše:
ehm, myslim, ze hepatitidu B fakt ne :mrgreen: mas predstavu, jak vznika novorozenecka zloutenka a cim se lisi od te „beckove“?

Já ale myslela tu co objevuje u novorozeňat,nejsem pitomá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.2.12 19:06

A víš jakou měla? na 190% novorozeneckou. pak máš A- špinavých rukou, B- přenos těl. tekutinami, C...... Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.2.12 19:08
soldi píše:
martulkasloník píše:
je to hrozný příběh smutný ale na druhou stranu mám dojem že se rotarix dává na lžičku ne? naše dr. to taky dává naráz, já teda rotarix nedala ale hexa s prevenarem se dává naráz zcela běžně. je to hrozné ale nic není 100% , je to blbé napsat protože stát se to mě tak nevím co bych dělala ale pro mě byl ten chlapeček nemocný už předtím než na očko šel, nebo byl „slabý jedinec“ nebo prostě jen osud kdoví ale já za sebe říkám že jsem ráda že jsem malou naočkovat dala, vždycky měla reakci, na priorix velkou ale nelituju a tyhle smutné příběhy bohužel budou vždycky a na všechno :nevim: :,(
ked sa robi nieco bezne, neznamena to predsa ze to je v poriadku! nepochopim taketo zmyslanie

jaké uvažování? ano já věřím doktorce, možná ne na 100% ale jestli chodí k té mé dr. všechny moje kamarádky a všechny měli očkování stejné(a to dávky dohromady) tak věřím prostě tomu že ty děcka to zvládli. Já osobně zase nechápu jak někdo může neočkovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
bombdina píše:
Zuziky píše:
ehm, myslim, ze hepatitidu B fakt ne :mrgreen: mas predstavu, jak vznika novorozenecka zloutenka a cim se lisi od te „beckove“?
Já ale myslela tu co objevuje u novorozeňat,nejsem pitomá!

no, ono to ale dost divne vyznelo v reakci na ockovani proti hep. B :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051

já jsem spíš pro očkování, ale opatrně a jen to nutné - naše lékařka taky očkuje opatrně - jen zdravé dítě, a první dávku hexy před 4. měsícem skoro žádnému dítěti nedá - jen když si to rodiče vydupou…současně očkování nedává
toho dítěte je mi moc líto, hlavně rodičů - ale těžko někdo řekne z jakého důvodu se nakazilo, třeba to s očkováním nemělo žádnou souvislost…smrt dítěte je něco hrozného, s čím se člověk nikdy nesmíří - na druhou stranu jen díky existenci očkování tuhle hrůzu musí zažít jen minimum rodičů - každá mince má dvě strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

Mne teda prijde jako masakr uz samotna hexa, vzdyt je to proti sesti nemocem! Jednak je to desive neprirozeny, nikdy se nemuze stat, ze by dite dostalo tolik nemoci naraz, takze s tim ani nase imunita prilis nepocita…taky se uz mluvi o tom, ze tyhle polykomponenty nemusi byt tak ucinny, mne to pripada jen logicky :think: Jenze se to tak TED DELA… :zed: Jsem zvedava, jak se na to budou lekari divat za dvacet tricet let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.2.12 19:09
kate02 píše:
soldi píše:
kate, tie stranky su vytvorene ako osveta a podpora na kampan za slobodu v ockovani na slovensku. ten tyzden, ked sa tieto dva pripady stali volal iniciator peticie aj do novin, ze nech sa to zmedializuje. vsetci osloveni dali od toho ruky prec.
takze kde by to podla Teba malo byt, aby Ti to nepripadalo tendencne? ci najlepsie ukryt pod poklicku, nech o nicom nikto nevie?
bombdina, lekar by mal byt pri liecbe radca, radit sa s rodicom, nie rozkazovat. pred ockovanim je potrebne dieta DOKLADNE vysetrit, ci je skutocne zdrave a ani to nezaruci nekomplikovany priebehPříspěvek upraven 16.02.12 v 18:53
hele, když jsem četla název diskuze a název článku, čekala jsem, že to bylo přímo zapříčiněný tím očkováním a ne, že z toho nakonec „vyleze“, že prcek umřel na meningokoka… :nevim: Je to tragédie, ale podle mě tomu sice očkování trochu zrychlilo průběh, ale nikdo už neřeší to, že RZS se na tu maminku vyprdla, když jim volala a řekli jim, že mají jet sami autem a tím se ta odborná pomoc oddálila atd… :nevim: Prostě za to nemohlo jen to očkování… :nevim:

pediatr ať mu jen hlavou bleskla myšlenak že se jedná o meningokoka má povinost dítěti aplikovat první dávku ATB a neprodleně zajistit transport do nemocnice!! Nějak se mi nechce věřit, že RZP nepřijela když dostali informace jasně svědčící o meningokokové infekci 8o Už jsem psala, nevím jak to bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 19:09
bombdina píše:
asha píše:
No, ale asi tezko tu infekcni, tuhle, co myslis ma vetsina novorozencu, je zpusobena rozpadem prebytku cervenych krvinek, cim hur se s tim dite vyporadava, tim silnejsi zloutenka je.

Unika my smysl, proc to sem pises :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.2.12 19:10
kate02 píše:
soldi píše:

No právě,proto jsem s toho byla tak překvapená…bohužel jsem to i trochu jinak pochopila,tak se tu ptám,nakonec si připadám jako pitomec. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.2.12 19:10

a jak tu psal někdo o tom že je vakcína stejná pro různě těžké dítě, tak moje malá zvládla tu první vakcínu bez reakce, druhou slabou teplotku, třetí a čtvrtou horečky takže byla větší těžší a zvládala to hůř než jako 3 měs. miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.2.12 19:13
asha píše:
bombdina píše:
asha píše:
Unika my smysl, proc to sem pises :think:

Mělo to být na Soldi,psala o žloutence tak jsem jí jen chtěla napsat že jí měla,ale pozapoměla jsem napsat tu novorozeneckou…tak se omlouvám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 19:13
martulkasloník píše:
a jak tu psal někdo o tom že je vakcína stejná pro různě těžké dítě, tak moje malá zvládla tu první vakcínu bez reakce, druhou slabou teplotku, třetí a čtvrtou horečky takže byla větší těžší a zvládala to hůř než jako 3 měs. miminko

Hlinik se v tele uklada. A uklada se v mistech, kde to neni zrovna idealni, treba v mozku :? Je jasny, ze tyhle nasledky se nepoznaji okamzite, i kdyz v nekterych pripadech jo. To, co popisujes ty muze byt i alergicka reakce na nekterou slozku. Pokud dite zvlada spatne prvni vakcinu (tim myslim hodne vazna reakce), uz se pro jistotu nedoporucuje ockovat. Protoze ta dalsi reakce by mohla byt ta posledni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek