Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
soldi píše:kate02 píše:to nie je clanok. to su slova matky ktorej umrelo uplne zdrave dieta par dni po ockovani.
na jednu stranu je to tragédie, tři vakcíny na jednou bych očkovat nenechala ani omylem, druhej prcek měl rozdělenou i hexu a synflorix. ALE článek mi přijde tendenčně napsanej, stejně jako článek o tom, že obhájkyně domácích porodů umřela při porodu a přitom umřela na infarkt![]()
![]()
no vidíš a my neměli reakci žádnou…nidky nevíš jak které dítě bude ragovat tka to nemůžeš brát plošně já teda neznám žádný takový případ.....
soldi píše:kate02 píše:to nie je clanok. to su slova matky ktorej umrelo uplne zdrave dieta par dni po ockovani.
na jednu stranu je to tragédie, tři vakcíny na jednou bych očkovat nenechala ani omylem, druhej prcek měl rozdělenou i hexu a synflorix. ALE článek mi přijde tendenčně napsanej, stejně jako článek o tom, že obhájkyně domácích porodů umřela při porodu a přitom umřela na infarkt![]()
![]()
ale zveřejnění na stránkách proti očkování mi prostě tendenční přijde…
Nevim no… ![]()
Tohle byl nesjpíše meningokok typu B, největší zabiják
je děsně progresivní, zabíjí do několika hodin ![]()
Nikdo jsem u toho nebyl, podle mě pokud by RZP dostala hlášení o dítěti s tak vysokými horečkami + petéchiemi, že by poslala i vrtulník.
Ale nemůžeme soudit nikoho
kozisek píše:
Je to tragédie, doktor by rozum mít měl, když už ho nemají maminky a nechají to takhle naráz naočkovat![]()
Já jsem bohužel ta která ten rozum asi nemá,protože důvěřuji doktorům
. Já měla zato,že očkování je pro děti dobrá věc
…asi ne bohužel ![]()
Crystal87 píše:soldi píše:no vidíš a my neměli reakci žádnou…nidky nevíš jak které dítě bude ragovat tka to nemůžeš brát plošně já teda neznám žádný takový případ.....kate02 píše:to nie je clanok. to su slova matky ktorej umrelo uplne zdrave dieta par dni po ockovani.
![]()
Blby na tomhle je, ze predem to jaksi rict nemuzes. A o to tady jde. Je super, kdyz to dite prezije bez JAKYCHKOLIV nasledku. Ale tezko muzes nekomu rikat, ze to nemuze brat plosne, protoze tvy dite to zvladlo v pohode. Co kdyz zrovna to druhy dite to nezvladne, co pak reknes? ![]()
Ja radim neustale vsechno overovat a hledat informace, nikdy jich neni dost. A cim vic toho vis, tim min se ti chce do toho nekomu kecat, rizika jsou proste na vsech stranach, je otazka, jaky hodlas prave ty podstoupit.
bombdina píše:kozisek píše:Já jsem bohužel ta která ten rozum asi nemá,protože důvěřuji doktorům
Je to tragédie, doktor by rozum mít měl, když už ho nemají maminky a nechají to takhle naráz naočkovat![]()
…asi ne bohužel
Každý věří doktorům, dokus se nějaká komplikace po očkování nedotkne přímo jeho dítěte. ![]()
Je mi moc líto,co se stalo.
Ale pokud takhle očkují i jiní doktoři
Moje malá měla dvě najednou,do každé nožičky a žádnou reakci neměla,ani zvýšenou teplotu. Akorát mi nejde do hlavy,že s očkování se projeví meningokok? Navíc ten co jsem četla je bohužel velice špatný a bohužel i smrtelný ![]()
peggy.sl píše:bombdina píše:Každý věří doktorům, dokus se nějaká komplikace po očkování nedotkne přímo jeho dítěte.kozisek píše:Já jsem bohužel ta která ten rozum asi nemá,protože důvěřuji doktorům
…asi ne bohužel
No já jsem teď v menším šoku,myslela jsem že očkování je správná věc,ale co čtu to asi není. ![]()
crystal, si stastna zena ze ste reakciu nemali.
kate, tie stranky su vytvorene ako osveta a podpora na kampan za slobodu v ockovani na slovensku. ten tyzden, ked sa tieto dva pripady stali volal iniciator peticie aj do novin, ze nech sa to zmedializuje. vsetci osloveni dali od toho ruky prec.
takze kde by to podla Teba malo byt, aby Ti to nepripadalo tendencne? ci najlepsie ukryt pod poklicku, nech o nicom nikto nevie?
bombdina, lekar by mal byt pri liecbe radca, radit sa s rodicom, nie rozkazovat. pred ockovanim je potrebne dieta DOKLADNE vysetrit, ci je skutocne zdrave a ani to nezaruci nekomplikovany priebeh
Příspěvek upraven 16.02.12 v 18:53
bombdina píše:peggy.sl píše:No já jsem teď v menším šoku,myslela jsem že očkování je správná věc,ale co čtu to asi není.bombdina píše:Každý věří doktorům, dokus se nějaká komplikace po očkování nedotkne přímo jeho dítěte.kozisek píše:Já jsem bohužel ta která ten rozum asi nemá,protože důvěřuji doktorům
…asi ne bohužel
Mělo by se u něj přemýšlet, hledat informace a nenapíchat do dítěte vše co trh nabízí ![]()
Taky mě mrzí co se stalo.. Možná je to příběh určený spíš k tomu, aby maminky věděly, že nemají důvěřovat ve všem lékařům a nedávám najednou tolik očkování…
Nejsem odpůrkyně očkování, ale najednou tolik bych nedala, ani moje dětská teda…
Je tak to je strašný
Ale Bohužel všude jde jen o peníze a tak lékaře zajímá za kolik naočkují a už je tak moc následky netrápí.
Sama jsem pocítila na vlastní kůži jak nejde tolik o zdraví ale hlavně o prachy. ![]()
Gabrielaaa píše:
Taky jsme takhle očkovaní najednou, a bohudík je vše v pořádku, příští týden jdeme na meningokoka, očkování je dobrovolné a hradí se, za tohle mi ale líto peněz není..
A informoval tě doktor na které kmeny tohle očkování zabírá? Že smrt způsobuje v naprosté většině meningokok B a proti tomu očkování není?
Jinak já bych tři ani dvě vakcíny dítěti nedala, už třeba proto, že není možné identifikovat na které z těch očkování mělo dítě reakci.
Tak ten Rotarix moje malá nemá,nechala jsem jí dát ten Prevenar13 tak nějak. Doktorka se nás samozřejmě ptala jaký chceme,nabízela nějaké druhy,ale i říkala že některé nedoporučuje. Dali jsme na její radu…teď jsem podruhé těhotná tak se budu bát očkování u druhého ![]()
mag píše:Gabrielaaa píše:
Taky jsme takhle očkovaní najednou, a bohudík je vše v pořádku, příští týden jdeme na meningokoka, očkování je dobrovolné a hradí se, za tohle mi ale líto peněz není..A informoval tě doktor na které kmeny tohle očkování zabírá? Že smrt způsobuje v naprosté většině meningokok B a proti tomu očkování není?
Jinak já bych tři ani dvě vakcíny dítěti nedala, už třeba proto, že není možné identifikovat na které z těch očkování mělo dítě reakci.
proti tomu smrtícímu B by mělo být očkování vyrobeno tenhle rok, někde jsem zahlédla článek ![]()